Hány éves korig lehet/ajánlott ivartalanítani egy szuka kutyát?
Lehet hogy az altatást után már nem ébred fel a kutyád :(
#1-es voltam
Egy csomó állatorvos nem meri bevállalni, "merhogy öreg a kutya". Ezzel szerintem a saját szaktudásukat minősítik... Az én állatorvosom 15 éves méhgyulladásos félholt szukákat ivartalanít úgy, hogy még vidáman elélnek 1-2 évig. Kistestű-nagytestű, mindegy, csak jól kell tudni altatni.
Ha az állatorvosod nem meri vállalni, akkor keress egy megbízhatóbb szaktekintélyt. Évekkel hosszabbíthatja meg a kutyád életét.
Hivatalosan nem hiszem, hogy meg van határozva. Szerintem függ a kutya egészségi állapotától, de én úgy gondolom, hogy kb. olyan 8 év az, aminél még bevállalható, de persze ez meg megint függ a kutya méretétől is, mivel egy ír farkas kb. eddig él, tehát már öregnek számít, míg egy közepes testű kutya ebben a korban még középkorúnak számít...
Én 12 éves kutyát már nem ivartalaníttatnék. Az enyém most lesz 9 éves, ha ebben a hónapban nem tudjuk megcsináltatni, akkor később már nem is lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!