Sántít a kutyám. Labrador 3 éves fajtiszta, szuka. Egyszer már szült,18 hónaposan. Milyen nagyon megviselte, ivartalanítottuk. Mi lehet a baj? Tovább alul
Nem, rosszul tudod. A diszplázia szó csontfejlődési rendellenességet jelent. Diszpláziás lehet a könyök és a váll is, nem csak a csípő. És igen, nagyon jó esélye van, hogy beteg a kutyád.
A többire most nem térek ki, de gondolom tudod, mire gondolok az elletéssel kapcsolatban.....
Felmerült bennem ezerszám leírt ilyesmi kérdés után, hogy vajon a gazdik miért is gondolják azt, hogy"megnyomkodják" a kutyát, az nem jelez, akkor nincs is nagy baja?
Csak egyszer nézzék végig, amikor az állatorvos nyomkodja a kutyát. És sokszor még olyankor sem jelez, ekkor jön a röntgen.
Felmerült bennem ezerszám ilyen beszólások után, hogy a magát hű de nagy kutyatudónak valló ember miért hisz hogy mindenki más hülye? Szerinted nem tudom, hogy valami baja van te szerencsétlen? El fogjuk vinni orvoshoz, de Május 1-én valahogy kicsit nehézkes.
És képzeld, ma hirtelen már semmi baja nem volt estefele. Furcsa nem? És az előző kommentelőnek pedig, ohgy mi az elletésről a véleménye, teljesen egyetértek vele, de előbb talán megkérdezhetné, hogy mi akartuk e. Hát nem. Külön voltak zárva de valszeg egy pillanatig nem figyeltünk napközben és összehozták. Hát ennyi, köszönöm mindenkinek a okostojás hozzászólást, ennyit magamtól is tudok. Én arra gondoltam hátha valaki tud KONKRÉT infót de ha nem hát. Kicsit komolyabb hozzászólásokat vártam talán ebben a témába, mert talán ide állatbarátok jönnek, és ha igen, akkor talán nem feltételezik hogy egy nem állatbarát beir ide.
IQ!!!!!!!!!!!!4
A diszpláziának mások a tünetei. Olyankor nehezen tud felállni, az jelentkezik először. Valószínű megszúrhatta vagy megütötte és kímélte. Egyik nap belement a kutyám ujjai közé egy királydinnye. Kiszedtem, de még órákig 3 lábon ugrált, mintha ott lenne.
Láttam egy műsorban, hogy egy műtét után a kutya nem akarta letenni az egyik lábát. Az orvos azt javasolta, hogy pórázon nagyon lassan sétáltassák a kutyát, akkor nem tud 3 lábon ugrálni. Érdemes ilyenkor kipróbálni, hogy tényleg fáj-e, vagy csak óvatos.
Egyébként igen, jelez ha fáj mikor tapogatod. Röntgenezni nem ezért szokták. A gyerekem is mondta, hogy fáj-a karja, mikor eltört, mégis megröntgenezték.
Időpont ma 20:37
Milyen "konkrét infót" vársz? Neten keresztül , úgy, hogy senki nem látja a kutyát, nem lehet mondani sok mindent.
Megtapiztad, nem nyivákolt. Egy hozzá nem értő nem tud úgy tapizni, mint egy orvos.A doki nem azért nyomkod, hogy várja, mikor jelez a kutya, hanem ott nyom, ahol ő tudja, hogy lehet valami gond.És ÉRZI, ha van valóban elváltozás.
Az, hogy nem teszi le egy kutya a lábát, messze nem egyforma fájdalmat jelent minden kutyánál. Van, amelyik érzékenyebb és egy rándulástól is képes 3 lábazni. Van, amelyik fakír és akár letört porc esetén sem kíméli a lábát.
Annyit lehet csak ajánlani, várj pár napot. Ha nem javul, akkor orvos. Addig nincs ugrálás, futkorászás. Gyógyszert ne adj, mert elnyomja a fájdalmat, tehát nem a valós állapotot látod.
(lehet h off de nagyon remélem, h a dp-s kölyök utána soha nem lesz több alma a kutyátoknak és a többi kölyök gazdájával is tudattátok és nyomatékosan megkértétek őket h ne szaporítsák a kutyájukat, mert örökletes betegséget hordozhatnak...
Egyébiránt megcsináltattátok a kutyátoknak a szükséges eü. szűréseket amik a tenyésztés előtt kellenek? Mondjuk valószínű nem, mert akkor tudnád h a dp nemcsak a csípő betegsége lehet....)
Időpont ma 21:26
Az első soraidhoz ajánlom a kérdés 4-ik mondatát újraolvasni.
Bocsánat. Mea culpa. Elkerülte a figyelmemet.
Sajnos a labradorok sorsát nagyona szívemen viselem, és mindig elszomorítanak az ilyen történetek. Hogy az emberek nem tudják megállni, h ne hozzanak le a saját kutyájuktól almot. Legalábbis szakértelem nélkül nem.
A 3 lábazásnak, ill. a sántításnak nagyon sok oka lehet. Borogatás semmit sem ér jelen esetben mivel nem tudjátok, h melyik részét kell. Ha nem akartok plusz köröket futni, fölösleges pénzkidobással, akkor egyből egy hozzáértőhöz viszitek és nem a sarki állatorvoshoz. Akik nagyon jó szakemberek: pl. Bánfi András, Zsoldos László, Diószegi Zoltán, Muka Péter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!