Normális hogy egész nap álldogál a kutya?
Van egy idős, több betegséggel küzködő kutyusom. Szuka,12év
Pár hónapja a hasüregében elkezdett növögetni egy daganat.
3 orvos véleményét kikértem, a meglévő orvosunk melett, aki már több éve ismeri a kutyámat.
Mindegyikük szerint nem műthető, a daganat rossz helye miatt.
Nem is ez volna a fő probléma.
Elkezdtek a hátsó lábai dagadni, vizesedni.
Múlthét szerdán kezdődött, múlthét csüt-és pénteken voltunk injekción.
Prednisolon és synolux injekciókat kapott, amitől jobbak lett a lábai.
Az egyik lába szinte teljesen jó lett, a másik félig.
Kedden ismét dagadni kezdtek, ismét orvos, de ekkor nem kapott semmit, mondván egyéb gondja nincs, nem zavarja semmiben, eszik-iszik-vidám-sétál.
Tegnap egész nap csak feküdt, rossz kedvű volt, este elmentünk egy rövid sétára. A letargiából átcsapó vidámság lett, csóválta a farkát, jókat ugatott, stb...
Ma reggel viszont észrevettem korarareggel hogy nem alszik, hanem a falnak támaszkodva bóbiskol.
Rohantunk a dokihoz, aki adott neki ismét: synolux és prednisolon injekciót. Emelett kapott catosalt és vízhajtót is.
Ismét boldog, jó kedvű, etvágya van, de nem hajlandó leülni.
Láthatólag fájdalja a lábait, de egész nap áll.
Hiába próbálom rávenni az ülésre, fekvésre, morogni kezd ha próbálkozok, majd mikor csak simogatom, újra boldog kifejezéseket vág, megnyal, élvezi a napsütést.
Holnap reggel kell vinnem újra injekcióra.
Tudom jó hosszú lett, de inkább leírok mindent, minthogy utólag pótolgassam ki.
A kérdés:
Nem lesz baja az egész napi ácsorgástól?
Mit birok én tenni, azon kívül hogy reggel viszem újra az orvoshoz?
Holnap/holnapig csak lemegy a duzzanat a vízhajtótól. A séta után jobb neki?
Valahol olvastam, akkor is nyalogatják a kutyák a lábukat ha nem jó a keringésük és ahogy írtad a daganat miatt gondolom ott nem az igazi a keringés sem, arra meg elvileg jó a séta.
,, Rá bír állni, eszik, jó kedve van," ez viszont nagyon jó :)
Tegnap nem akart sétálni, csak az udvarban legelészett 😅
Ma viszont elmentünk egy rövidke sétára, de párszáz méter múlva húzni kezdett vissza, úgyhogy visszajöttünk.
A lába változatlan.😔
Továbbra is nyalogatja a lábát, "kirágcsálta a szőrt" a láb belső felén. Fújom fertőtlenítő sprayal, amitől szebb lesz.
Jókedvű, jóétvágyú továbbra is.🙂
Remélem azért, ha lassan is valamennyire rendbe jön a lába, legalább annyira, hogy ne fájjon neki.
Gyógyulást!
Na gondoltam írok fejleményeket.
Szerdán, csüt, péneteken és ma is voltunk az orvosnál :(
Szerdára csúnyán vérzett a lába, az orvosnál kifertőtlenítették, kapott búrát a fejére hogy ne piszkálja.
Mára egész be is gyógyult, viszont visszatértünk az eredeti problémához, nem akar leülni ismét, már 24órája.
Nemrég levettem róla a búrát, le is ült, de 10perc után kimentem és újra véresre vágta a lábát.
Befújtam a sprayal, megállt a vérzés, de most megint csak áll és áll.
Nagyon sajnálom már szegényt.
Látszik hogy álmos, de nem ül le.
Holnap elaltassák 😭😭😭😭
Az orvosok szeeint menthetetlen, nagyon nagy fájásai vannak, nagyon fel vannak dagadva a lábai, nem alszik 2 napja, jóformán csak vegetál 😪
Kapott valami altatót, vagy valami gyógyszert amitől összeesett és végre alszik.
Nagyon sajnálom, a szívem felét kicsupálják 😭😭😭😭
Igen, jobb lesz neki.
De nagyon kötődök hozzá, mert 8éves voltam mikor hozzánk került, és pár nap híján 12éves most.🙄
Tudom hogy csak ezt lehet tenni, de olyan rossz érzés hogy valaki elveszi az életét, mégha jóindulatból is teszi. 😢
oh :(
Bíztam benne, hogy még hónapok múlva is néha írsz, hogy minden oké.
Holnap ha talán kicsit jobban lesz (mivel most alszik) tegyetek még egy kis sétát és legyél vele végig. :(
Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!