Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindig kezet mostok kutyázás...

Mindig kezet mostok kutyázás után?

Figyelt kérdés
2021. jan. 19. 08:08
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
65%
A sajátom után itthon nem.
2021. jan. 19. 08:12
 2/31 anonim ***** válasza:
90%
Kinti kutyáim vannak, szóval általában ezért is szoktam kezet mosni. Mármint, hogy alapból kint vagyok, alapból megfogok kint mindent a kezemmel, szóval nem árt. De nem vagyok egyébként mániákus kézmosó a kutyáim miatt, szóval nem mindig rohanok kezet mosni utánuk, de igen, általában szoktam.
2021. jan. 19. 08:16
 3/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem is minden egyes alkalommal, de zömében igen.
2021. jan. 19. 08:20
 4/31 anonim ***** válasza:
51%
Itthon soha. Velem alszik az ágyban, ha koszos lenne akkor nem csak a kezem lenne koszos tőle hanem mindenem. Kutyasuli után, mikor tiszta ragacs a kezem a jutifalat és kutyanyál keverékétől, illetve más kutyák után szoktam. De pl nálunk kutyasuliban van olyan kutya akinek szép tiszta, puha szőre van, nulla szag, nagyon ápolt kutyák és utánuk sem mosnék, ha csak valahol találkoznánk és megsimogatnám őket. Illetve tudom, hogy nekik minden oltás, féreghajtás rendben van. Kóbor kutya/cica után szoktam.
2021. jan. 19. 08:22
 5/31 anonim ***** válasza:
49%

Dehogy. Ha kinti is a kutyám, féreghajtott, tiszta állat normális hellyel, amennyiben nem lettem nyálas, csak a hátát, fejét simogattam, akkor nem, benti után is csak akkor, ha megnyalogatott vagy rámcsepegett a nyála.

El se tudom képzelni.. Egyébként jelenleg macskám van, csak akkor mosok kezet, ha megnyolaggata a kezem, az meg kb sosincs, szóval nem, nem szoktam. Tavasszal esetleg, ha vedlik és úgy érzem szőrös a kezem, ruhám, akkor nem csak kezet mosok, de át is öltözök.

2021. jan. 19. 08:24
 6/31 anonim ***** válasza:
79%

Evés előtt szoktam. Lakásban tartott kutya esetén fura is lenne, hogy ahányszor odadugja a fejét, akkor rohanok kezet mosni. :D

Nyilván séta után bejőve kézmosás, de az nem elsősorban a kutya miatt (bár főleg télen mancstörölgetés stb miatt is alap a kézmosás).

Plusz ha főzni kezdek vagy eszek, vagy bármi olyat csinálok, amihez tiszta kéz kell.

2021. jan. 19. 08:31
 7/31 anonim ***** válasza:
41%
Csak mikor nem használok evõeszközt.
2021. jan. 19. 08:34
 8/31 anonim ***** válasza:
81%
Én mindig.
2021. jan. 19. 08:41
 9/31 anonim ***** válasza:
75%
Igen.
2021. jan. 19. 08:59
 10/31 anonim ***** válasza:
92%
Kis koromban nem volt kutyánk, csak néha találkoztam mások kutyáival. Persze mindig megsimogattam őket, és nagyon belém ivódott, hogy anyukám mindig mondta, hogy "a kutya után tessék kezet mosni". A fejemben ez úgy állt össze, hogy a kutya (állat) koszos - nem rossz értelemben, csak hát ahogy a föld sem tiszta. Úgyhogy felnőttként, amikor lett kutyánk, ezt a társítást tudatosan kellett visszább fognom magamban, hogy minden egyes simogatás után kezet akarjak mosni, mert kutyás a kezem. Most már megdögönyözöm, és nem megyek utána egyből kezet mosni, csak ha mondjuk enni készülök.
2021. jan. 19. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!