Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SOS! 3 hetes kölyökkutyát...

SOS! 3 hetes kölyökkutyát hogyan etessek?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy befogadott kuytusom lefialt, és a mai napon elszökött. A kiskutyák azonban itthon maradtak, és nincs itthon tápszerem, holnap reggel tudok venni. Van-e esetleg bevált, házilag elkészíthető tápszer receptje valakinek? Találtam a neten, de a legtöbb ilyen tehéntejet és tojást tartalmaz, az pedig úgy tudom, nem a legideálisabb egy pici kutyus számára. Van olyan is, amelyik sűrített tejet ír, de hát az konkrétan tej és cukor, úgyhogy nyilvánvaló okokból sem adnék nekik ilyesmit…

Köszönöm a segítséget!

2021. szept. 24. 20:51
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Azért még kiegészíteném, hátha valaki kerül hasonló helyzetbe.

Véletlenül sem adtunk nekik tehéntejet, sem tojást, sem semmi ilyesmit (ilyet is olvastam). A kecsketej tényleg nem volt elég nekik, de féltünk, hogy kiszáradnak, ezért vizet forraltunk, és miután kihűlt, öntöttünk egy keveset egy befőttesüveg kupakjába (természetesen tiszta!!!! volt a kupak). Egyesével odatartottuk őket, és lefetyelni kezdték :) szóval legalább a folyadékpótlás megvolt. Elsőre nem akartak inni maguktól, ezért egy mini kanállal csepegtettünk (nem folyattunk, mert könnyen megfulladhatnak/félrenyelhetnek!!!) vizet a szájukba, aztán már maguktól is ment szépen.

Fontos, hogy melegíteni is kell a kis testüket. Esetünkben 10en voltak, ezért ők megoldották, összebújtak, és alapból meleg helyen voltak, de azért ha kevesebben vannak, érdemes törölközőbe csavart melegvizes (nem forró!!!!) palackot tenni melléjük/alájuk.

Aztán ahogy lehet, irány tápszerért!

Mi állatklinikán akartunk venni először, de ott nem volt. A fressnapfban viszont van!!!!!!

Ahogy írtam, nálunk szerencsére jó vége lett, hazajött a kedves mama, és azóta a kicsiknek is megtaláltuk a világ legjobb gazdijait :)

Anyuka persze azóta már ivartalan, soha életemben nem csinálnám végig ezt a kalandot újra.

2022. ápr. 4. 21:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!