Mondjuk, hogy újra igény jelentkezne az ősi pásztorkutya-fajtákra, és visszakerülnének eredeti feladatkörükbe, tehát ismét testőri feladatokat kéne ellátniuk a haszonállatok körül. Melyik pásztorkutyafajta lenne a legalkalmasabb erre a feladatra?
Figyelt kérdés
PÁSZTORKUTYA, TEHÁT NEM TERELŐKUTYA!!!2010. jan. 29. 17:58
1/10 anonim válasza:
Szerintem Német Juhász kutya. Nagyon okos és erős is! De amúgy régen a Rottweiler-t is használták erre ő is megállná a helyét!
2/10 anonim válasza:
Komondor!! Mindenki aranyos kutyának tartja.(de nem) 70 kg tiszta izom és haláláig képes kűzdeni a Gazdiért. Nem családi kutya. egygazdás.sok mozgás igénnyel. De garantálom hogy sikert érsz el :D priviben többet.
4/10 anonim válasza:
Puli. Nagyon szivos, okos, gyors, meretehez kepest sokat tud. Nem feltuno, kis cukinak tunik, de ha valakibe bele kell melyeszteni a fogait, jaj a betolakodonak.
5/10 anonim válasza:
a pásztorkutya meg a terelő nem ugyanaz? :O
6/10 anonim válasza:
Szerintem a puli, mert nagyon okos és hűséges!!
8/10 A kérdező kommentje:
"PÁSZTORKUTYA, TEHÁT NEM TERELŐKUTYA!!!"
Ebből is látszik, hogy nem ugynaz. A terelőkutya tereli az állatokat, ahogy az a nevében is benne van, a pásztorkutya pedig - ahogy azt le is írtam - védi az állatokat a tolvajoktól és ragadozóktól. A puli terelőkutya, a Komondor pásztorkutya.
Melyik pásztorkutyafajta lenne a legalkalmasabb erre a feladatra?
2010. jan. 29. 19:40
9/10 anonim válasza:
Sok helyen, pl. Romániában még mindig ezt csinálják ezek a kutyák, pl. a mioritic még csak 2004 óta elismert fajta, még nem tette tönkre a küllemtenyésztés, de a kuvasz és a komondor is teljesen jó lenne erre a célra.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. jan. 30. 18:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!