Mopsz kutya vásárlás?
Sziasztok!
Mopsz kutya vásárlásban szeretném a segitségeteket kérni.
Aki már korábban vásárolt mopsz kutyát Magyarországon tudna ajánlani tenyésztőt, aki megbizható?
Illetve megszeretném kérdezni jelenleg milyen árban vannak a mopsz kutyusok, én 250 ezer forintról tudok, azonban aki jártasabb a témában biztosan jobban tudja.
Köszi előre is a segitséget!
12-es, én nem tudom kik ezek az emberek, de hogy valami bajuk van az biztos :D
Lehet én vagyom csak ilyen, de ha nem tudok érdemben hozzászolni a témákhoz, nem szoktam kommentelni, illetve igyekszem hasznos válaszokat írni gyakorikérdéseken ha már napi fél órát itt töltök.
Mert a kutya tenyésztés rég nem a szakmaiságon alapszik,és hiába nyomja a sok gyakoris,hogy hű de a kutyák érdekeit nézik..
Gazdagok/átlag kereset felettiek sportja.Kifizeti a rengeteg szűrést,hordja versenyekre,rengeteg pénzért felkészít akár 10 kutyát,majd a kölykökön vissza keresi az ára 2x-esét.
Aki azt mondja nem az hülye,vagy még nem vásárolt tenyésztőtől.Azt mondják a minőséget meg kell fizetni: na de az egészséget is?
Mindegy,kb 250.000-től kezdődik tenyésztőtől egy ismertebb,népszerű fajta,ha szükség akarsz sokszor az 500.000 környékét is elkérik.Fél millió forint.Egy kölyökért!
Ha születik az alomban csak 3 már megütötte a fő nyereményt,ugyanis 500.000-et akkor sem költ el,ha császározni kell a szukát.Átlagban a szűrések nagyon maximum 100.000 forintba kerülnek és most jöhetsz azzal,hogy eteti is azokat a kutyákat,de neked ahhoz semmi közöd max a szukához.És nem,nem költenek el ők sem nagyobb összeget mint bárki más az etetésre,ugyan azokat a tápokat használják,nekik még tenyésztői támogatás is jár rá.RC,Eukanuba,Brit,Real Nature,barf..kinek mi jön be.
Mutogatod a szép képeket amik készülnek kiállításon (rövidszőrű fajtát nagyon felkészíttetni se kell fodrásszal kinézetre..),ha találtál egy szép fedező kant a szukádnak azt kifizeted és utána csak vársz.Megint álmodik aki azt hiszi,hogy ez alatt a 9 hét alatt akár 9x is jár a kutya ultrahangon.Egyen esetleg,hogy tudja hány kölyökre számítson.
Túlzottan is sokat gondoltok a tenyésztőkről,pedig azok is csak üzlet emberek jó körítéssel.
16.-ra.
Téged innen ki fognak töröltetni.
Ez a helyiek szokása, ha valaki le meri írni, hogy a tenyésztők 99%-a papíros szaporító csicska, akkor mennek sírni a modinak.
Mondjuk ennek egyik oka, hogy sok szaporító-tenyésztő itt hírdet, privátban.
Tőlem,ha nekik ettől jobb..
De az igazság mindig fáj.A tenyésztő sem több üzlet emberrel.Igen,ő szép és egészséges kutyákat akar,valahol azért is hogy a fajtát nemesítse de az elsődleges célja soha a büdös életben nem a pénz kidobás,hanem a rajtuk keresett haszon lesz.
Mert ha nincs haszon nincs miből a tenyésztést SE folytatni.
Itt írjak, hogy Norvégiában is betiltják a tenyésztésüket, mert hiába veszed 500 ezerért, akkor is szenvedni fog, mire jó ez? 1500 állatorvos kampányolt ezért. Te pedig tovább támogatod a szenvedést, ha ilyen kutyát veszel. 1000 más egészségesebb fajta van.
Mert jobb,hogy ha nem veszi meg a már megszületett kiskutyák egyikét sem? Jobb,ha a tenyésztőn rohad meg és rajta szenved?
Bár Mopszok közt sem előírás,hogy mindegyiknek van szembetegsége meg minden baja.Csak egy lehetőség,vagy ki jön rajta valami vagy nem.
Pont annyira vannak légzési nehézségei is minden problémától mentesen mint egy angol vagy francia bulldognak,boxernek,Shih tzunak és hozzájuk hasonló nyomottabb orrúnak.
Azok ellen ki fog kampányolni? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!