Normális hogy egész nap álldogál a kutya?
Van egy idős, több betegséggel küzködő kutyusom. Szuka,12év
Pár hónapja a hasüregében elkezdett növögetni egy daganat.
3 orvos véleményét kikértem, a meglévő orvosunk melett, aki már több éve ismeri a kutyámat.
Mindegyikük szerint nem műthető, a daganat rossz helye miatt.
Nem is ez volna a fő probléma.
Elkezdtek a hátsó lábai dagadni, vizesedni.
Múlthét szerdán kezdődött, múlthét csüt-és pénteken voltunk injekción.
Prednisolon és synolux injekciókat kapott, amitől jobbak lett a lábai.
Az egyik lába szinte teljesen jó lett, a másik félig.
Kedden ismét dagadni kezdtek, ismét orvos, de ekkor nem kapott semmit, mondván egyéb gondja nincs, nem zavarja semmiben, eszik-iszik-vidám-sétál.
Tegnap egész nap csak feküdt, rossz kedvű volt, este elmentünk egy rövid sétára. A letargiából átcsapó vidámság lett, csóválta a farkát, jókat ugatott, stb...
Ma reggel viszont észrevettem korarareggel hogy nem alszik, hanem a falnak támaszkodva bóbiskol.
Rohantunk a dokihoz, aki adott neki ismét: synolux és prednisolon injekciót. Emelett kapott catosalt és vízhajtót is.
Ismét boldog, jó kedvű, etvágya van, de nem hajlandó leülni.
Láthatólag fájdalja a lábait, de egész nap áll.
Hiába próbálom rávenni az ülésre, fekvésre, morogni kezd ha próbálkozok, majd mikor csak simogatom, újra boldog kifejezéseket vág, megnyal, élvezi a napsütést.
Holnap reggel kell vinnem újra injekcióra.
Tudom jó hosszú lett, de inkább leírok mindent, minthogy utólag pótolgassam ki.
A kérdés:
Nem lesz baja az egész napi ácsorgástól?
Mit birok én tenni, azon kívül hogy reggel viszem újra az orvoshoz?
,,Remélem jól döntöttem az eutanázia kapcsán!" - Nem az eutanázia, mellett döntöttél, hanem azt választottad, hogy ne szenvedjen a kutyusod, ha dönthettél volna akkor még most is vidáman élne, megmentetted a további szenvedéstől.
,,Otthonülős vagyok, ha 1 napig nem látthattam az katasztrófa volt számomra, nem tudom hogy vészelem át 😭" - Meríts erőt a kutyusodból, használd amit tanított neked, minden szenvedése mellett, küzdött, nem adta fel egy percre sem. Erős és bátor volt; még az orvost is megugatta :)
Részvétem és kitartást!
Köszönöm!
Igen, nagyon erős volt.
Nagyon-nagyon büszke vagyok rá.
2x megmérgezték, volt egyszer mikor megtépte a szomszéd kutya, volt szívférges, mandula-torok problémák, emlődaganat műtét, és még sorolhatnám miket átélt.
Nagyon hős volt.
Később linkelek pár képet róla, ha már ennyi segítő komment érkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!