Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Oda ajándékoztam a kutyám egy...

Oda ajándékoztam a kutyám egy idegennek. Megbántam talán de már mit tegyek? Megver ilyenért az isten?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kaptunk egy kuvasz jellegű kölyök kutyát, igazából az volt az előzménye,hogy a faluban elkezdtek betörni sok családi házhoz és több helyen van kuvasz, attól félnek. Elhozta a férjem, házőrzőnek de a kutyával nem tudott foglalkozni, én pedig egészségügyi okokból szinte el sem hagyom a házat egy ideje. Kb egy hónapja volt nálunk amikor tartósan rosszul lettem és már nem volt rá nekem sem időm,sem energiám. A kutya nyilván unatkozott így elkezdte leölni a baromfi udvarban található állatokat. Egyébként én nem is akartam a kutyát de rengeteg kárt csinált, folyton darabokra szedte az udvart, a teraszt,mindent. 2 hónapot volt kb nálunk. Hát őszintén leírtam egy csoportban mi a probléma és páran jelentkeztek is érte. Egy pasi eljött érte végül ( hát aztán személyesen kiderült,hogy egyébként romák)bocsánat nem akarok sztereotípiákat aggatni. Azóta is tartjuk a kapcsolatot, küldött képet a kutyáról, csináltak neki házat, elméletileg bent aludt éjszaka a házban stb. Nem tudom mi lesz a sorsa de úgy gondolom mindenhol jobb neki,mint nálunk volt,hogy egyáltalán nem volt aki foglalkozzon vele. Mondtam a férfinak,hogy ha nagyon rossz lenne a kutya ne adja oda senkinek inkább szóljon ne adja oda idegennek de félek,hogy majd láncra verik, bántani fogják stb. Nyilván már késő bánat és egyébként hiányzik de az életem könnyebb lesz nélküle. A férjemmel rengeteget veszekedtem a kutya miatt, azóta ez is megszűnt. Komolyan érdekel,hogy vajon az "Isten"megbüntet-e,hogy ezt a kutyát nem neveltem fel cserben hagytam és oda adtam egy idegennek? Ahol hirdettem rengeteg dolgot írtak nekem privátban, sokan a halálomat is kívánták,hogy kínálom a kutyust új gazdinak.

tegnap 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%

Miért büntetne meg Isten ezért? Ti nem tudtatok törődni vele, ilyenkor logikus lépés, hogy új otthont kerestek az állatkának.

A kuvasz egy ridegtartású fajta, nem igényel selyempárnát meg ajnározást, reméljük kaját fog kapni rendesen.

Szerintem ne ostorozd magad, értem hogy sajnálod a kutyit, de ha visszakerülne hozzátok, az se lenne jobb megoldás...

tegnap 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
32%

Őszíntén? Jó lenne, ha visszakapnád az élettől. Te választottad ki, hogy kinek adod oda szerencsétlen kutyát. Neked jó volt, hogy elvitték a cigányok, csak legyen könnyebb az életed, igaz?

Eleve nyilván null felelősség van benned és a férjedben, így gyereket semmiképp se vállaljatok! Nem való ám mindenkinek sem a gyerek, sem a kutya. Sokan nincsenek elég intelligencia és felelősség tudat birtokában ehhez.

tegnap 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
52%
Ne gyötörd magad, az új gazdájával tartjátok a kapcsolatot, küld képeket stb, szóval azért olyan rossz helyre nem kerülhetett. Nálatok rosszabb sora volt, ezt te is tudod.
tegnap 22:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem tudtam,hogy cigányok mert telefonok beszéltünk és ott nem volt olyan hangja és beszéde ami rosszat sugall. Egyébként lehet romák sokkal sokkal több szeretetet fognak és gondoskodást adni neki,mint amire tőlünk telt volna. Tehát nem ezen múlik
tegnap 22:09
 5/11 anonim ***** válasza:
51%

Örülök, hogy beláttad, hogy te teljesen alkalmatlan vagy az állattartásra. Nem szégyen. Az igen, hogy egy kutya bánta ezt.

Nem tudtad, hogy cigányok? Hisz elmentek a kutyáért, nem? Vagy te csak egy telefonbeszélgetés alapján odaígérted nekik? Semmi szuerződés, semmi személyes találkozás? Már bocs, de milyen gerinctelen, ostoba ember csinál ilyet?

tegnap 22:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Eljöttek a kutyáért de mikor eljöttek mondtam volna azt,hogy bocs nem mert cigány vagy,vagy mi?
tegnap 22:23
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
(Érdekes oldal ez. A szakmai válaszaimat 0%-ra tolják, és anyámba küldenek. Ezt a kamu fotelállatvédő-hergelést meg kommentelik.)
tegnap 22:32
 8/11 anonim ***** válasza:
11%
Szóval nem volt benned gerinc. Inkább hagytad, hogy elvigyék a kutyát. És ez szerinted nem gond? Azért komoly bajok vannak a fejedben! Ugye nincs gyereked? Ugye soha a büdös életben nem mész állat közelébe sem többé?
tegnap 22:33
 9/11 A kérdező kommentje:
És mit csináltam volna? Tartsam meg, úgy hogy képtelen voltam vele foglalkozni? Bárkit kérdeztünk, senkinek nem kellett az ismerősök körében. Adjam menhelyre, vagy mit kellett volna csináljak? Hogy lehet egy gyerekhez hasonlítani?
tegnap 22:35
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Sokkal inkább menhely! Sokkal inkább fajtamentés! De a legjobb az lenne, ha nem léteznének az ilyen emberek, mint te.

Figyelj, ha a saját kölyök kutyád sorsáért is csak ennyit tettél, nem nagyon kellene semmilyen élőlényhez nyúlnod. És hátha visszakapod ezt az élettől. Én bízom benne.

tegnap 22:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!