Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mopsz kutya vásárlás?

Mopsz kutya vásárlás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mopsz kutya vásárlásban szeretném a segitségeteket kérni.

Aki már korábban vásárolt mopsz kutyát Magyarországon tudna ajánlani tenyésztőt, aki megbizható?

Illetve megszeretném kérdezni jelenleg milyen árban vannak a mopsz kutyusok, én 250 ezer forintról tudok, azonban aki jártasabb a témában biztosan jobban tudja.

Köszi előre is a segitséget!

2022. jan. 30. 21:52
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
64%

"Pont annyira vannak légzési nehézségei is minden problémától mentesen mint egy angol vagy francia bulldognak,boxernek,Shih tzunak és hozzájuk hasonló nyomottabb orrúnak.

Azok ellen ki fog kampányolni? :D"

Ugyanaz a kategória véleményem szerint.

2022. jan. 31. 12:38
 22/42 anonim ***** válasza:
83%

Ugyan az a kategória mégsem emeli meg senki értük se a hangját se a fenekét.Mert a Shih tzu cuki,nehogymá' ne tenyésszék a Boxer meg egy népszerű családi/öv kutya.

A francia bulldog meg népszerű,megint csak nem igazán látok senkit kampányolni és hőborogni,hogy mi az hogy tenyésztik.

Amúgy sem a tenyésztésük a probléma,hanem az hogy a standardon nem akarnak változtatni,hogy kevesebb eü gondjuk legyen.De ez millió fajtára igaz.A Retro pug pl ezerszer egészségesebb (volt).

2022. jan. 31. 12:42
 23/42 anonim ***** válasza:
82%

Pedig amúgy! A retro mopsz ezerszer jobban is néz ki.Sokkal inkább kis méretű masztiff,így nem lenne senkinek meglepő amikor azt mondod,hogy a mopsz egy molosszer..:D

[link]

[link]

Kézenfekvőbb megoldás is sokkal életképesebb fajtát alkotni belőle egy pár generáció alatt,de hát akkor a méregdrága már meglévő kutya mit sem fog érni és azt ki vállalja be..a nagy csodás "mindent a kutyakért" és "ők a fajta nemesítéséért léteznek" tenyésztők biztos,hogy nem. :')

2022. jan. 31. 12:47
 24/42 anonim ***** válasza:
45%

Tacskó gerinc bajai ellen sem tiltakozik senki :D biztosan jó érzés lehet amikor kb surolja a kutya mellkasa a földet, sok tacskónak irtózatosan rövid lába van

Egyébként minden fajtának meg van a jellemző betegsége, ennyi erővel tiltsák be a csípő diszpláziára hajlamos németjuhászokat is.

Mopszok között is vannak egészséges példányok

2022. jan. 31. 12:48
 25/42 anonim ***** válasza:
77%

A tacskó mellkasa? Kan kutyák szerintem kifejezetten szeretnek a fűben mászkálni akkor is ha csak pár centi,kacérkodik a pázsit ameddig ő fut egy kört :'D

Nyilván abból is ott a nagyobbacska 8-10 kilós standard Tacsi,de ezek a nagyon pici,még annál is hosszabb kaninchen és törpe tacskók biztos hogy hajlamosabbak gerinc problémákra.

És ahogy említetted a csapott hátú "Rex" németjuhász is.

A Bassetet meg látta már valaki nyúl után futni? Szerencsétlen..olyan nehéz csontozata van arra a kis lapos testre hogy a kanapéig felugrani engedni is kínzás.Nem tudom a "fivéreihez" hasonlóan miért nem lehetett minimum normális labhosszt adni neki,az Angol Véreb szaglása is kiváló pedig nem a földön kúszik.

2022. jan. 31. 12:59
 26/42 anonim ***** válasza:
25%

A Német Dogokat konkrétan TILOS sétálni vinni evés után, mert a legkisebb mozgástól is gyomorcsavarodása (igen, gyomor és nem bél!) lehet, ha tele van…

Ha nincs tele, akkor meg csak a futástól. Kész vicc az a fajta…

Emellett a vérkeringése (vagyis a mérete) miatt 6-8 évet él átlagosan ami szintén vicc…

Az ír farkaskutya hasonló gondokkal küzd.

Minden harmadik dobermann hemofíliás.

Ezek ellen a fajták ellen mégsem hőbörög az átlag proli!

