Mit csináljak? Az eredeti gazda visszakéri a kutyáját akire nem vigyázott eléggé.
Jogi útra terelheti, azt vélelmezve, hogy nem tettél meg mindent a eredeti gazda megtalálására.
DE
Egyrészt ,ez magánvádas, tehát pénz, idő, miegymás,
Másrészt ott van az a fontos dolog, hogy jogszerűen követelheted azt, hogy a állatra fordított költségeidet terítse meg.
És nem tudom, hogy végül mennyi az a rengeteg pénz, amit beletettél, de esélyesen elég sok egyszerre, hogy átgondolja, hogy úgy is kell-e neki a kutya vissza.
Aha persze, ráköltött egy csomó pénzt, elvitte dokihoz, posztokat tett ki róla, de nyilván a chipet nem nézette meg. Kötözködjetek még.
Mellesleg az, hogy van x db fényképe meg, nem bizonyít semmilyen tulajdonjogot.
Jogilag már a tied. Csak nagyon egyedi élethelyzetre való hivatkozással adnám vissza (pl. bizonyítani tudja, hogy kereste folyamatosan ő is: hirdetések, helyi állatmenhellyel, állatorvosokkal való kapcsolatfelvétel stb.), és csak akkor, ha látom, hogy tényleg nagyon szereti az állatot. (Persze, a költségeid megtérítése mellett)
Amúgy csatlakozom az egyik korábbi válaszolóhoz, az sem mindegy, a kutya hogyan viselkedik, ha meglátja.
Engem érdekelne, hogy a volt gazdi mit tett meg a felkutatásáért illetve ez volt -e az első alkalom, hogy eltűnt a kutyája.
Én nem adnám vissza egyébként fél év után.
Az állatorvos állított ki úgy oltási könyvet? Chip nélküli eb volt?
Mivel írod hogy meggyógyítattad, gondolom ezek megvannak. Akkor meg nem kell f#sni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!