Tüzelő szukát lehet- e ivartalanítani?
Köszönöm a hasznos válaszokat! Tavasszal akartuk, de most dekkol nálunk vasárnap ideiglenesen egy utcáról összeszedett kis kan....
A mi szóban forgó kutyinkat augusztusban hoztuk ki a menhelyről és azóta nem tüzelt, s állítólag ott sem. Elvittük dokihoz, aki azt mondta, fiatal kora miatt valószínű a rejtett tüzelés, amin már gondoltuk, túlesett az ősszel. Erre ma reggel vércseppek jelentek meg a padlón.
Most külön vannak csukva, bár a kis mentvényünket egyelőre nem érdekli. Lehet, hogy még nem is ivarérett, de nem szeretnénk galibát.
Elvinnénk őt kasztrálni, de mi van, ha megtörténik a csoda és előkerül a gazdája?
Nem javasolt. Normális állatorvos nem csinálja meg, sőt, vemhesen sem!
A legideálisabb idő az ivartalanításra, a tüzelés utáni 4. hónap.
Nem mondtam, hogy nem akarjuk ivartalaníttatni.
" Elvinnénk őt kasztrálni, de mi van, ha
megtörténik a csoda és előkerül a gazdája?" Ezt írtam, meg azt, hogy VASÀRNAP óta van nálunk. Még ha chipes lenne se törzskönyvvel együtt hagyták volna el szerintem, úgyhogy ezt most ittt nem is értem.
Egyébként pincsi szerű keverék, ha valójában érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!