Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig kezet mostok kutyázás...

Mindig kezet mostok kutyázás után?

Figyelt kérdés
2021. jan. 19. 08:08
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Csak ha eszek simogatás után.
2021. jan. 19. 11:09
 22/31 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. jan. 19. 11:14
 23/31 anonim ***** válasza:
Csatlakoznék a 2-eshez: nekünk is kinti kutyánk van, emellett ha kint vagyok, dolgozom is a kertben ezt-azt, baromfit is tartunk, a kutyus nagy bundás és szeret hemperegni... el lehet képzelni, milyen tiszta lehet a talpa és a bundája ;). Én úgy vagyok vele, hogy hagyom, hadd legyen kutya, ha sárba vagy másba fekszik, az ő dolga, nem fürdetem, csak kikefélem, jól megdögönyözöm ha arra van igénye, aztán bemegyek és kezet mosok. Potenciálisan tyúkürülékes kézzel nem fogdosnám össze a házban a dolgokat. Ha valamiért bent van a "kiskutya" (nincs oda érte), akkor is inkább begyűjt egy nagy átgyúrást, aztán lefekszik, a kósza simogatásokra kevésbé hajt. Ezért ilyenkor is kezet mosok, ha megsimogattam.
2021. jan. 19. 11:29
 24/31 anonim ***** válasza:
32%

Amúgy nem értem miért baj, hogy valaki kezet mos kutyázás után. Egyszerűen érzem, hogy koszos a kezem, mert a kutya sem fürdik naponta.

Kinti kutyus, gyönyörű tiszta a szőre különben, de csak a földön fekszik, csak van egy egészséges faggyúrétege. Én érzem a kezemen is, meg a szagán is, hogy nem az a nagyon tiszta. Én így nem nyúlok se az arcomhoz, se a benti dolgaimhoz, semmihez.

Ha kutyázom lehetek bármilyen koszos, nyálas imádom, ez ezzel jár, de amikor írok nem fogom összekoszolni a füzetem, nem fogok kutyás kézzel enni stb.

A kutya nem egy plüss, hogy "tiszta" legyen.

Én kisgyerekként meg lettem tanítva, hogy állatok után kezet mosunk - jogosan!

És attól, hogy kinti a kutyám, semmivel sincs kevesebbet foglalkozva vele, de egyszerűen a házam és a kutya nem kompatibilis egymással, egy nagytestű kutyáról van szó, nem szeret bent lenni. Ennyi. Nem kellenek a rosszmájú megjegyzések.

Ha benti kutyám lenne, akkor se változtatnék ezen szokásomon.

2021. jan. 19. 11:45
 25/31 anonim ***** válasza:
52%
Mindig mogmosom a kezem. Még azután is ha megrfürdettem, vagy ha a kozmetikából elhoztam. A macskázás után is megmosom. Söt, ha a halakat rendezem azután is. Amikor madaraim voltak az után is megmostam. A növérem vadász görényének a simogatása után is. De furcsa módon az izeltábuak, pl imádkozó sáska féle állatok után nem szoktam.
2021. jan. 19. 12:15
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

24, nem is erre vonatkozik szerintem a kérdés, mármint persze, kutyázol kint, naná, hogy kezet mos mindenki, akibe egy kicsit is szorult higiéniai kultúra. :)

A kérdés inkább arra irányulhat szerintem, amit itt valamelyik válaszoló is bedobott, hogyha bent (is) van a kutya, és nem vele foglalkozol, hanem akármi mást csinálsz, a kutya elmegy melletted, te mellette, gyors buksisimi vagy akármi. Kinti-benti kutyánál még szoszo, de benti kutyánál naponta millió egy ilyen alkalom van, hogy csak épp hozzáérsz. Ha minden ilyen után elrohanna az ember kezet mosni, másból sem állna a nap. :D

Nyilván más egy alapos játék után, vagy kint séta után, mikor nyakig koszos a kutya is, gazdi is.

Vagy más példa, nálunk most épp macska van, benti mentettkék.

Nyilván a macskának a konyha tabu, ha főzök kezet mosok, ha eszek kezet mosok, lefekvés előtt kezet mosok. De a két macska most is itt fetreng körülöttem, néha gondolnak egyet, megböködnek, hogy hahó simi, vagy én simizem fél kézzel az egyiket munka közben.

Kábé magamra köthetnék egy lavór vizet, ha minden simi utám kezet akarnék mosni.

Pedig engem is arra neveltek gyerekként, hogy kutyamacska után kézmosás. ;)

Szóval szerintem ezekre irányul a kérdés, nem arra, hogy egy alapos nyálas-sáros-labdás-botos játék után vagy a kutya szétdögönyözése után valaki mos e kezet. Az lenne a fura (nekem), ha valaki nem így tenne.

(A rosszmájú megjegyzést meg én írtam, de nem a hozzád hasonlókra gondolva, hanem azokra a fröcsögőkre, akik minden bejegyzés alatt megjelennek, hogy az állatnak kint a helye, kap enni, mit kell még hozzá nyúlkálni is :D)

2021. jan. 19. 12:25
 27/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Nem fejtettem ki jól a kérdést,inkább benti kutyákra gondoltam. Belém is belémnevelték a kézmosást és míg volt kinti kutyánk,kezet mostam kutyázás után. De most benti kutyánk van,4 hónapja van velünk. Felmerült bennem a kérdés,hogy vajon más,mos-e kezet,ugyanis az első 2 hónapban én folyamatosan mostam. Igen,ha kellett 5 percenként. De újabban már el el marad. Természetesen ha megnyalja a kezem,vagy jutifalizok és úgy leszek nyálas akkor igen. De egy egy idebújós,simi után nem. Persze főzés evés előtt igen. De látom,hogy nem vagyok ezzel egyedül. Köszönöm,hogy megosztottátok velem.
2021. jan. 19. 12:35
 28/31 anonim ***** válasza:
64%
Nekem benti kutyám van, és nem mosok kezet. Felesleges. Kutya nem terjeszt emberre veszélyes vírust, még ha beteg, akkor sem. Ha sétálni viszem, akkor alap, hogy megmosom a kezem utána, mert megmosom a lábait is, (de azt sima vízzel) máshol pedig nem lehet koszos. Nem izzad, nincs semmilyen betegsége. Tisztább, mint egy ember. :D
2021. jan. 19. 13:04
 29/31 anonim ***** válasza:

Az en kutyusom kinti, es hat bevallom kellene kezet mosni, de van, hogy kihagyom.

Ha kimegyek hozza, aztan bent vagyok fel orat a gondolattal, hogy mindjart ugyis megyek ki hozza nem mosok kezet.

Setaltatas utan mivelhogy van kaki osszeszedes is, hazaerkezeskor kezet mosok termeszetesen (hasznalok gumikesztyut is).

2021. jan. 19. 13:40
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindig kezet mosok utána. Mindig volt kutyánk, de kinti kutyák voltak. Ha valamiért be is jöttek a házba, egy hatalmas simi után ugyanúgy kezet mostam, mintha kint lettek volna. Imádom őket, nem is büdösek, de ahogy az udvar is poros, úgy a kutya is az lesz, hisz a földön hempereg, stb.
2021. jan. 19. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!