Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Lehet azért mert későn lett...

Lehet azért mert későn lett ivartalanítva?

Figyelt kérdés

Mindig 3 kutyusom volt, mindig ivartalan kanok.

Sajnos az öregecském 2 éve itthagyott minket, de viszonylag újra teljes lett a csapat, érkezett egy új mentvény.

Jelenleg is 3 kan van, mindenki ivartalan, imádják egymást. Kinti-bentiek, egy kis kutyaajtó segítségével jönnek mennek amikor akarnak. Mindenki szobatiszta, a legújabb kis mentvény is tudja hogy ki kell menni, mégis előfordul, hogy jelölget bent. Csak Ő, a többiek nem.

Lehet azért mert a többiek kicsiként kerültek hozzám és amint lehetett ivartalanok lettek, a legújabb pedig már majdnem 3 éves volt amikor befogadtam és ivartalan lett?

Nem nagy gond igazából mert semmiből nem tart felmosni, csak èrdekel mi lehet az oka

ma 08:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Bármi lehet az oka. Igazából neked baromi nagy mázlid van, hogy 3 kan ilyen jól megvolt mindig egymás mellett. Két kan vagy két szuka ha kinti-bentiek simán csinálják, hogy bent az egyik a főnök, kint a másik, leosztják a területet, kiharcolták a dolgot tán úgy hogy észre sem vetted. Meg két azonos nemű arra is képes, hogy konkrétan kerítést kell építened a saját udvarod elfelezésére, mert egyszerűen nem tűrik meg egymást egy légtérben. Hatalmas mázli, hogy 3 kan nálad mindig megtűri egymást. Szakemberek is javasolják, hogy már ha csak két ivartalan kutyát is akarsz tartani, könnyebb dolgod lesz ellenkező neműekkel.
ma 10:26
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen azt tudom hogy mázlim van, szerencsére kifogtam a nagyon jó természetű kutyuskákat, meg nagyon sok időt is szántam az összeszoktatásra:)
ma 10:28
 3/8 anonim ***** válasza:
10%
Jó, hát simogasd a saját válladat, pedig tényleg csak mázlid van, cseszheted az összeszoktatásra szánt időt-energiát, ha egyik kutyát annyira ingerli ösztönösen a másik szaga, hogy ha fene fenét eszik akkor is meg akarja ölni.
ma 10:58
 4/8 A kérdező kommentje:

Jesszus, jól van nem kell így kiborulni😂

Akkor mázlim van oké, felfogtam, örülök neki :D

ma 11:02
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

Én egy másik válaszoló vagyok, nincs mázlid Kérdező, ne aggódj miatta, teljesen normális ivartalanított kanokat együtt tartani, nekünk sem volt gond belőle soha. :D

Mióta van meg az új kutya? Valószínűleg nem szokta meg a helyét, stresszes, keresi a helyét a világban, plusz később lett ivartalanítva, és idő, amíg átállnak. Szólj rá, hogy NEM, amikor bent jelöl (legjobb, ha már lábemelésnél rá tudsz szólni), érezze, hogy nem szabad, és dicsérd meg, amikor kint pisil.

ma 11:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább amiatt lehet, hogy 3 évig szabadon jelölgethetett a kutya. És erről most nem könnyen szokik le. Egy idős ivartalan (nyugdíjazásakor ivartalanodott) kanom vanom és egy felnőtt még aktív és ivaros kanom van, de nem jelölgetnek bent, mert úgy nőttek fel, hogy a lakásban ürítés tilos. Nem azon múlik ez, hogy ivaros-e vagy sem, meddig volt ivaros, stb. Hanem hogy mit szokott meg az élete során.
ma 11:12
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Francokat, azért van, mert két másik kutya mellé került és így pedzegeti a leendő dominanciaharcot.
ma 11:51
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is az lehet mögötte, hogy sosem volt lakáskutya ill. nem tanulta meg még rendesen a szobatisztaság szabályait. Plusz még ha nem olyan régen lett ivartalanítva, pár hónap, míg kiürül a tesztoszteron, ez is esetleg közrejátszhat, de nem maga a késői ivartalanítás.
ma 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!