Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem ajánlatos első...

Miért nem ajánlatos első kutyának a cane corso ?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalatokra lennék kíváncsi. Borzasztóan tetszik ez a fajta kutya viszont sok helyen olvasom h nem való első kutyának. Nem szeretnék felelőtlenül vásárolni kutyát. Volt korábban már kutyám keverék de nyilván nem ugyan az a szint. Esetleg van valakinek tanácsa hogy milyen úton jussak el addig h corso gazdi legyek ? Későbbiekben ha vásárok majd családi kutyának szeretném ahol lesz gyerek is. Mondjuk ez a jövő titka lehet gyerek helyett 10 macskám lesz 😅
tegnap 09:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! 😊
tegnap 13:00
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azt érdemes megnézni, mire van szüksége egy ilyen kutyának és tudod-e biztosítani. Ha igen, akkor érdemes magadhoz venni egyet, ha nem, akkor inkább csak nézegesd. Nagy felelősség egy kutya, nagyon át kell gondolni hogy tényleg illik-e az életritmusodba és a személyiségedhez. Az első kutyás téma szerintem inkább arra vonatkozik, aki nem néz utána, csak vesz egyet ami tetszik neki aztán néz hogy miért uralja le az eb. :D A tapasztalat tud segíteni, de láttam már elsőkutyásokat is átlagon felül teljesíteni és sokkutyást is nagyon alulmaradni. Nem ettől függ, hanem attól hogy mennyire vagy tudatos a témával kapcsolatban.
tegnap 13:48
 13/17 A kérdező kommentje:
Mire oda jutok hogy vásárolok majd egy kutyát fejben tuti meg lesz minden de nyilván majd akkor derül ki igazán mikor itt lesz a kutya . O neki milyen lesz a személyiség mert nem egyformák a kutyák sem. Van még egy kis idő addig mire oda jutok h legyen egy kutyám
tegnap 14:04
 14/17 anonim válasza:
100%
Kicseszett nagy állat és nagyon tudni kell irányítani, nevelni, tanítani. Nagynénéméknél volt első kutya, de nem nevelték, ez a tipikus legyen kutya a kertben állat volt. Ha bárki be akart menni hozzájuk, a férjnek kellett megfogni a kutyát, hogy ne szedje szét aki bemegy, csak a férj volt rá bármi hatással. Nagynénémet nem akarta folyton szétkapni, de volt, hogy odakapott neki. Én imádom a kutyákat, de tőle rettegtem. Biztos ez is személyiségfüggő, de készülj, hogy akkora mint egy kisebb medve.
tegnap 14:50
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Tehát, csak akkor érdekel egy válasz, ha egy követ fúj veled. Értem.

Kinézet alapján nem választunk kutyát.

Első kutyának pedig azért nem ajánlják, mert kőkemény munkakutya, ösztönerős és egy tapasztalt gazdát kíván. Amit kizár az, hogy első kutya lenne. De hát ugye csecse… szóval kell…

tegnap 16:30
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem, nem akkor érdekel. Mindenki válaszára válaszoltam ahogy a tiedre is csak nem mindegy h milyen a stílus. Es ezt nem tudtad le írni anélkül h a másikat le nézed? Arra nem válaszoltál h neked mi tetszett a fajtába mikor úgy döntöttél h meg veszed az elsőt és fingod nem volt h kell nevelni mert lehet volt masfajta elotte de nem cane corso. Ennyi erővel ugyan ilyen beállítottságú kutya van más fajtaban és neked sem a másik kellett hanem ez. Nah de mindegy köszönöm a te válaszod normális részét is.
tegnap 17:26
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező, csak válaszolj egyesével és magad is rájössz, hogy való-e neked így egy cane corso vagy sem.

Mit teszel, ha a kutyád elkezdi védeni komolyan az ételét, játékát, fekhelyét tőled? Hogy reagálod le?

Mit teszel, ha a kutyád elrohan macskára, másik kutyára, nyúlra tőled és nem tudod behívni? Hogy reagálod le?

Látnád-e azt a kutyádnál amikor másik kutyákkal együtt bandázik, hogy azért nagyon pengeélen táncol a dolog és bármelyik pillanatban átválthat a "játék" harccá?

Mit teszel, ha a játék egyszercsak átvált küzdelemmé a másik kutyával? Hogy kezeled és reagálod le?

Mit teszel, ha a kutyának nem elég az a szerep, hogy 24/24-ben családi kutya legyen és elpihengessen melletted és a gyerek mellett? Hanem kezelhetetlen lesz, tele lesz energiával, tele lesz ösztönökkel, amiket nem tud levezetni és őrjöngeni fog, pórázon húzni fog, szökni akar, rombol stb?

tegnap 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!