Ha menhelyről szerzek kutyust akkor azt mondták 1. év után ivartalanítani kell! Ezért én ettől óckodom! Ettől elhízhat a kutyus vagy lehet valami rendellenessége?
hízni akkor fog ha túleteted, ivartalanítás után valamivel kevesebb kaja kell nekik főleg ha nem mozognak eleget.
Nagyon ritkán, főleg idős korban ivartalan szukáknál előfordulhat vizelet visszatartási rendellenesség de kezelhető.
Nincs olyan hátránya az ivartalanításnak,ami normális érv lenne.
Viszont az ivarosságnak vannak elég erős hátrányai kanoknál is,de főleg szukáknál.
Elhízni csak akkor fog,ha túleteted,rendellenessége pedig nem ettől lesz.Illetve ha elcseszik a műtétet,de az az orvos hibája,és nem valami gyakori.
Ne félj az ivartalanítástól, több az előnye, mint a hátránya, ahogy az előttem szóló is írta!
Jobban jársz te is és a kutya is!
Amit szintén jól írt az előttem szóló: a felelős állattartás természetes velejárója kellene hogy legyen az ivartalanítás!
Elmész egy kicsit nyugatabbra és ott azt látod, hogy aki nem tenyésztő, annak ugyanolyan természetes, hogy ivartalaníttatja a kutyáját/macskáját, mint az, hogy beoltatja. Jó lenne, ha mi is eljutnánk idáig!
Akkora marhaság ez az elhízás dolog...Egy kutya attól hízik, amit megeszik.
Ha leáll a hormontermelése, egyértelmű, hogy kevesebb energiára van szüksége, de egy kutya, akit rendesen mozgatnak, sétáltatnak, nem fog elhízni. Az etetésére oda kell figyelni, ha hízik, akkor kevesebb tápot kapjon, és egyen helyette gyümölcsöt/zöldséget.
Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!