Kutyázásról hogy tudom letiltani?
Iszonyat rámenős ivaros szuka német juhászom van. Ismerkedésnél kapásból ledominál mindenkit, felülről szaglászik, a mancsát a másik kutya hátára teszi, leugatja.
Ilyenkor általában elhúzom, rászólok, hogy elég, másodjára már rendesebben megy. Ha sétálni kezdünk a másik kutya társaságában, onnantól kezdve nincs közöttük probléma. Hogyan tudnám a kezdeti bunkózásról letiltani?
Eddig azt a javaslatot kaptam, hogy egyszer küldjem meg egy hatalmas pofonnal amint ugatni kezd, de ha nem muszáj, ezt elkerülném.
1. ivartalanítás
2. amikor már látod, hogy mit akar, tehát már rakná a kis fejét a másik kutya hátára határozottan rászólsz, hogy nem. ne várd meg, hogy már rámásszon, már az elején tiltsd le.
Ivartalanítást én is javaslom...
Ha akármelyik kutyát le akarja ugatni, ragadd meg a torkát, nyomd le a földre, és határozottan mondd, hogy NEM SZABAD! Vedd el a kedvét az egész nagyképűsködéstől, hogy tudja, ki a főnök. Ne fájjon neki, ne bántsd. Csak legyen számára megalázó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!