Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindennap tényleg hülyeség...

Mindennap tényleg hülyeség sétáltatni kertes házban?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire számít de egy kis méretű 20 kg körüli tacskó-németjuhász keverékről van szó.

Napközben egésznap vagy házban van vagy az udvaron. Jelzi ha ki akar menni, tehát úgymond szabadon járkál ki és be a házba. Kb 200-300 négyzetméter az udvar..nincs sehol elkerítve.

Egyébként 2 naponta szoktam átlagosan elvinni és nyilván nagyon szereti. De olyan is van hogy naponta (ezért már beszóltak hogy minek ha ott a nagy udvar) de egyébként nem ez miatt kérdezem, mert egyáltalán nem érdekelne más véleménye ha tudnám kinek van igaza 😆

Van olyan is hogy nem érek rá és nincs kedvem vagy nagyon rossz az idő..akkor sajnos nem viszem ez változó mikor van de nem sűrűn.

Ezt leszámítva bent pihen-alszik este már..köszönöm a válaszokat

tegnap 13:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
A sétáltatás egyik fontos célja a kutya szocializálása, az emberekhez, járművekhez, más (bezárt) kutyákhoz való szoktatás, a megfelelő viselkedés kialakítása..
tegnap 14:45
 12/21 anonim válasza:
100%

#9 Elég szomorú... Az ilyenek szólogatnak be másoknak... Pont inkább azért nem szökik, bont a legtöbb.

#8 Én is, annyira imádtam, 50 kg-os kutya volt, de meghalt 2 hónapja és nagyon hiányzik, jobban vártam a sétát, mint a kutya. Mondjuk én mindig pórázon vittem, attól herótom van, hogy más csodaokos kutyája póráz nélkül bánt másokat, vagy macskákat, befutnak máshova, megtámadnak másokat, más állatokat. Nekem ilyen miatt tört el a bordám...

tegnap 14:47
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Anyu napi 2x viszi a kutyát sétálni, plusz minimum heti 3szor a kutyafuttatóba is, hogy ismerkedhessen, pedig ott van a nagy kert a döginek. 10 kgos, 5 éves
tegnap 14:48
 14/21 anonim ***** válasza:
86%
Ja és anyu 70 éves
tegnap 14:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Szintén sétapárti vagyok. Kaukázusim van, igazi kinti létre és őrzésre "gyártott" kutya, de ennek ellenére is viszem sétálni, bár nem a faluban, hanem ki a határba, erdőbe, szántóföldekre. Ezen felül pedig kutya "játszóházba" heti 1x, mivel kicsi kora óta célom volt szocializálni, hogy ne egy ingerszegény környezetben élő pszichopata váljon belőle, mint a fajtájában általában.

A szomszéd néni furán néz rám emiatt, és szerintem én vagyok a helyi bolond állatos csaj is, a befogadott macskáimmal, de nem érdekel :D

Falun nem szokás felelősségteljesen állatot tartani, de ha emiatt különcnek néznek, ám legyen.

tegnap 15:17
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem hülyeség! Ne a szomszédra hallgass, hanem a kutyádra! Ha van kedve, akkor neked és neki is jót tesz egy kis séta. A kert arra jó, hogy a kötelező EÜ köröket meg lehet spórolni, de a sétával nem csak mozog, hanem sokkal több inger éri, más kutyával, emberrel, biciklissel stb. találkozik, megszokja ezeket a helyzeteket, fejben is fárad. Kerti kutyánk van, az a nagy bundás házőrző kategória, de elvétve akad olyan nap, amikor nem visszük sétálni (általában akkor, amikor egész nap szakad az eső). Szereti és igényli is. Lehet mondani, hogy régen sem sétáltatták őket. Persze ha egy bekerítetlen mezőn kellene nyájat őriznie az más lenne, de a kutyák többségének már réges-rég nem ez a sorsa. Egyébként városban, de kertesben már a nagyapám idejében is volt, aki sétáltatott, pont ezért.
tegnap 15:25
 17/21 A kérdező kommentje:

Értem tehát akkor a szomszédom volt hülye. Igyekszem minél többet vinni akkor..🙂 sajnos szocializálni nem olyan egyszerű mert itt a legtöbb kutya agresszív (nem tudom máshol hogy megy ez) de már párszor össze futottam kóbor kutyákkal is ilyesmi.

Elvittem ezért kutya iskolába is már amúgy..de igazán csak a szomszéd kutyákkal jön ki akiket kölyök kora óta ismer :( majd dolgozok rajta amennyire csak tudok

tegnap 16:28
 18/21 anonim ***** válasza:
22%

A 10-esnek nincs szövegértése?

Milyen lakás?? Leírtam, hogy udvari kutya! Nagy udvaron!

Arra rohan, amerre akar! Fedett, meleg háza is volt!

tegnap 17:22
 19/21 anonim ***** válasza:
78%

Kettőnk közül nem az én értelmi képességeimmel van a gond... :D

Én rád értettem a hasonlatot, nem a kutyára. Neki egy zárt kertben leélni az életét, olyan, mint egy embernek egy zárt lakásban, ahol megvan mindene, ami az életben maradáshoz kell, de soha semmi külső inger nem éri, egyedül van, semmi kontakt másokkal...

De mindegy is, úgyse fogod megérteni...

tegnap 19:39
 20/21 anonim ***** válasza:
0%

Ingermániások vagytok.

Láncra verve és/vagy kis helyen tartva valóban állatkínzás.

De itt beszaladgálta a nagy portát, odabújt, ahova akart, odaugrált, ahova akart az udvaron, ahol ugyanaz a föld van, mint az utcán, ugyanazok a bokrok és ugyanazok a fák.

tegnap 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!