Szomszédom megmérgezte a kaukázusi juhászom, ti mit
tennétek?
Figyelt kérdés
Igazából százszázalékosan rábizonyítani nem tudom, azok a dolgok azonban mindenképpen ellene szólnak, hogy pl. az utcáról nem is láthatta senki a kutyát, meg volt kötve, állandóan panaszkodott, hogy ugat, na de most egy kutya mit csináljon? Az ól közvetlenül a szomszéd kerítése mellett volt. Amúgy családi házban élünk. Aztán az orvos kimutatta a véréből, hogy patkányméreg. Gondolnom átdobta a mérget, vagy valami ilyesmi, mert most komolyan, egy kis faluban ki jönne be az utcáról, hogy megmérgezze? :-( Ti mit tennétek? :-(
Az utolsónak: sajnos nem lehet vele beszélni, nem tudom ki tehet róla, a szülei vagy ő maga, de annyira sötét, hogy emberi szóra alkalmatlan.
DE!
És a válaszom a többiek felé... nos, az illető maga is rendőr :-( ... és hát na, ettől függetlenül is sötét, mert a Holdvilág nélküli legfeketébb éjszaka :-( Szóval ezzel a ténnyel együtt így mennyire bonyolódhat a helyzet, ha feljelentem. Ez egy kis falu, itt mindenki ismer mindenkit, blablabla. Tudjátok milyen ez. Azért kérdem csak újfent, hogy ÍGY mennyi eséllyel vághatok neki. Ja meg mennyi procedúra mindez? Van jobb dolgom is, mint egész nap az örsön ülni, persze ha belegondolok, mit élt át szegény kutya... :-(
2008. dec. 16. 12:25
12/27 anonim válasza:
JELENTSD FEL!
2008. dec. 16. 13:25
13/27 anonim válasza:
Mehetsz állatvédő szervezethez is, vagy a közeli városba. És ismeretlen tettes ellen tehetsz feljelentést. Ha bebizonyosodik, hogy ő tette, akkor nem menti fel a tette alól az, hogy ő rendőr.
2008. dec. 16. 14:19
14/27 anonim válasza:
Nekem az egyik szomszédom tűkkel teletűzdelt kolbászt adott a másik szomszédom kutyájának.Én épp megláttam,hogy valamit odadobott.Egyből sejtettem,hogy nem jó indulatból eteti,bár nem láttam mit ad neki de azt tudtam,hogy kutyagyűlölő.Szóltam a kutya gazdájának egyből vitték röntgenre de nem lehetett megmenteni.Fel lett jelentve,röhögve kifizette az ötvenezer forintos büntetést és hangoztatta,hogy most már nem ugat a "dög".Most már Ő sem ugat mert meghalt agydaganatban.Épp ugy tele volt tüzdelve a feje tűkkel mint szegény kutya gyomra.Az égiek megbüntették.
2008. dec. 16. 20:49
15/27 anonim válasza:
sajnálom a kutyusodat, megtudom érteni...:(((((((én azt csináltam amikor a macskámat megmérgezte egy néni, akinek csirkéi voltak hogy mindenben amiben lehetett betettem neki. és gyakrana az őrületbe kergettem a viselkedésemmel.sajnálom ez van, az utcában 1 csomó macskát ő nyírt ki.nem tudtuk rábizonyítani, de vannak dolgok ami egyértelmű mindenki számára.lehet gonosz vagyok, de örülök hogy meghalt az a boszorka.mert ahelyett hogy elkerítette volna a csirkéket a macskákat nyírta ki folyamatosan.
2008. dec. 16. 22:06
16/27 anonim válasza:
hogy lehetnek az emeberek ilyen szőrnyűek hogy kolbászt telenyomkod tűvel...komolyan mondom mi vagyunk az ész meg minden és mégis úgy viselkedünk mint egy nem is tudom mi, mert még az állatok is 'kultúráltabbak' nálunk. ha én lennék az államfő olyan törvényt hoznék hogy olyan szenvedést szenvedjen el amilyet ő okozott az állatnak.regényt tudnék írni hogy mit tennék azokkal az emberekkel akik az állatokat megölik vagy kínozzák...ennyit erről
2008. dec. 16. 22:15
17/27 A kérdező kommentje:
Szomorú ez a világ, egyre szomorúbb... :-(
Tényleg igaz az egyre inkább, hogy minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat... azaz hogy szerettem... :-( :-(
2008. dec. 17. 05:42
18/27 anonim válasza:
Feljelenteni fel lehet, de ismeretlen tettes ellen kell. Ráadásul nem is biztos, h elitélik, hiszen tagadhat mindent, ugye mondhatja, h biztos az utcáról dobta be valaki stb. Ha tényleg meg akarjátok büntetni akkor nem kérdezni hanem ütni, símaszk, baseball ütő, este takarót a fejére dobni és jól eltángálni ,h fájjon neki. Feljelentet ha akar, de nincs tanú nincs bizonyíték nincs semmi.
2008. dec. 17. 09:01
19/27 anonim válasza:
velem mvolt már hasonló eset. az én szomszédomnak valami kistestű korcsa volt, nekem maradt egy igen agresszív rotweilerem (a másik kutyát mérgezte meg). egyszer amikor kiszökött a kiskutyája, akkor megkínáltam vele a rotweilert. (ízlett neki)
2008. dec. 17. 20:28
20/27 anonim válasza:
Feljelentést kell tenni,ismeretlen tettes ellen, de tudnod kell,hogy károkozás v.állat kinzás lessza vád azokat meg gyatrán büntetik álltalában pénzbüntetés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!