Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vásárokon 10e ft ért max...

Vásárokon 10e ft ért max lehet találni kisméretű kutyust?

Figyelt kérdés
Keverek is jó, lényeg, hogy kisméretű legyen. Nem szaporítani szeretnénk..
2021. nov. 30. 15:48
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%
Tele vannak a menhelyek. Miért akarsz szaporítónak fizetni vagy olyannak, aki lusta ivartalanítani, ha ingyen is kaphatsz?
2021. nov. 30. 17:29
 32/40 anonim ***** válasza:
76%

31

Az imént írtuk 2-en is,hogy a menhelyi sincs ingyen.

2021. nov. 30. 17:31
 33/40 anonim ***** válasza:
85%

Kis nyuszika, itt sem és az életben sem támogatják a felelős és értelmes emberek a szaporítást. Sem azokat, akik ezt az üzemet fenn tartják, magyarul a magad fajtákat. Mert ez az állatbarát hozzáállás!

Tanulj egy kicsit még. És addig inkább ne tarts állatot.

2021. nov. 30. 17:35
 34/40 anonim ***** válasza:
100%

A sintértelepes ingyen van.

Bár természetesen ott is szívesen veszik a támogatást, én önszántamból adtam, de nem elvárás.

2021. nov. 30. 17:35
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
#32. Tudok olyan alapítványról, aki ingyen ad ki kutyákat. (Ettől függetlenül szerintem illik támogatni őket legalább egy tizessel)
2021. nov. 30. 17:38
 36/40 anonim ***** válasza:
0%
#27 en is neked..
2021. nov. 30. 18:06
 37/40 anonim ***** válasza:
85%
Nemtudom honnét jött ez sok embernek, hogy ingyen van a menhely. :D De amúgy meg teljesen mindegy lenne, hogy ingyen van vagy sem, a kutyatartás akkor is pénzbe kerül. Főleg kiskutyánál. De nem is értem, mit gondolnak egyesek, hogy mondjuk kihozol a menhelyről egy oltott, chipes kuytát, és akkor ingyen volt a kutya oltása, chipje? :D Jó is lenne, tuti mindenki menhelyről hozna akkor.
2021. nov. 30. 18:08
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként másik kutyához vinni még egyet, hogy ne unatkozzon, nem ajánlott. Ketten fognak unatkozni.
2021. nov. 30. 19:31
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

10 ezerért vásáron kb. semmit sem kapsz. Több tízezerért (amennyit kinéznek belőled) kapsz majd olyan (sokszor beltenyészetből származó) láthatóan rossz tartási körülmények között lévő, már kora fiatal korábban rosszul szocializált, kisméretű ketrecbe kényszerített kölyökkutyát ami nagyon cukika ahogy összegömbölyödik a ketrec sarkában de temérdek egészségügyi problémája lehet (a beltenyészetből, rossz tartásból) és még a szocializációjával is alaposan meg fogsz küzdeni, mert az már alapból el van rontva. Mindeközben támogatod a szaporítók üzletét. Egyébként nem is értem, hogy a vásári kutyaárusítást miért nem tiltották még hatóságilag be.

Fogadj örökbe egy menhelyi kutyát. Őszintén el fogják mondani a kutya ismert "előéletét" amit tudnak róla, milyen a természete, mennyire kezelhető (alapból nem adnak ki olyan kutyát ami nem kezelhető, kiszámíthatatlan), bizonyos szintig képzik/szocializálják is, ajánlani fognak hozzád passzoló kutyust. S igen fizetni kell érte - azt amit amúgy is kifizetnél (féreghajtás, oltások), amit ezen felül adományként otthagysz abból nem nyaralni mennek hanem a többi jobb sorsra érdemes kutyának vesznek belőle tápot / fizetik az oltását, ellátását.

2021. dec. 1. 01:26
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Ne vegyél szaporítótól kutyát. Beteges lesz, és amúgy sem kéne támogatni ilyen szar embereket. Be se szokták oltatni őket, és a parvot pl 1 mp alatt összeszedheti az utcán. Ismerek ilyen kutyát, 200 ezret költöttek el az állatorvosnál hogy életben maradjon. A menhely ahonnan én hoztam a kutyámat, teljesen ingyen odaadta - oltva, ivartalanul. Ettől függetlenül illik őket is támogatni. Máshol is csak pár ezer forintot kérnek legfeljebb. A menhelyi kutyák sokkal kisebb eséllyel betegesek is, a szaporítók közeli rokonokat szoktak párosítani sokszor (akár testvéreket is), és a különböző fajtabetegségek sokkal inkább kiütköznek rajtuk mint bármilyen más kutyán. (Tenyésztők ezekre szűrik a kutyákat minden esetben, a menhelyi kutyák pedig genetikailag elég sokszínűek)
2021. dec. 2. 20:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!