Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért kell egyre több embernek...

Miért kell egyre több embernek mindenáron "divatkutya"?

Figyelt kérdés
Ma voltam az állatorvosnál és nagyon elkeserítő volt látni, hogy a 6 kutyából akik ott jöttek mentek egy kivételével mind bucikutya volt!!! Amellet, hogy tele a világ szenvedő meg szemét módra kidobott kutyusokkal még a nyomott orruknak köszönhetően köztudottan egy életet szenvednek végig tulajdonképpen fuldokolva.
2020. okt. 21. 17:50
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
96%

Mi az, hogy mentett kutyát nem lehet panelban tartani? Hol az összefüggés? :D

2020. okt. 21. 19:16
 22/53 anonim ***** válasza:
70%
Bocsánat, én akármilyen kutyás lakásban jártam (ahol folyamatosan bent van a kutya), akármilyen gondos odafigyelés mellett is volt kutyaszag. Még a patika, napjában többször porszívózott lakásban is... Ez nem azt jelenti, hogy kosz van, vagy hogy igénytelen a kutya gazdája, de a kutyáknak igenis van egy szaga, amit tényleg meg lehet szokni.
2020. okt. 21. 19:30
 23/53 anonim ***** válasza:
67%

Egészséges jól táplált és megfelelően ápolt kutya nem büdös.

Nekem 5,5 és egy 18 kg-os kutyám van. Nem kutyás ismerősök nem éreznek kutyaszagot,többször kérdeztük. Anyu huga meg pláne nem hazudna,simán elmondaná,hogy ha büdös lenne.

1,5 naponta felporszívózunk, hétvégente,meg mindig alapos takarítás van. havonta a kutyák cuccai is ki vannak mosva. Sose büdös még a fekhelyük sem. 4-5 hetente nyírva fürdetve vannak. Vannak a lakásban illatosítok is :)

Egyébként egy lakásban lakó kutyát sokkal több inger éri,mert még ha csak 3x 20 percet van lent valaki még akkor is több inger éri,mint egy kerti kutyát akit csak hétvégente vagy soha nem visznek sétálni.

Én rengeteget megyek velük a parkba,kint vagyunk 1,5-2 órát. Hétvégente reggel és délután is ennyit. Minőségileg jól lefárasztom őket. 10 hónaposat viszem futtatóba bandázni pluszban. Itthon jó részt alszanak. Miért? mert le vannak fárasztva. Nem tudom mennyivel jobb ha egy kutya kint őrjöng null 24be a kerítésnél vagy szétássa a kertet,mert jobb dolga nincs.

Kérdező!

francia bulldog divatfajta,mindenkinek ez kell. Pár év múlva más fajta lesz divatos. Bár hozzáteszem,hogy van aki tényleg a fajta miatt veszi a bucit és nem a divat miatt. Ismerősömnek már akkor voltak bucijai amikor még M.On tenyésztő se nagyon volt.Mivel ő ebbe a fajtába szerelmes,más nem kell neki. Nyilván jelenleg is van neki kettő. Lehet rá mondani,hogy divatból van,de pl neki pont nem.

2020. okt. 21. 19:36
 24/53 anonim ***** válasza:
27%
23: felesleges volt ebbe ennyi energiát tenni, aki szerint lakásba való a kutya és nem büdös azt úgyse lehet kibillenteni ebből a hitéből... én nem szívesen járok kutyás lakásba, ennyi. Sajnálom őket, főleg a nagytestűeket. Az meg nekem mindig gyenge érv, hogy a kertes házban lévő kutya ingerszegenyebb környezetben van... a kutyát sétáltatják a családi házban élők is, és míg a lakásban mindig ugyanazok a bútorok, ugyanazok a szagok vannak, addig a kertben van. És nagyon nem mindegy, hogy be van zárva egy kutya 10-12 órákat, vagy szabadon mozoghat. De erről úgyse lehet meggyőzni a panelkutyasokat, nekik kell a kutya, és ehhez mindenképpen kreálni fognak elméleteket, amivel a saját érveiket támasztják alá, akkor is, ha ezek gyenge lábakon állnak.
2020. okt. 21. 19:47
 25/53 anonim ***** válasza:
76%

Videki es varosi ember kozott nincs kulonbseg … mindketto tarthat kutyát ha akar. Igen am de a videki ember kertes kornyezetben lakik, a varosi ember viszont társasházban el.

A kutya viszont a gazdajaval szeret lenni, legyen az barlang, rancs, vagy belvarosi lakas. Mi a valosag? A kertes kutya nincs a gazdajaval, mert ki van csapva a kertbe … míg a lakaslako kutya egyutt van a gazdival a hétköznapokon is.

2020. okt. 21. 20:30
 26/53 anonim ***** válasza:
78%

Hát nem tudom, én sokadik benti kutyámat tartom (kertes ház, lakáskutya, de akkor megy ki amikor akar), és sosem volt büdös egyik sem. Barátnőmnek és sok haveromnak nincs kutyája, tehát nem szokta meg az orruk, és még sose mondták hogy kutyaszag van (pedig vagyunk úgy egymással, hogy szólnának). Illetve emlékszem olyanra, hogy átmentem valakihez akinél csak és kizárólag kint volt a kutya, fürdetve életében nem volt szerintem, és bőven éreztem a szagát úgy, hogy mellettem alszik a kutyám az ágyban, tehát megszokhattam volna a szagot, csak hát nincs neki.

Ezalatt nyilván nem azt kell érteni hogy rózsaillatú, mert minden élőlénynek van egy szaga/illata. Embernek, állatnak, növénynek. Neki is megvan a maga illata, de nem kutyaszag.

2020. okt. 21. 20:36
 27/53 anonim ***** válasza:
72%
Egyszer egy kislany odaszaldt es atkarolta a kutyam nyakat … "jajj de finom vanillia illatu" - mondta :) Pedig semmi ilyet nem hasznalunk, a kutya eleteben idaig csak 2x furdott.
2020. okt. 21. 20:43
 28/53 anonim ***** válasza:
30%
Áltassátok magatokat, nem is vártam más választ :)
2020. okt. 21. 20:47
 29/53 anonim ***** válasza:
74%

Miért hazudnék idegeneknek a kutyám szagáról, pláne egy anonim oldalon? :D

Mit nyernék vele, ha erről hazudnék?

2020. okt. 21. 20:52
 30/53 anonim ***** válasza:
70%
A mi lakasunkban sincs kutyaszag, kicsi hipoallergen kutyam van, semmit nem lehet erezni. Anyosom, aki utalja a koszt es a kutyakat se mondott semmit. Porszivozas naponta, fekhely mosasa havonta es kesz. Kozmetikushoz kethavonta jar a kutya. Igen, van ilyen is
2020. okt. 21. 21:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!