Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem hagyja magát a...

Miért nem hagyja magát a szuka kutyám?

Figyelt kérdés

Most tüzel a szukám, és hoztak neki egy kisfiút, aki itt lesz 3 napig, de nem engedi neki a dolgot.

Elugrik, meg ugat.

Pár órája van itt, lehet h csak össze kell szokniuk??

(A kioktatós kutyatudósok, akik azt hiszik ,az anyjuk hasában tanultak meg mindent kíméljenek)

Köszönöm

2010. aug. 10. 21:06
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Tudom hát. 3 szuka van, a többi idős, kölyök vagy növendék.
2010. aug. 11. 15:26
 32/40 anonim ***** válasza:
26%
Miért veszekedtek ? Ha ő úgy látja h jó lesz neki és kutyusának is akkor csak jobban tudja mint ti mert ti nem láttok oda sztem én se ! De remélem sokat foglalkozol majd velük és egézségesek lesznek !ha lesznek
2010. aug. 11. 15:32
 33/40 anonim ***** válasza:
6%

Na látod! Mondom én, hogy a szövegértéssel van a baj!

Miért a 3 szukával kutyázót hozod fel példaként?

Mi azokról beszélünk, akik 10 feletti kutyákkal nagy tenyésztőknek nevezik magukat közben nincs is idejük a kutyájukra. Munka után, este nem tudnak kellő időt fordítani rájuk, de mivel kiváltották a kennel nevet és törzskönyveznek, ezért ők a lelkiismeretesek.

Nem azokkal van a baj akinek két-három kutyája van, akikkel együtt is él, és nem az ólban tartja. Azoknak van idejük a szeretgetésre is, ahogy a kérdezőnek is.

2010. aug. 11. 16:15
 34/40 anonim ***** válasza:

De nem azokról beszélünk. Már megint egy fogalomzavar. Ezekszerint elbeszélünk egymás mellett. Tenyésztőkről és szaporítókról beszélünk, és ez nem azon múlik, hogy ki hova sorolja saját magát. Attól, hogy törzskönyvezett kuyákat gyárt kilószámra, mindenféle koszorúi vannak, mestertenyésztőnek hívja magát, meg 40 tenyészkutyája van (ilyen is van sajnos), attól még nem tenyésztő, csak szaporító. Az a tenyésztő, aki csak annyi kutyát vállal be, amennyit még tökéletesen kezelni tud, ha elmész hozzá, szívesen megmutat mindent és elmeséli, hogy mi a célja, mit szeretne kihozni a fajtából és szemmel láthatóan azon fáradozik, hogy megőrizze vagy fejlessze annak a fajtának az értékeit és javítsa a fajta általános egészségügyi állapotát. Elég éles a határvonal, tehát csak annyit kell tenni, hogy elmenni az állítólagos tenyésztőhöz, szétnézni és beszélgetni vele, és kiderül, hogy miről van szó. Én azért haragszom a kérdezőhöz hasonló "hobbiszaporítókra", mert sokan vannak. Hiába születik náluk kevés kutya, sok ilyen ember sok kiskutyát eredményez, ami legalább annyira rontja a fajta állományát, mint a nagyüzemi szaporítók tevékenysége. És a kóbor kutyák számát is gyarapítja.

Nekem például szerződésem van róla, hogy ha nem akarom vagy nem tudom tovább tartani a kutyát, akkor sem adhatom csak úgy akárkinek oda, nem adhatom be menhelyre, hanem köteles vagyok a tenyésztőjének visszaadni, aki majd gondoskodik számára új gazdiról. (Persze ez nálunk nem következhet be, mert inkább én nem eszem, de a kutyának megvan mindene.)

2010. aug. 11. 17:35
 35/40 anonim ***** válasza:
9%

Nincs igazad! A fajta állományát az a mestertenyésztő rontja, aki az ismeretsége révén letenyészszemlézi az 5 metszőfogú kutyát és azzal tenyészt, meg fedezést is vállal. Ennek a kutyának az apja pedig szintén örökíti, de mivel csókos a mestertenyésztője így bármit megtehet.

Nem én beszélek mellé, hanem te. Írsz egy példát, majd amikor kiderül, hogy az nem volt jó példa, mert a kutyás nem egy szaporító, akkor témát váltasz.

Ezért hagyjuk is, mert én csak az egyenes embereket szeretem.

Örülj neki, hogy neked ilyen szerződésed van, és soha ne tapasztald meg, hogy a nagy tenyésztő elzavar a kerítéstől amikor a drága törzskönyves kutyáról kiderül, hogy csúnya dolgokat örökített.

Minden szerződés annyit ér, amennyit abból be is tartanak!

Majd megtanulod... remélem...

2010. aug. 11. 19:25
 36/40 anonim ***** válasza:
43%
Sajnos veled nem lehet értelmesen beszélni, mert annyira buta vagy hogy az már fáj, de ez kiderül a többi kérdésre adott válaszaidból is. Bár az is lehet, hogy szimplán csak pszichiátriai eset vagy, akkor viszont sajnállak. Kár volt rád pazarolnom az időt.
2010. aug. 11. 21:39
 37/40 anonim ***** válasza:
33%

Elfogytak az érvek, így maradtak a jelzők. :)

Otthon használhatod őket a mamának, ha engedi.

Máskor a kérdezőnek válaszolj és ne köss bele másokba!

2010. aug. 11. 21:54
 38/40 anonim ***** válasza:
41%

10:16 szeretném ezt illemesen elrendezni.Ha szereti a kutyákat és jó gazdájha lenne,akkor hagyd békén , ja és én vagyok az aki megvédte a kérdezőt!És neki van igaza!!!!!!!!Kérdező lécci írd meg privátba az msn-ed sz.tem te lány vagy én is.Csak jó lenne rendes gazdikkal barátkozni.Köszi:)Remélem majd beszélgetünk jókat."A sok hülye beképzelt majom meg szívja vissza"Hagyjá-

tok már békén a kérdezőt csak feltett egy kérdéet amire normális válaszokat várt.De sajnos nem kapott!!!!Tőletek biztos nem.ui:Ha fiú vagy az sem baj szivesen látnálak:D

2010. szept. 1. 21:58
 39/40 anonim válasza:

Sziasztok.

nekem is hasonló problémám van, csak annyi, hogy a Német dogjaim 3 éve együtt vannak. Tavaly sikerültek a kiskutyák, azóta ez a 4. hogy tüzel, de nem engedi magát. Nem fordultam orvoshoz, hisz nem a tenyésztés a fő cél, de most már jó lenne ha lennének hisz pár ismerősnek ígértem kiskutyát. Valakinek valami ötlete? előre is köszi

2012. aug. 14. 07:50
 40/40 anonim ***** válasza:
2012. aug. 17. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!