Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem lehet be látni,...

Miért nem lehet be látni, hogy mindenki máshogy étkezteti a kutyáját? Más is etet nyersen?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Van két ivartalan közép Ázsiai juhászkutyám.

Egy szuka ( 70 kg), és egy kan ( 81 kg).

Valamelyik nap az egyik barátnőm nálam töltötte a délutánt és teljesen hüledezve lebaszott, hogy tönkre teszem a kutyák beleit mert nyersen ertetek ( csirke farhat, pulyka nyak - mell, kacsa alkatrészek), és hiába kapnak rizst meg zöldséget hozzá... bele fognak pusztulni.

Mert szerinte csak a royal canin a tápok a valamire valók és ő is azt eteti csak.

Próbáltam elmagyarazni neki, hogy azért az én kutyáim testfelepeitese és szükségletei teljesen mások mint az ő havanese kutyájáé.

Ráadásul szerinte most már az fog jönni, hogy láncra verem őket és kibaszom őket a kert végébe mert ilyen őskori etetés forma után már csak azt tudja elkepzelni.

Van itt valaki aki szintén nyersen etet? :/

Nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok.

Köszönöm

2022. jan. 17. 22:56
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

6/20-as!.

Pedig tényleg ekkorák és nem is számítanak még nagynak a fajtajukon belül.

Nyilván még bőven nőni fognak, hiszen a szuka 2, a kan 3 éves :)

Mielőtt valaki félre érti :D pl a 17/20as.

Én nem bántom aki tapozik, mindenkinek szíve joga mivel eteti a kedvencét :) én a barátnőmnek sem kerkedtem vele egyébként... Simán előtt az éves idő és megettem őket :D a macskám amúgy tápot eszik... Nem hajlandó megenni a nyerset.

A húst egyébként háztól veszem, gyógyszer és antibiotikum mentes az 100% - ezért nem aggódom :D

Köszönöm a választ mindenkinek, már annyiból hasznos volt kiirni hogy meg tudjam : másnak is elraboltak a szívét ezek a behemotok :D

2022. jan. 18. 23:47
 22/37 anonim ***** válasza:
92%

Érdekes, hogy mindig itt a GYIK-en vannak a világ legnagyobb kutyái. Komolyan mondom, valami nagyon érdekes lehet Magyarországon, hogy állandóan Guiness rekorder méretű kutyák születnek.

És persze ezeket a kutyákat soha senki sem látta, csak arctalan emberek kiírják a netre. Amikor pedig a pásztorkutyás találkozók vannak Ópusztaszeren vagy szerte az országban, ahol évente 60-80 káj, kau, komondor, stb. is megjelenik, így az évek során már több száz egyed is le volt mérve, ott valamiért soha nincsenek ott ezek a 80-100kg közötti kutyák. :) Érdekes. :)

2022. jan. 19. 06:08
 23/37 anonim ***** válasza:
88%
Előző voltam a videó lemaradt: https://www.youtube.com/watch?v=DRkOXSwTeMA
2022. jan. 20. 00:22
 24/37 anonim ***** válasza:
88%
A videó leírását érdemes megnézni
2022. jan. 20. 00:23
 25/37 A kérdező kommentje:

Van facebokoon egy csoport : Vigyázz! Közép Ázsiai Juhász csoport a neve.

Ott tényleg látni hatalmas kutyákat, főleg tenyésztőknél... ahol ugye bármikor megtekinthetoek a szülők.

Az én kutyáim fajtatiszták, de mivel nincs törzskönyvük csak fajta jellegűnek mondhatóak.

Én a valós adatokat írtam a kérdésben, tényleg jól megtermett ebek és valójában még novesben vannak.

2022. jan. 23. 23:42
 26/37 anonim ***** válasza:
73%
Lol, 81kg és még növésben. Mekkora kamu az egész. :)
2022. jan. 24. 06:56
 27/37 anonim ***** válasza:
87%

Tehát szaporítótól vettél kutyát. Gratulálok, nagyon felelősségtudó vagy…

Akkor lehet azért ekkorák, mert félig kauk, félig medvék🤣

2022. jan. 24. 08:09
 28/37 A kérdező kommentje:

26/27.

Nezz szét a csoportban amit fentebb írtam, megfogsz lepődni szerintem a méretekkel kapcsolatban. :D

27/27.

Fajtamentés :) de köszi a bókot egyébként.

2022. jan. 24. 10:52
 29/37 anonim ***** válasza:
79%

Az a helyzet, hogy abból a facebook csoportból rendszeresen hordják a kutyáikat az Ópusztaszeri pásztorkutyás találkozóra, amiben a Karakán Klub (az orosz, európai és ázsiai juhász, őrző-védő és területőrző kutyát tenyésztők és tartók egyesülete) is tevékenyen részt vesz. Ott a kutyákat lemérik mind marmagasságra, mind súlyra. A legnagyobb eddigi orosz fajta egy kaukázusi volt, 67kg-al.

Íme az idézet az egyik szervezőtől:

"Amikor az ópusztaszeri rendezvényeket szerveztük sorra jöttek a 80-85 cm-esnek, 80 kg-osnak tartott kutyák, amiket, ha mi mértünk, derékszögű tolómérőbottal, és rendesen beállított „mázsálóval”, egyből „összementek” 70-75 cm-esre, és 50-60 kg-osra.

Néhány év után készítettem egy statisztikát (kb. 50-60 egyed alapján.)

A KÁJ kanok átlaga: 56,6 kg. A legkönnyebb kan 46, a legnehezebb 66 kg volt.

A KÁJ szukák átlaga: 48, 8 kg. A legkönnyebb szuka 40, a legnehezebb 57 kg volt.

Ugyanígy kigyűjtöttem a 2003-2005-ös szibériai bajnokságok statisztikáiban szereplő több mint 100 kutya (zömében KÁJ-ok és néhány KAU) adatait:

A nevezett kutyák (szinte mind kan!) túlnyomó többsége 45-55 kg körüli volt. 100-ból mindössze 14 érte el a 60 kg-ot, 3 a 70 kg-ot! A legkönnyebb 38, a legnehezebb 74 kg volt!

Eredeti munkakörnyezetben dolgozó kutyákról, a leghozzáférhetőbb, hiteles adatokat Pilsikov gyűjtötte közép-ázsiai expedícióján.

Ezek szerint a Kazahsztánban regisztrált 100 legjobb kutya adatai az alábbiakat mutatják:

Kanok: 65-74 cm, 40-50 kg.

Szukák: 60-70 cm, 31-36 kg."

2022. jan. 24. 14:10
 30/37 anonim ***** válasza:
73%
Nincsenek szavak arra a butaságra, hogy te 81kilósnak mondod a kutyádat, ami még növésben van. :)
2022. jan. 24. 14:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!