Miért nem lehet be látni, hogy mindenki máshogy étkezteti a kutyáját? Más is etet nyersen?
Sziasztok.
Van két ivartalan közép Ázsiai juhászkutyám.
Egy szuka ( 70 kg), és egy kan ( 81 kg).
Valamelyik nap az egyik barátnőm nálam töltötte a délutánt és teljesen hüledezve lebaszott, hogy tönkre teszem a kutyák beleit mert nyersen ertetek ( csirke farhat, pulyka nyak - mell, kacsa alkatrészek), és hiába kapnak rizst meg zöldséget hozzá... bele fognak pusztulni.
Mert szerinte csak a royal canin a tápok a valamire valók és ő is azt eteti csak.
Próbáltam elmagyarazni neki, hogy azért az én kutyáim testfelepeitese és szükségletei teljesen mások mint az ő havanese kutyájáé.
Ráadásul szerinte most már az fog jönni, hogy láncra verem őket és kibaszom őket a kert végébe mert ilyen őskori etetés forma után már csak azt tudja elkepzelni.
Van itt valaki aki szintén nyersen etet? :/
Nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.
Köszönöm
30/30.
Akkor nyilván túl hizlaltam :D most mit csináljak ha annyi? 😅
Átlag méretűk:
magasság: kan 65.00- cm
szuka 60.00- cm
súly: kan 55.00-80.00 kg
szuka 40.00-65.00 kg
Az átlaghoz képest a kérdező kutyái picit vannak fölötte, a kan 1 kg-val , a szuka pedig 5 kg-val (a legnagyobb mérethez).
Illetve a kérdés szempontjából mindegy is.
Látom a 34-es sem olvasta el a pásztorkutyás találkozó, az orosz pásztorkutyák nemzeti bajnoksága, és a nyáj melletti kutyákról szóló hivatalos, mért adatokat. :)
Ez hol van? Wikipédia? Vagy melyik másik bulvároldalról? :)
Én nem azért írtam ki a kérdést, hogy bizonygatnom kelljen bármit is.
Annyi kiló és kész! Se több se kevesebb.
Nem minden kutya standard méret, egy tacskó is lehet pl elhízott.
34. vagyok valóban nem olvastam nincs is pásztorkutyám, nem értek hozzá csak kíváncsi voltam mi lehet a méretűk, ha már feljött a téma és hogy elképzelhetetlen-e ami a kérdező ír.
innen van:
Most ránéztem, hogy akkor hivatalosabb helyen mit írnak
MÉRET ÉS SÚLY:
Marmagasság: Kanok: Minimum 70 cm.
Szukák: Minimum 65 cm.
A nagy méret kívánatos, de meg kell maradnia az arányos felépítésnek.
Súly: kanok: Minimum 50 kg.
szukák: Minimum 40 kg.
Itt a minimum van megadva. Maximumot sajnos nem találtam náluk.
Forrás:
KARAKÁN Klub, az orosz, európai és ázsiai juhász, őrző-védő és területőrző kutyát tenyésztők és tartók egyesülete
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!