Mit csináljak? Az eredeti gazda visszakéri a kutyáját akire nem vigyázott eléggé.
Chip van benne? A te nevedre szól? Ha igen, akkor ne add vissza.
De a legjobb ha bemész egy közeli rendőrségre és megkérdezed, ilyenkor mi van.
Lehet butasagot mondok, de en a kutyara hagynam a dontest.
Valaki megfogja. Az uj es a regi tulaj szembeall vele. Akihez odamegy azt szereti jobban. Nyilvan ha te foglalkoztal vele, hozzad fog.
5:54. § [Tulajdonszerzés találással]
(1) Ha valaki feltehetően más tulajdonában álló, elveszett dolgot talál és azt birtokba veszi, megszerzi annak tulajdonjogát, ha arra igényt tart feltéve, hogy
a) megtett mindent annak érdekében, hogy a dolgot a tulajdonos visszakaphassa; és
b) a dolog tulajdonosa vagy az átvételre jogosult más személy a találástól számított egy éven belül, élő állat esetén három hónapon belül, a dologért nem jelentkezik.
A törvénytől függetlenül előfordul, hogy valaki nem talál rá fél éven belül az elveszett kutyájára. Lehet olyan eset, hogy ellopták, szaporítani, harcoltatni, a kutya esetleg onnan megszökik, valaki rátalál, és amikor az eredeti gazdája végre megtalálja ismét (nincs mindenkinek közösségi oldalon profilja), azt tapasztalja, hogy nem kaphatja vissza.
Én nagyon el lennék keseredve, ha ez velem megtörténne. Még úgy is, hogy mentett kutyám van, és már 3 éve lesz decemberben, hogy nálam van, de az első évben sokat agyaltam ezen, hogy hogyan lehetett ez a szép kutya az utcán, mi van, ha egy gyerek sír utána, mi van, ha ellopták egy családtól, mit tennék, ha jelentkeznének nálam, nem éreztem volna igazságosnak egy gyerektől elvenni a szeretett kedvencét, csak mert én fogadtam örökbe, de azt sem tartom igazságosnak, hogy amikor a kutya már kötődik az új gazdájához, és az új gazdája is, akkor elválasszák.
Nem mindig egyértelmű helyzet ez, és nincs mindig jó döntés.
Olvastam több olyan sztorit, hogy több év után találtak újra egymásra a gazda és az egykor eltűnt, elveszett, ellopott kutya, és mekkora öröm volt.
Azért az továbbra is kérdés, hogy a kutyának van-e chipje?
Ha nincs, akkor az eredeti gazda mehet a csudába - mivel kötelező (lenne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!