Kutyának. ugyhalotam algopyrint lehet adni keveset.ami (
metamizol-nátrium)hatoanyag van benne.
nekem panalgorin van ithol. ugyanaz a hatoanyaga:
metamizol-nátrium.
szerintem a foga fáj. .nyáladzik meg nem ugy eszik
adhatok neki ebböl szerintetek?
Vidd orvoshoz!!! Ne, h elkezdj neki emberi gyógyszereket adni, mert megölöd!
Még egy hülye, aki állathoz jutott...
tegnap 15:12
2/12 anonim válasza:
A kutyának szükség esetén, a legkisebb rossz alapján tényleg az algopyrin adható leginkább az emberi láz- és fájdalomcsillapítók közül, de ez a szükségre vonatkozik, amikor mondjuk gyorsan csillapítani kell a lázát, mielőtt elvinnéd állatorvoshoz (vagy ünnepnap van, mindentől távol, autó nélkül stb.). Ha a hatóanyaga egyezik a két gyógyszernek, akkor valószínűleg a másik gyógyszert is lehetne adni szükség esetén. De az alapján, amit leírtál, én nem adnék neki. Nem biztos, hogy a foga fáj, sem te, sem mi így távolról nem vagyunk állatorvosok! De ha ez is a gond és adsz neki, az sem oldja meg tartósan a problémát, sorozatosan pedig nem szabad algopyrint adni a kutyának, mert - tudtommal - nem tesz jót neki. Hétköznap kora délután van, csak találsz valahol egy rendelő állatorvost!
tegnap 15:13
3/12 anonim válasza:
A kutyák fogában nincsen ideg, ezzel a teóriád meg is dőlt. Valójában fogalmad sincsen, hogy mije fáj. Gondolom a gyógyszerészethez is ennyire jól értesz, hogy ennyire bátran kísérletezel.
Akár lehet, akár nem, én erre biztos nem adnék. Mérgezéstől kezdve epilepsziás rohamig bármi lehet a baja. Lássa orvos! Ha valóban a foga fáj, akkor a doki kihúzza és ad rá kutyáknak való fájdalomcsillapítót, ha indokolt.
Alapjában véve fogalmad sincsen mi a baja és vaktában adnál gyógyszert, nem látom mi itt a kérdés! Elég szomorú, hogy orvosi esetet bármiféle hozzáértés nélkül próbálunk megoldani.
tegnap 15:49
9/12 anonim válasza:
Sosem adunk csak úgy gyógyszert állatnak, pláne nem emberit. Rengeteg kedvenc pusztul bele a "csakegyfelet" meg a "Csöpikénekiseztadtaazorvos" féle kezelésekbe.
Az ember nevetségesen ellenálló a méreganyagokkal és hasonlókkal szemben (koffein, kapszaicin, kakaó, nikotin...) de a kutya nem. Simán megmérgezheted.
Mindig fordulj orvoshoz, de minimum hívj fel egyet
tegnap 15:56
10/12 anonim válasza:
A hülye az, aki ilyen kérdést egyáltalán ki ír! Kis milliószor leírták már, h állatnak emberi gyógyszert nem adunk!
De az IQ szintedről a helyesírásod is sokat árulkodik! Sajnos a kutya tartás nem IQ szinthez kötött az országban, ezért lehet neked is... Ment a jelentés baromarc!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!