Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a bajod az ebadóval?

Mi a bajod az ebadóval?

Figyelt kérdés
2021. márc. 8. 10:59
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

szerintem a kutyaTB és "állami" kutyaiskola kicsit irreális, antropomorfizált elvárás. Különben állategészségügyi ellátásra van biztosítás.

A 27%-os áfát én is sokallom.

9es pár kérdésére már korábban válaszoltam, de meg lehet nézni a törvényben, hogy kinek nem kell fizetnie.

A nagyobb ellenőrzést én is hiányolom

2021. márc. 8. 11:35
 12/33 anonim ***** válasza:
89%
Pont ezaz, hogy a kutyára külön biztosítást kell kötnöm, DE az sem fizet mindenre, és van egy korhatár a kutyáknál, ami fölött nem köthetem meg. Engem viszont, ha rendesen fizették utánam a TB-t, 100 évesen is ellátnak állami rendszerben.
2021. márc. 8. 11:37
 13/33 anonim ***** válasza:
86%
Nem értem, miért szűrne a felelőtlen gazdikat, és tuti, hogy én nem profitálnék belőle semmit. Adományozok, amikor és akinek és amennyit gondolok. De egyvujabb adó csak lehúzás lenne
2021. márc. 8. 11:42
 14/33 A kérdező kommentje:
13: azért, mert aki azt a kevés összeget sem vállalja a kutyáért, kidobja, nem fog újra kutyát vállalni. Plusz, aki nem akar fizetni, az ivartalanít, ezzel is csak csökkentené az elkóborlás és a feleslges almok lehetőségét.
2021. márc. 8. 11:45
 15/33 anonim ***** válasza:
89%

Idézem:

"Mennyi idős állat biztosítható?

6 hónapnál idősebb és 7 évesnél fiatalabb kisállatra köthet biztosítást. A már biztosított állat esetében a biztosítási védelem nem ér véget a korhatár elérésével."

Tehát ha valaki örökbe fogad menhelyről egy 7 évesnél idősebb kutyát, arra már nem köthető, akkor sem, ha egy kistestű kutyáról van szó, aki 7 évesen még nem számít öregnek.

"Vannak-e olyan betegségek, amelyek esetében nem térít a biztosító?

Igen, ezekről részletesen a biztosítási szabályzat Különös Feltételek rész II/4-es pontjában, valamint az I. Mellékletben olvashat. A szerződés megkötése előtt kérjük, alaposan nézze át a kisállat-biztosítás szabályzatot!"

Ha olyan betegsége lesz a kutyának, amit nem térítenek, a gazdi nyúlhat a zsebébe. Egy környékbeli kutyás mesélte, hogy a kutyája lábműtétje többszázezres kiadás volt. Azért a humán egészségügy még a láncdohányos rákos beteget is ellátja.

[link]

2021. márc. 8. 11:45
 16/33 anonim ***** válasza:
21%
Érdekes, hogy az senkinek nem jut eszébe, hogy a kutyások által okozott károk, szennyezések felszámolására kellene költeni? Amiket eddig felsoroltatok inkább kutyás érdekvédö felhasználásrol szoltak. Arra tessék önkéntes egyesületet létrehozni és a tagdijakbol megvalositani!!! Ez igy lenne korrekt! (Lepontozogárda INDULJ!!!!)
2021. márc. 8. 11:46
 17/33 anonim ***** válasza:
93%
16-os: milyen károkra gondolsz?
2021. márc. 8. 11:48
 18/33 anonim ***** válasza:
93%

Igen, arra is mehetne, kutyakaki összetakarítása parkokból. Én összeszedem, de engem is legalább annyira bosszant, hogy vannak, akik nem szedik össze, mint azokat, akiknek nincs kutyájuk. Az nekem, kutyásnak is jó, ha nem lépek bele, ha a kutyám nem szaglássza (ő nem eszik kakit, de van olyan kutya, amelyik meg igen, na most ha egy kutya férges, és annak marad ott az ürüléke, máris megvan a baj). Én még annak is örülnék, ha valahol be tudnák vizsgálni, hogy ki a gazdi, aki nem szedte fel a kutyája után.

Mondjuk a rossz kerítéseket ebből nem javítanák meg, ahonnan kiszöknek neveletlen kutyák.

2021. márc. 8. 11:52
 19/33 anonim ***** válasza:
92%
Megjegyzem, itt azért elég jó ötletek merültek fel, de ahogy egy válaszoló már említette, nem valószínű, hogy arra költenék, amire kellene, épülne belőle még egy stadion... Ahhoz, hogy értelmesen költsék el, nagyon elhivatott állatvédő politikus kellene a megfelelő pozícióba.
2021. márc. 8. 11:55
 20/33 anonim ***** válasza:
94%
Ott is megszüntetik, ahol eddig volt. Nem lesz ebadó.
2021. márc. 8. 11:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!