Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Étrendkiegészítő, ami nem...

Étrendkiegészítő, ami nem kúraszerűen, hanem FOLYAMATOSAN adható egy 4 éves, 25kg-os, egyébként egészséges kutyának?

Figyelt kérdés

Úgy saccolom, hogy kölyök korban nem alakult ki nála az egészséges bélflóra, talán a szoptatás is elmaradt: 3-4 hónapos korában lett kimentve szerető "gazdija" kezéből, lába alól, nem ismerjük az emésztéssel kapcsolatos előéletét sem)

Doki sem tud mit lépni arra, hogy pl. ha TEJET kap, stabilabbat, sűrűbbet ürít.

Más kutya attól fsná magát össze, rá a tejtermékek jó hatással vannak.

Speckó tápok, laborvizsgálatok nem hoztak javulást, nem adtak magyarázatot

ma 09:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet egy másik orvost is megkérdeznék erről. Nem nagyon értem mi a probléma. Fosik a kutyád, csak a tejtermékektől nem?
ma 09:29
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem, hanem ha tejterméket kap, kevésbé híg, néha akár normális a széklete.

Magyarán: mintha fordítva működne az emésztése.

Sok tejet fogyasztok és egyszer megesett, hogy láttam az eben, szívesen inna. Gondoltam: így is, úgy is fsik, miért ne adhatnék, ha szereti....és úgy 3 nap múlva kezdett "beállni" a széklete ! ! Gondolhatod, kiakadtam, mint az óramutató,

de doki se érti, mi lehet a háttérben, hiszen ez így ellentmondás.

Csináltam az ellenpróbát, elhagytam a tejet: erre újra kezdte a hígabb dolgokat!

Egy héttel később újra adtam neki a 4-5 deci 2.8-as pasztőrözött tejet: megint szilárdabbat gyártott. Étvágya, kedve, mindene oké. Ferdocat-kúra is megvolt,

férge, egyebe nincs, eddig nem is volt.

Se tej-tejalapú kaja, se tojás, se olajos magvak, se csirke....se semmi egyéb ételallergiája nincsen, időnként marhacsontot kap fogpucolónak, humán kajákból is, ha marad (rizs, tészta...) : mindenevő. Úgyhogy passz!

ma 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Házi koszt okozhat hígabb, akár hasmenés jellegű székletet, tészta is átfut rajta, rizsre is lehet allergiás. El kéne hagyni minden emberi kaját elsősorban nála. Egy állat vagy laktózérzékeny, vagy nem. A tiéd nem az, mert nincs tőle hasmenése. A tej nem csodaszer, azért nem tud az orvos sem mit mondani, mert a tejnek nincs ilyen hatása, más van a háttérben. Inkább elhagysz valamit ilyenkor, ami bántja a gyomrát, vagy ilyenkor kap csontot, ami keményebb kakát eredményez egy ideig.
ma 10:32
 4/6 A kérdező kommentje:
FOLYAMATOSAN és évek óta fennáll nála ez az állapot, lécci, olvasd el az előzményeket! Valami más defektje lehet csórikámnak. Humán kajáktól semmilyen irányban nincs változás. Gondolhatod: már minden is kipróbáltam. Nitrát-nitrit tartalmú jutikat nem kap (párizsi, virsli...) és az ételeiMben pl. leveskockát sem használok, mert hallottam, néhány kutya azt nem bírja, úgyhogy az sem lehet. Alig sózok, cukrozok ott sincs baj. Nem akkor fsik, ha "ezt, vagy azt kap", hanem ez nála az "alap". Humán kaját is ritkán, ha átlag egy héten kétszer: mikor marad.
ma 10:44
 5/6 A kérdező kommentje:

Kedves válaszadók!

Bocsi, ha nem reagálok: nem a gyerekszoba maradt el, hanem csak késő este leszek megint gép mellett! Köszi

ma 10:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Bélrendszeri, emésztési problémás kutyát miért etetsz minden vacakkal, amire egy kutyának nincs szüksége?! Milyen tápokat próbáltatok?
ma 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!