Miért nem ajánlatos első kutyának a cane corso ?
Sose láttam értelmét ennek az első kutyának ez meg az a fajta nem ajánlott dolognak. Aki utánaolvas a témának, jár kutyás közösségekbe, kérdezősködik, megfelelően felkészül és van hozzá érzéke illetve vállalja vele a kutyaiskolát az nyugodtan vehet egy cane corsot vagy bármilyen keményebb kutyát elsőnek is.
Valakinek egész életében voltak kutyái de mondjuk golden retrieverei, vesz egy corsot és nem tud bírni vele, szóval szerintem nem ettől függ.
ma 09:51
2/16 A kérdező kommentje:
Itt is olvasgattam néhány corsos kérdést és ott is írták h nem első kutyának való meg h ha meg nő a sarokba állítja a gazdit. A kutya iskola az alap lesz nála. Informálódni fogok a fajtárol meg tenyésztőről is majd és szerintem a tenyeszto is biztosan segít ebben a témában h mennyire ajánlana.
#2 Igen tenyésztőtől venni mindenképpen jó ötlet, ha jó helyről veszel ő elmagyarázza a dolgokat és lehet egy nyugodtabb, kevésbé domináns kölyköt javasol mondjuk egy szukát.
ma 10:01
Többszörös Cane Corso gazdiként kérdem: Mit jelent az nálad, hogy borzasztóan tetszik ez a fajta? Mi tetszik benne?
ma 10:14
5/16 A kérdező kommentje:
Eddig életemben kiállításon láttam corsot és videókon tehát a külleme ami elsőként meg fogott. Ami leginkább tetszik olvasottak alapjan h hiába a külső jegyek de annak ellenére nem agresszív fajta és a gyerekekkel is jól ki jön. Tudom elég felszines írás de hazudnék ha mást írnék. Kb 10éves tervben van benne a kutya vásárlás van időm meg ismerni a fajtát.
“Megfogott” - egybe írandó.
Szóval csecse és kell egy Cane Corso. Az szép…
ma 12:07
7/16 A kérdező kommentje:
Mert tudás hiányában mit írjak ? Irjam le az össze jellemzőjét ami nem lenne igaz ? Szerintem mindenkinek a külsőség ami meg tetszik legelsőre bármiről legyen szó. Köszönöm a nyelvtani javítást remélem 100 hibát találsz még a válaszomban mert hát ugye ez teljesen a témához kapcsolódik. Van még egy kis időm meg ismerni a fajtát nem holnap fogok kutyát venni . Te mi alapján döntöttél úgy h neked ilyen kutyád lesz ? Egyszer meg láttad és meg tetszett nem? Gondolom aztán szépen utána jártál mindennek és vettél kutyát nem ?
#7 Hagyjad kérdező, sajnos ez az oldal és különösen az állatok kategória tele van a magas lóról másokat kioktató fotelszakértőkkel, ezeknek ha van rajtad sapka az a probléma, ha nincs akkor az.
ma 12:46
9/16 A kérdező kommentje:
Tuti amúgy ha azt írtam volna ki h vettem egy kutyát és ezt meg ezt csinálja mit csináljak vele akkor meg az lett volna h járjak utána milyen fajta meg ami a többi kérdéshez van írva. Szerintem valahol 1x mindenkinek el kellett kezdeni és van aki sokkal rosszabbul kezd neki mint én.
6: én azért vettem ónémetjuhászt, mert az tetszik. Na és akkor mi van. Sokadik kutyám ebből a fajtából - minek vegyen valaki vizslát vagy goldent, ha máshoz vonzódik? Ez sem "kezdő kutya" (na nem mintha önmagában ez a kifejezés ne lenne ótvar nagy baromság), fel lehet nőni a feladathoz.
Kérdező: sztem, ahogy előttem is írták, nyugodtan vágj bele. :)
ma 12:57
Kapcsolódó kérdések: