Mit tegyek ha ilyenkor bűntudatom van?
Van egy 6 éves kistestű kutyusom.
Kertes házban, kinti-benti kutya.
Nagyon nagyon szeretem.
Kis mozgásigényű, így egy fél órás játékkal is elvan.
Anyukámmal élek, aki mindig otthon van.
Bűntudatom szokott lenni mikor barátomhoz/barátnőmhöz átmegyek és van olyan, hogy 2-3 napig haza sem megyek.
Ilyenkor anya gondozza a kutyát, de az annyiban kimerül, hogy eteti és kiengedni az udvarra.
Szóval a lényeg, azért van bűntudatom, hogy valamikor 3 napig sem lát a kutya.
Jogos a bűntudatom?
Hát jó eltünök, de nem foroghat a kutya körül az életem.
Néha a barátokkal is kell lenni.
Edesem, ha kutyad van es egyszer felelosseget vallaltal erte, akkor de bizony, hogy korulotte forog az eleted.
Lehetsz baratokkal, de ha napokra eltunsz, vagy viszed a kutyat, vagy nalad vagytok, ennyire egyszeru a dolog.
Mas, egyedul elo, dolgozo kutyatartok szerinted hogy oldjak meg?
Ez nem kifogas, sajnalom.
Na epp ezert vagyok nagyon azellen, hogy egy tini kutyat kapjon.
Megy az igergetes ossze-vissza, de az aktualis nagy szerelem vagy a haverok miatt maris le van tojva az allat.
Támadsz,tehát azt a választ vártad,hogy "ne legyen bűntudatod,nagyon jó gazdija vagy a kutyusnak".
Nincs gond,csak kár volt feltenned a kérdést.
Én pl egyedül vagyok a gyerekkel meg a kutyával. Gyerek iskolába(ok most pont nem),ha elmegyek vhova akkor kutya a kocsiba és go. Szarrá unná magát otthon. Ráadásul gondolom lesz még egyedül eleget,ha újra lesz iskola nálad.
En a kutyamert elek, pedig nem is akartam ... nem is az en kutyam, csak megszerettem es nem adom vissza az igazi gazdajanak :)
Ellenben eldontottem, hogy arany elete lesz a kutyanak ... nyamvadt tizezegyneheny evig el csak ... mindent megteszek, hogy tokeletesek legyenek ezek az evek.
Egesz nap a kutyaval vagyok es sehova nem megyek ahova a kutyat nem vihetem magammal.
Kicsit olyan mint ha a gyerekem lenne (persze atvitt ertelemben), de a gyerekemet sem hagynam magara napokig azert mert elmentem bulizni a haverokkal.
Valoszinu meg nagyon fiatal vagy kerdezo es semmi felelosegerzeted nincs a kotelessegeid irant ... mondhatni kicsit egoistan, csak sajat magadra gondolsz es probalod magyarazni a hitvanysagod.
Kutya egy eloleny ... feleloseggel jar ... gondoskodni kell rola ... mint a gyerekedrol ... utana lehet bulizni ... de a feladataidat el kell vegezned es nem lepattintani anyura.
*anyad megeteti addig, fogalmazzunk inkabb igy.
Mindegy amugy, te dolgod, de nyugodtan legyen buntudatod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!