Mindennap tényleg hülyeség sétáltatni kertes házban?
Nem tudom mennyire számít de egy kis méretű 20 kg körüli tacskó-németjuhász keverékről van szó.
Napközben egésznap vagy házban van vagy az udvaron. Jelzi ha ki akar menni, tehát úgymond szabadon járkál ki és be a házba. Kb 200-300 négyzetméter az udvar..nincs sehol elkerítve.
Egyébként 2 naponta szoktam átlagosan elvinni és nyilván nagyon szereti. De olyan is van hogy naponta (ezért már beszóltak hogy minek ha ott a nagy udvar) de egyébként nem ez miatt kérdezem, mert egyáltalán nem érdekelne más véleménye ha tudnám kinek van igaza 😆
Van olyan is hogy nem érek rá és nincs kedvem vagy nagyon rossz az idő..akkor sajnos nem viszem ez változó mikor van de nem sűrűn.
Ezt leszámítva bent pihen-alszik este már..köszönöm a válaszokat
Attól függ, hogy kerti dísznek van a kutya, vagy családtag.
Ha szereted, sétáltasd , a kutyának nagyon jó a napi séta, nem hülyeség.
A kertben tartásnak és a sétáltatásnak semmi köze egymáshoz.
Egy séta közben rengeteg új inger, illat éri a kutyát, ami jó neki. A kertben el tudja végezni a dolgát meg levegőn van, de az nem séta.
Ha 1-2 nap kimarad, mert nem tudod vinni, nem gond, de hogy hülyeség a sétáltatás kertesházban, na az a hülye, aki ilyet mond... általában ezeknél van láncra verve a kutya a kert végében, vízbe áztatott kenyéren tartva...
Kertes házban igen, szabadban nem.
Nekem németjuhászom volt, minden nap sétáltunk, kb. 5-10 km-ert (én legalább mozogtam, kiszabaduhattam), de ha nem futotta többre, elvittem egy körre az utcában, kb. 1 km, azt is szerette.
#1 A szomszédok azért szóltak be, hogy minek viszi, ott az udvar. Nálunk is a mentalitás falun, hogy aki sétáltatja a kutyáját, az "bolond", sokaknak csak ki van cseszve az udvarba, életében kb. kétszer, ha volt sétáltatva, de legalább nem nézik "bolondnak". Ugyanez, ha valaki véletlenül elmenne futni, nekem is úgy beszólogattak, ezért is volt jó a kutyám, de sajnos meghalt a legjobb barátom. Nyáron a patakra jártunk fürödni :)
Vidd amennyit csak tudod! Nem azt mondom, ha hétágra szakad az eső, akkor értelemszerűen nem kell, vagy ha beteg vagy stb., nem kötelező... DE örül neki biztos!
Gazdi is szabad levegőn van legalább, mozog. Nekem nagyon jót tett!
Egyébként azért annyira nem KÖTELEZŐ, hogy ha egész nap zuhog, vagy otthon fekszik 40 fokos lázzal, de jót tesz neki. Aki szerint felesleges sétáltatni, meg beszólogatnak, azokkal nem kell foglalkozni!
Aki lepontozgat mindenkit az amúgy jól szórakozik?
2 nagy udvarom van, kis méretű kutyám van, bolognese, de a saját fajtársaihoz képest is kicsi, mint egy macska, ugyan úgy mindig kint van udvaron vagy bent a házban, ehhez képest minden nap 2x1 órát sétáltatom, télen a nagy hidegben 2x30 vagy 40perc szokott sétálni, kabát rajta, csak akkor hagyom ki a sétát, ha esik az eső egész nap vagy ha nagyon nagy sár van mindenhol
nincs semmibaj azzal ha sétáltatod, ha élvezi a kutyus had örüljön neki, mikor 9 éve hozzám került, és kölyök korában elkezdtem vinni sétáltatni, annyira nem örültem neki, de már elején annyira hozzá szoktam én is, hogy ha eső miatt nem járok ki vele sétálni, akkor már 1 nap kihagyás után hiányzik a séta
A kilencvenes években soha nem sétáltatták a kertes házas kutyákat, csak a paneleseket. Én sem tenném. Azért van ott a kert. Teleraktuk játékkal, mi is játszottunk vele, de kapun kívül nem mentünk.
Tudom, hogy most új divat van, de így lett szökős egy ismerősöm kutyája is, hogy megízlelte a kapun kívüli életet.
Érdekes, a mieink meg nem tudták, hogy mit hagynak ki, így nem hiányzott nekik.
Nem kell ehhez kutyaszakkönyv, meg ennyire túltolni, mint a gyakorin. Józan paraszti ész kell.
Én biztos, hogy nem vinném.
#9 szegény kutya :(
Neked milyen lenne egy lakásba bezárva leélni az életedet? Kaja, minden lenne, csak sose mehetnél ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!