Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan vegyem rá a barátomat,...

Hogyan vegyem rá a barátomat, hogy hozzuk be a kutyát?

Figyelt kérdés
4 hónapos beagle kutyusunk kinti tartásban van, éjszaka a szigetelt garázsban alszik, sosem látnám, hogy reszket, úgy tűnik jól érzi magát, más állatokkal van együtt, viszont én akkor is sajnálom. Be kellene hozni, ugye? A barátom azonban nagyon ellenzi.
2020. dec. 27. 20:23
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:
Nincs sajnos fűtés a garázsban. Lehet csak én aggódom túl, és egyébként jól érzi magát, az is lehet, hogy nem is igényelne, hogy behozzam. Nem tudom,igazabol tényleg soha nem látom, hogy vacogna, akkor egyértelműen behoznam.
2020. dec. 27. 20:40
 12/39 anonim ***** válasza:
27%

Sehogy. Én mondjuk nem szeretem a kutyákat, a párom erőltette hogy legyen.

Az elején megbeszéltük, megmondtam hogy ha hoz is egyet kint lesz a helye.

Ha hirtelen úgy döntene hogy behozná a házba, mehetne a kutyájával együtt amerre akar.

2020. dec. 27. 20:45
 13/39 anonim ***** válasza:
59%

Nekünk is a garázsban alszik a beagle kutyánk, de 18 fokban. Tökéletesen el van, de rengeteg időt van kint a hidegben magától, de nem huzamosabb ideig, szeret a garázsban feküdni.

Most egy fűtetlen, hideg garázsban én nem hagynám őt. Több kutyám van, de pont ő az, akinél azt figyeltem meg, hogy nyáron ő az, aki a legjobban liheg a melegben, és télen is ő az, aki a legjobban fázik. A többi kutyáim toleránsabbak a meleg és a hideggel szemben is, ő a "leggyengébb". De ettől függetlenül sokat bóklászik kint a szabadban saját döntéséből, de egy idő után mindig bemegy a melegre.

Szóval nem tudom. Ha nem látod, hogy remeg, az okés. Hány fok van kb. a garázsban? A lényeg, hogy mindenképp kell neki egy meleg kuckó. Nálunk a garázsban van a kutyaház is, takarókkal, meg minden. A kutyaház is szigetelt. Ajánlom, hogy ti is így csináljátok, a garázsba rakjátok a kutyaházat, vagy valamit, az úgy már biztos nem lesz hideg.

2020. dec. 27. 20:50
 14/39 anonim ***** válasza:
69%
Vidd be, és mondd meg neki, hogy szobakennelben lesz.
2020. dec. 27. 20:50
 15/39 anonim ***** válasza:
95%
Nem aggodod tul, egyebkent sem egy kinti fajta, de igy foleg nem, hogy kolyok. Aztan majd lehet csodalkozni, amikor 4 evesen alig fog tudni labra allni, annyira tonkremennek az izuletei. Ha kinti kutya kell, ajandekozzatok el,es valasszatok olyan kutyat, amit kint lehet tartani. A kutyatartas nem csak arrol szol, hogy megveszed buksikat, aztan jovan az ugy, hanem vannak az allatnak igenyei is am, amit nem art figyelembe venni.
2020. dec. 27. 20:51
 16/39 anonim ***** válasza:
95%
Szerencsétlen kutya.
2020. dec. 27. 20:51
 17/39 anonim ***** válasza:
81%

Férfi létemre,a kutyák a gyengéim, Biztosan velem aludna, a nőt meg kiküldeném a nappaliba. :)

Mutass neki olyan videókat, ahol a kinti kutya fázik vagy hasonlót, ha annyira önző, hogy nem nézi a te vágyaidat.

2020. dec. 27. 20:52
 18/39 anonim ***** válasza:
2%

Én megértem a barátodat, én sem tudom elviselni a szörös állatokat a házban.

Én csak az udvaron tudom eltürni a kutyát/macskát, van szaguk meg szöröznek mindent stb.

2020. dec. 27. 20:58
 19/39 anonim ***** válasza:
77%

#7 Persze, mond ezt a tacsinak, aki a rövid szőre miatt halálra fagyott télen. A parasztok tartották kint a kutyáikat, de azok a fajták alkalmazkodtak is. A beagle (és a többi rövid szőrű fajta) pont nem ilyen.

A beagle arisztokrata kutya. Az arisztokraták a kutyáikat nem az udvarra kizárva tartották, hanem bent a meleg házban. Ha nem is a szobában, de legalább olyan helyen ahol fűtöttek, azt pedig a házban tették. Ezt mutatja a fajta rövid szőre is. Mivel nem alkalmazkodott a hideghez, ráadásul kölyök, így kint ha nem is fagy meg (bár megsúgom, ha hidegebb lesz, akkor egy fűtetlen helyen tartott rövidszőrű kutyánál erre is figyelni kell), akkor is fázni fog, ráadásul a hideg gyengíti az immunrendszert. Egy nagyobb szőrű, a hideghez alkalmazkodott kutyánál elég vastag a bunda, hogy ne érezze a hideget a szervezete, viszont ebben az esetben a szőr nem véd semmit.

Magyarul van egy kölyökkutyátok. A kölykök még eleve kevésbé bírják a hideget. Ez mellet rövid szőrű fajta. Az a bunda kb. annyit véd, mint rajtad egy hosszú ujjú póló.

Egyébként a legtöbb esetben, az a gond hogy fél. Úgy gondolja, hogy majd ugat, rombol bent, hullik a szőre, esetleg nem lesz szobatiszta. Ha bekerül a kutya, és rájön, hogy ezek a dolgok nem is annyira vészesek mint gondolta, akkor sok esetben, már az nem akarja kirakni a kutyát, aki előtte ellenezte, hogy bemenjen. Ezzel csak annyi gond van, hogy ahhoz, hogy erre rájöjjön be kell engedni a kutyát.

2020. dec. 27. 21:00
 20/39 A kérdező kommentje:
Nagyon megoszlanak a vélemények, köszönöm mindenkinek.
2020. dec. 27. 21:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!