Elegem van azokból, akik engedély nélkül megsimogatják a kutyámat! Nektek is?
Latod, hogy kozelitenek fele, nem? Szolj rajuk erelyesen, hogy a kutya harap, ne simogassak, vagy mittudomen, mondj valamit, aztan menjetek tovabb. Ha beszolnak, szard le.
Egyebkent en konkretan egy iskola es sportkozpont mellett lakom, tehat gondolhatod hany ember mellett megyunk el naponta tobbszor es meg soha senki nem simogatta meg a kutyam engedely nelkul, a gyerekek sem. Pedig az enyem is pici es cuki, de eddig megusztuk.
Lehet nagyon morcos az arcom amugyis, foleg a reggeli es esti setaknal, mert faradt vagyok, igy nem mernek kozeliteni :D
Az a baj, hogy ezzel nem tudsz mit tenni, mert az emberek nagyrésze még mindig nem ismeri, hogy alapszabály, hogy nem nyúlsz idegen kutyához. Esetleg olyan egyedi hám csináltatása, amire rá van írva, hogy "ne nyúlj hozzám, kérlek" vagy valami ilyesmi. Ha valaki simogatja, akkor kedvesen, de határozottan rászólni, hogy hagyja abba.
Facebookon kéne terjeszteni olyan posztokat, ahol ezt kifejtik amúgy, ott még hátha eljutna nagyobb réteghez, csak hát idő, míg az ilyen dolgok beépülnek a köztudatba.
Tanmese: Az özönvíz előtt születtem vidéki aluliskolázott családban. Amióta eszem tudom imádtam a kutyát, macskát, de már-már szerelmesen:)). Megláttunk az utcán egy kutyát, anyámnak első szava: menj oda, kérdezd meg megsimogathatod-e. 3 éves gyereknek! Odamentem a gazdihoz és megkérdeztem és utána, ha szabadott megsimiztem. Ez azóta is így van.
Nincs kutyám, döbbenten olvasom 2022-ben emberek odanyúlnak mások kutyáihoz a beleegyezésük nélkül :-o
Hát kérdező én nem sz4rakodnék, rászólnék középhangerőn, hogy "Ne simogasd!" És el is fordulnék, kiszállva a szituációból. Semmi vita, semmi megbeszélés. Bunkó néni? Bunkó bácsi? Ja, legyen, nekem mindegy. Ő gyereke, joga van így nevelni.
Az nagyon jó fentebbi ötlet, hogy hámot raksz rá és hímeztesd rá, hogy
NE SIMOGASS!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!