Csak a mopszok légzésével van mindenkinek baja, amikor gyakorlatilag nem is annyira problémás, mint ahogy azt terjesztik…

Nekem 8 mopszom volt eddig és egyiket sem kellett műteni a légzése miatt! De ha valamelyiket kell, akkor ez egy rutinműtét, egyszerűen nagyobbra műtik a orrnyílásokat.

Nem kerül kifejezetten sokba és könnyen elvégzik… A lágyszájpadlást is hasonlóan könnyű orvosolni, egyszeri 60 ezer forintból meg van oldva a hátralévő életére!

Nekem a legfiatalabb mopszom az 7 évesen halt meg, mivel altatni kellett agydaganat miatt.

Most van egy 16 éves, lassan Őt is elveszítjük és 2 makk egészséges 9 éves, még sok évig velem lesznek szerintem…

Volt még négy, majdnem egyszerre, egyik sem volt kifejezetten beteges és sokáig éltek… A 16 évesem az egyetlen aki az össze kutyámat ismerte, azokat is akik már elmentek és akik most vannak.

Elképesztő fajta a mopsz, én nagyon szeretem…

Meg vannak a maga betegségei a fajtának, a szem probléma az tényleg elég gyakori, de amit terjesztenek hogy álmukban meg fulladnak, meg hasonló hülyeségek, az full kamu.

Idióta proli rétegek hőzöngenek emiatt és képesek az utcán is beléd kötni…

Emiatt MA már nem tudom ajánlani ezt a fajtát, mert a fórumozók az utcán is letámadnak.

A német juhászok csípő diszpláziájával, vagy a labradorok epilepsziájával bezzeg senki nem foglalkozik olyan szinten, hogy be akarják emiatt tiltani a fajtát, holott ilyen betegségekkel élni is nagyon minőségi élet lehet, tényleg…

De hát ugye azok nem “nyomottak” úgyhogy az égvilágon semmilyen betegségükkel sincs probléma…

2022. jan. 31. 17:18
 27/42 anonim ***** válasza:
71%
Minden fajta betegség ellen próbálnak tenni, nem csak a mopsz betegségei ellen, de itt most ez volt a téma. Egyébként már kezdik egészségesebbre tenyészteni őket, de nyilván nem itthon. Nyilván 1500 állatorvos idióta proli…
2022. jan. 31. 18:23
 28/42 anonim ***** válasza:
29%

A gyomor csavarodás minden kutyát érint,és egyiket sem szabad evés után mozgatni,futtatni,gyomrozni.(igen kisgyermekes családok,kéretik a gyerekeket nem engedni gyomrozni a kutyákat.nekem is van 2 baba is,tudom hogy szeretik csinálni,de nem szabad hagyni sose.. :D)

Csak a magasabb fajták rizikó faktora magasabb,de ettől függetlenül egy csivava is kaphat gyomorcsavart pillanatok alatt.Alapvetően az embernek is tilos mozognia evés után,pont ugyan úgy kaphatunk gyomor csavarodást.30 percet érdemes várni minimum.

2022. jan. 31. 22:11
 29/42 anonim ***** válasza:
28%
Emberek, attól hogy nem lett minden beteges fajta felsorolva mellékesen ez még nem menti fel a mopszot tenyésztőket, szaporitokat és vásárlókat.
2022. febr. 1. 08:19
 30/42 anonim ***** válasza:
17%

Azok miatt mégse háborog senki. Csak a mopsz, meg a bulldog... valami nagyeszű kitalálta, a többi meg szajkózza. Egy hang nélkül lélegző, de nyomott fejű kutyáról hogyan állapítod meg, hogy szenved és kínzás az élete? Hmm?

Sétáltattam már jópár kutyát a menhelyen és sima keverék kutyáknál is hallottam igen érdekes hangokat. Némelyik hörög, kattog 20-24 fokban és egyiknek sincs nyomott feje.

Ismerek nem kevés bulldogot, mopszot és nem mindegyiknek vannak légzési nehézségei. Tenyésztő nem is tenyészthet tovább egy orr tágításon vagy megnyúlt lágy szájpadlás műteten átesett kutyát. Ezeket a "tipikus mopsz/bulldog" hangokat ez a 2 dolog okozhatja. Pl Ismerek 2

francia bulldogot akik egy gazdánál vannak. Az egyiket kilóméterekről hallani, hogy jön, borzasztó hangja van. Ráférne egy műtét. A másik full csendes, szépen veszi a levegőt. Ő miért is szenvedne?

2022. febr. 1. 12:50
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!