Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem tudom sétáltatni a kutyám,...

Nem tudom sétáltatni a kutyám, ez probléma rá nézve?

Figyelt kérdés

Még fiatal a kutyám (kistestű). Nemrég költöznünk kellett.

A falu tele van kóborkutyával, így nem kockáztathatom a sétát.

Tervben van a költözés, de egyelőre biztosan itt kell maradnunk és nem tudom mikor megyünk el egy jobb helyre.

Így most csak az udvar van neki, ami nem is nagy és beton.

Nagyon bánt ez a dolog, de tehetetlennek érzem magam.

nov. 10. 14:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván ha nagyon gázos kóbor kutyák szempontjából a környék, akkor jobb, ha nem kockáztatsz. Viszont ilyen esetben átmeneti megoldás lehet, hogy ha nem is minden nap, de 2-3 naponta autóba ültök és kerestek a közeli nagyobb településen valami parkot, kutyafuttatót, vagy pedig bizonyos napokon napközibe adjátok vagy pedig kutyaiskolába, sulival egybekötött futtatóba viszitek. Nem írtad pontosan mennyi idős, de a séta a szocializáció miatt is fontos lenne.
nov. 10. 15:22
 2/16 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos nálunk ugyan ez a helyzet. Rengeteg a kóborkutya. Mi megtanítottuk a kutyánkat hogy ne törődjön velük ha ugrálnak körülötte. Amúgy meg nem a faluban sétáltatjuk a kutyát hanem a falu melletti mezőn ahol sokkal biztonságosabb. Ha véletlen jön egy kutya a kutyám nem is figyel rá. A környékünkön nem agresszívak a kóborkutyák inkább csak tisztes távolságból ugatnak. Mi még azzal vagyunk szerencsések hogy hatalmas a kertünk. Szerintem a falu környéki mezőkön sétáljatok. Annyi hogy ahoz szükséges a bomba biztos behívás (legalábbis mi póráz nélkül szoktuk sétáltatni a kutyusom, de nagyjából láb mellett marad így is)
nov. 10. 15:49
 3/16 A kérdező kommentje:

#1 Csak busszal tudunk közlekedni 😞

Bevittem párszor a legközelebbi városba, de úgy érzem élmény helyett csak rosszat okoztam neki.

nov. 10. 15:54
 4/16 anonim ***** válasza:
31%
Es ha picike, nem tudod kivinni a falutol messzebb pl hordozoban biciklivel? Amugy ha porazon kimesz setslni vele napkozben, nappal, akkor ha kozeledik feletek kobor kutya felveszed es kesz.
nov. 10. 18:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
4 azért ez a felveszed és kész nem így működik...
nov. 10. 19:03
 6/16 A kérdező kommentje:
Szerintem sem, a 2-es és a 4-es választ még véletlenül sem fogadnám meg és mások se tegyék.
nov. 10. 19:06
 7/16 anonim ***** válasza:
31%
6. És miért nem? Mert nem megtanítható a kutyád hogy ne támadjon vissza? Vagy miért? vagy mert nem tudod behívni a szántó földön? Komolyan érdekel hogy mi a baj vele. Második vagyok. Labradorom van és régebben pulim és egy beaglem is volt (már egyik sem él sajnos) és eddig mindig működött hogy a szántóföldeken sétáltattam és megtanítottam hogy nem haraphat/ugathat más kutyákat
nov. 10. 19:39
 8/16 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, most azt várod, hogy bólogassanak arra, hogy nem akarod a kutyádat szocializálni és normálisan tartani? Akkor a tükröt javaslom inkább.

A kutyádnak kell a séta. Ha fiatal, még milliószor jobban. Tedd kocsiba és vidd el messzebbre. Vagy vigyél egy botot magaddal és kergesd el a kóbor kutyákat. Falun lakok,m tudom milyen ez. De ne a kifogásokat gyártsd arra, hogy miért ne neveld és tartsd rendesen a kutyádat!

nov. 10. 21:01
 9/16 anonim ***** válasza:

Kérdező, miből érezted, hogy élmény helyett rossz neki? Illetve mennyi idős kutyáról beszélünk? Költözés előtt sétált rendszeresen?

Az én kutyám is félősebb, új helyeken nehezen enged fel, ennek ellenére többedik alkalommal már tök jól elvan mindenhol. Nem szabad feladni, nagyon fontos, hogy új dolgokat ismerjen meg és megtanulja kezelni az új helyzeteket, ha nem egy kerti biodíszt szeretnél. Az én kutyámmal kapcsolatban sokan mondják, hogy milyen jól szocializált, nyugodt, de tudom, hogy ebben amúgy részemről nagyon sok munka van.

nov. 11. 07:55
 10/16 anonim ***** válasza:
71%

Hetes, mondjuk mert a kóbor kutyát fullbe nem érdekli, hogy a szelíd, gazdás kutya behívható-e, vagy nem agresszív.

Találkoztál te már kóbor kutyával - jaj, nem Buksikával, aki amúgy kenyérre kenhető, hanem olyannal, aki élből neked támad, teljesen mindegy, egyedül sétálsz, vagy kutyával.

Ha kutyával akkor meg főleg ráront, te meg vagy meg tudod akadályozni hogy Kalányos pitbullka szétszedje a kutyádat - és esetleg téged is - vagy nem.

Gondolkozzál már, mielőtt hülyeségeket beszélsz.

nov. 11. 08:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!