Elegem van azokból, akik engedély nélkül megsimogatják a kutyámat! Nektek is?
"néhány gyerek megérdemelte volna pedig"
Ja, igen, tényleg, harapja csak meg, amiért meg akarta símogatni.
Itt a legnagyobb probléma a te fejedben van, a második megnagyobb probléma meg az, hogy hozzád hasonlóan a kutyád is ideggyenge.
Remélem, gyereked nincs, és nem is akarsz.
"Ja, igen, tényleg, harapja csak meg, amiért meg akarta símogatni."
Hát, engem megharapott gyerekkoromban kutya úgy, hogy meg akartam simogatni, csak neki az sok volt, csak ez nem az utcán történt, hanem rokonlátogatóban voltunk, és rokonok udvarán, a felnőttek meg csak egy pillanatra nem figyeltek. Én pont ezért figyelek oda ilyen szituációknál, és ha a kutyámnak nem komfortos, akkor nem kényszerítem bele, akkor sem, ha a másik ember értetlenkedik.
Nálam szerencsére nincs ilyen probléma mert a kutyám mindenkit imád, nagyon szereti ha simogatják, azonnal a haverja mindenkinek :D Én meg szeretem ha minél több jó élménye van, ha érzi hogy sokan szeretik, nem tudnak mellette elmenni simogatás vagy dicséret nélkül.
De el tudom képzelni hogy milyen kellemetlen lenne ha nem szeretné idegenek simogatásait. Esetleg ha tennél rá sárga jelzést? Bár biztos sokan nem ismerik hogy mit jelent, de hátha lesz néhány ember aki érti és betartja.
Én már elengedten a dolgot. Ha akarja, jöjjön csak, simogassa meg. Meglátjuk milyen hamar húzza be a kezét :D nem egy hülye gyerek akarja sunyin, elhaladás közben tapizni, úgy döntöttem majd a kutya megtanítja, ha már a szülőknek nem sikerült. Tacskó keverék.
Egyébként legnagyobb megdöbbenésemre a felnőttek is képesek kérdés nélkül a kutyát taperolni.
Nem tudom, amstaffom van, es nem akarjak megsimogatni, sot. :D
De amit tehetsz, mar elmondtak elottem, sarga szalag plusz feliratos ham esetleg, es legy resen. Ha kozelitenek feled, rogton kozold veluk, hogy nem szereti az idegeneket, inkabb ne simogassak meg. Lesz aki nem erti meg, dehat ilyenek az emberek...
Én nem értem miért nem lehet engedni egy kisgyermeknek hogy megsimogassa az állatot. Mi rosszat tehet? Egy állat igazából nem a tulajdonod hiába a tied, saját élete van , el tudja dönteni hogy szeretné e hogy simogassák vagy nem, ha meg fél a gyerekektől akkor egyszer már keményebben rájuk fog morogni vagy ugatni ha már elege van. Neked meg nem kell max megállnod hogy megsimogassák,tovább sétáltok és látják hogy nincs barát felvétel.
Nekem 12 évig volt kutyám és sosem bántott ez hogy szinte már napi szinten oda jöttek hozzánk
A kerdezo utalja a gyerekeket, a kutyaja szinten, akkor meg minek engedje a simogatast? Komolyan nem ertem.
Minden joga megvan hozza, hogy tiltsa.
Raadasul ha a kutya megis megharapja a gyereket, akkor a kerdezo lesz meghurcolva, igy mindenkinek jobb, ha megelozik a bajt.
Na meg komolyan, nem dontheti el, hogy mit enged a sajat kutyajaval kapcsolatban es mit nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!