Szomszédom megmérgezte a kaukázusi juhászom, ti mit tennétek?
Jogilag nem tudom, mit lehet tenni, gyanítom nem sokat. Nekünk is kaukázusink volt, a szomszédunk "poénból" állandóan petárdával dobálta a kutyát. Attól meg minden kutya megőrül, főleg ka közvetlenül elé dobják. Mondanom sem kell, egyszer meglátogatta a kutyánk, szerencsére nem harapta meg, csak sakkban tartotta egy ideig. Szomszéd azóta nem dobál.
Esetleg próbáld meg olyan helyre rakni a kutyát, ahova nem tud mérget dobni, vagy megoldani, hogy ha át is dob valamit, az ne tudjon beesni a kutyához.
Nekem egy keverék kutyusomat mérgezte meg ugyanígy patkányméreggel a szomszéd... A kutya nem élte túl, a szomszéd igen, de azért amit tőlem kapott....
Nagyon sajnálom a kutyádat, részvétem. Egyetlen vígasz lehet, hogy nem szenvedett szegény, a patkányméregtől fájdalmai nem voltak...
Azért ha valaha alkalmad lesz visszaadni a kölcsönt, ne habozz, persze ne egy ártatlan állatán torold meg, hanem magán a szomszédon. Persze mindenképp eléállnék és elmondanám, hogy "tudom mit tettél és innentől kezdve csak nyugodtan aggódj, mert amikor nem várod, akkor kapod vissza."
Hááát, tudjátok, ha nem büntetnék, már nem élne, de így :-( Mindig megnehezíti a dolgát az embernek a hatóság :-S
Fogat fogért! Hogy lehet valaki ennyire szemét, nem értem :-(
bemész a rendőrségre és feljelentést teszel ismeretlen tettes ellen állatkínzás vádjával.
BTK-s dolog, ha jól emlékszem 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.
Ha nem is emelnek ellene vádat, kellemetlen perceket fogsz tudni szerezni neki.
(fontos az ismeretlen tettes, különben ő perelhet téged hamis vád miatt, de úgyis meg fogják kérdezni, hogy gyanakszol-e valakire.)
Tegyél feljelentést.
Anyukámnak gyerekkorában volt egy gyönyörű kutyája, Selyemnek hívták, fajtiszta volt ráadásul, le is fotózták és Pesten kirakták a fotóját egy kirakatba. Azt a kutyát is megmérgezte a szomszédjuk, utána nem volt kutyájuk, mert annyira szerették ezt a kutyát, hogy azt mondták, még egy ilyen úgyse lesz.
Ellentétben a többiekkel én inkább csitítalak,mint meggondolatlanságot tegyél:
A panaszkodó szomszéd még nem biztos,hogy kutyát öl-sőt ha nekitámadsz igaztalanul,akkor még rosszabb lesz a kapcsolatotok.
Én azt tanácsolnám,beszélj vele,de normálisan és figyeld mit reagál.Nem tudhatod biztosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!