Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elegem van azokból, akik...

Elegem van azokból, akik engedély nélkül megsimogatják a kutyámat! Nektek is?

Figyelt kérdés
Csak azért mert yorkie, kicsi és cuki. Fél és utálja a gyerekeket (anyja-fia), mégis engedély nélkül simogatják meg, mikor meg elhúzom a kutyát, felháborodott anyukák/apukák esnek nekem. Mégis hogy képzelik? Ti mit csináltok ilyen helyzetben, ha a kutyátokat simogatják idegenek ha tetszik ha nem?
2022. márc. 4. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ezt a kutyám könnyen lerendezi, rámorog arra, akinek a simogatásából nem kér, akkor már nem akarják megsimogatni. Aki kérdez, annak is megmondom, hogy a kutya eldönti, hogy engedi-e vagy sem. Aki érti, az nem rohanja le, aki lerohanja, így járt. Felnőttként mentett előéletes kutya. Senkit nem harapott még meg amúgy, a morgásból szoktak érteni, akkor már nem olyan cuki. Egyébként 8-9 kg-mal ő sem nagy, és küllemre is cukinak néz ki, volt, aki megjegyezte, hogy nem is érti, hogy ilyen kutya hogy kerülhetett utcára (én sem, de örülök, hogy hozzám került végül).
2022. márc. 4. 18:12
 2/80 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 30 kg de így is van, aki szó nélkül hozzányúl. Ő nem morog, de elhúzódik, és valaki még meg is sértődik hogy miért nem hagyja. Ha erőszakosak, akkor faképnél hagyjuk őket.
2022. márc. 4. 18:15
 3/80 anonim ***** válasza:
100%

Latod, hogy kozelitenek fele, nem? Szolj rajuk erelyesen, hogy a kutya harap, ne simogassak, vagy mittudomen, mondj valamit, aztan menjetek tovabb. Ha beszolnak, szard le.

Egyebkent en konkretan egy iskola es sportkozpont mellett lakom, tehat gondolhatod hany ember mellett megyunk el naponta tobbszor es meg soha senki nem simogatta meg a kutyam engedely nelkul, a gyerekek sem. Pedig az enyem is pici es cuki, de eddig megusztuk.

Lehet nagyon morcos az arcom amugyis, foleg a reggeli es esti setaknal, mert faradt vagyok, igy nem mernek kozeliteni :D

2022. márc. 4. 18:16
 4/80 A kérdező kommentje:
Nálam múlt héten szakadt el a cérna. Szó szerint futott utánunk egy 1-2 év körüli gyerek ordítva, a kutyám behúzott farokkal menekült, még szerencse hogy pórázon volt. Az anyja röhögött rajta. Felkaptam a kutyát, feléjük fordultam és egy "elég volt"-ot kiabáltam rájuk. Még azután sem fejezte be a gyerek, se az anyja.... Az enyém nem harap ilyen helyzetben sajnos, néhány gyerek megérdemelte volna pedig.
2022. márc. 4. 18:18
 5/80 A kérdező kommentje:
Mi is bölcsi és ovi mellett lakunk....
2022. márc. 4. 18:18
 6/80 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ezzel nem tudsz mit tenni, mert az emberek nagyrésze még mindig nem ismeri, hogy alapszabály, hogy nem nyúlsz idegen kutyához. Esetleg olyan egyedi hám csináltatása, amire rá van írva, hogy "ne nyúlj hozzám, kérlek" vagy valami ilyesmi. Ha valaki simogatja, akkor kedvesen, de határozottan rászólni, hogy hagyja abba.

Facebookon kéne terjeszteni olyan posztokat, ahol ezt kifejtik amúgy, ott még hátha eljutna nagyobb réteghez, csak hát idő, míg az ilyen dolgok beépülnek a köztudatba.

2022. márc. 4. 18:21
 7/80 anonim ***** válasza:
100%
Fordíts hátat nekik kutyástól. Volt velem is olyan, hogy láttam, hogy rohan felénk a totyogós, anyukának eszébe nem jutott visszafogni, hátat fordítottunk és elindultunk a másik irányba, a gyereknél eltört a mécses, hogy a cuki kutya nem megy oda hozzá, anyukának ekkor esett le, hogy a gyereket meg kellene fogni.
2022. márc. 4. 18:22
 8/80 anonim ***** válasza:
13%
Istenem, micsoda problémák... Irigyellek komolyan.
2022. márc. 4. 18:24
 9/80 anonim ***** válasza:
100%
A fekete kan spánielem ilyenkor úgy morgott, mint egy rottweiler :). Meg se merték közelíteni XD..
2022. márc. 4. 18:38
 10/80 anonim ***** válasza:
100%

Tanmese: Az özönvíz előtt születtem vidéki aluliskolázott családban. Amióta eszem tudom imádtam a kutyát, macskát, de már-már szerelmesen:)). Megláttunk az utcán egy kutyát, anyámnak első szava: menj oda, kérdezd meg megsimogathatod-e. 3 éves gyereknek! Odamentem a gazdihoz és megkérdeztem és utána, ha szabadott megsimiztem. Ez azóta is így van.

Nincs kutyám, döbbenten olvasom 2022-ben emberek odanyúlnak mások kutyáihoz a beleegyezésük nélkül :-o

Hát kérdező én nem sz4rakodnék, rászólnék középhangerőn, hogy "Ne simogasd!" És el is fordulnék, kiszállva a szituációból. Semmi vita, semmi megbeszélés. Bunkó néni? Bunkó bácsi? Ja, legyen, nekem mindegy. Ő gyereke, joga van így nevelni.

Az nagyon jó fentebbi ötlet, hogy hámot raksz rá és hímeztesd rá, hogy

NE SIMOGASS!

2022. márc. 4. 18:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!