Sosem volt kutyám, most pár hétig nálam lesz anyósom kutyája, segítséget kérek?
Sajnos anyós betegsége miatt nálam lesz a kutyája néhány hétig. Kistestű kutya, anyós utasítása alapján reggel és este kell etetni
A kutya viszont egész nap kunyizik, ha nem veszek róla tudomást, akkor nyöszörög, kapar, nekem még a szívem megesik rajta és kap valamit (vagy néhány szem tápot vagy az anyós által jóváhagyott jutifalatot.
Egész nap itthon vagyok és a kutya egész nap ezt csinálja.
Ráadásul trükközik is, oda bújik hozzám, kedveskedik, vakargatom kicsit, azután máris kéri a jutalom falatot
Nem értek a kutyákhoz, biztos rossz neki a gazdája nélkül, de nem etethetem egész nap. Amikor eszünk, bezarom a szobába, mert nem lenne tőle nyugtunk, olyankor nyűszit és kapar
Hogy lehet ezt kezelni?
Szigorú következetességgel. (De pár hét alatt ez nem fog megoldódni.)
A mienk is képes odaülni tőlünk 15 cm-re, és kb. szinte ráfolyatja a nyálát a cipőnkre, de nem adunk neki soha semmit, amíg mi eszünk. UTÁNA kaphat neki való jutalomfalatot.
Ha néha adsz, akkor látja hogy van értelme próbálkozni.
Egyáltalán nem kell etetni akkor amikor te is eszel.
Legyen meg a saját étkezése és annyi. Akkor kell jutalmazni, ha tanítod és ügyes volt.
A nyöszörgés és a kunyerálás inkább annak szól, hogy nincs vele a gazdája és ez őt is megviseli.
Amikor eszunk, akkor nincs velunk, akkor muszaj vagyok elzarni
a kunyizas egesz napos
Nem a te kutyád nem kell etetgetned akkor sem ha kunyerál. Adj reggel meg este neki ha kell akkor kicsit többet és akkor napközben nem lesz éhes.
Jutalom falatot meg kapjon akkor ha jól viselkedik ha nem zavar titeket mikor esztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!