Normális, hogy ezért bűntudatom van?
Hasonló érzéseim nekem is voltak, macskát hoztunk végül, hogy véletlenül se akarjam az elpusztulthoz hasonlítani. Abból is a mentett fajtát, az is jó lehet bűntudat ellen, hogy megmentesz egy másik életet. :) Ez kb két hónappal a halála után volt.
Ennek ellenére nagyon sokáig hallani véltem az ugatást kapunyitásnál, és ösztönösen vártam, hogy ott ül a konyha közepén, ha bemegyek a lakásba.
Nagyjából egy év telt el, mire azt mondtam, hogy tudnék úgy nézni egy kutyára, hogy nem őt keresem. Korábban nem lett volna jó, sem magammal, sem az új kutyával szemben, ha a régi miatt akarom. De mindig is ő lesz A Kutya, még olyan olyan ebecs nem lesz, mint ő.
Most (két év után) már akár azonos fajtát is el tudnék képzelni, de persze nálunk nem aktuális most a kérdés, mert az eltelt időben a párom is becicult, szóval ketten vannak. :) De egyszer, egyszer lesz még majd kutyám is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!