Miért kell egyre több embernek mindenáron "divatkutya"?
Közöd? Ne haragudj, de nekem se kéne akármilyen menhelyi kutya. Kicsit kezd idegesítő lenni a menhelyi kutyák "tukmálása". Ha full tele lenne a menhely nagytestű kutyákkal és csak onnan lehetne kutyám, akkor inkább nem lenne. Teljesen mások az igényei. Nem kell szaporítani a sok keverék kutyát és nem lenne gond. Kistestű és fajtatiszta kutyákra mindig lesz igény.
Mondom ezt úgy, hogy az idősebb kutyám mehhelyi, a fiatalabb vásárolt.
Én nem tudom neked milyen kutyás ismerőseid vannak, és nem is akarok beleszólni, de ahol a kutya büdös ott más is az. Tiszta, ápolt kutya nem büdös.
De büdös, mert a szőr amit elhullat és nem tudod mindenhonnan kiporszívózni, bomlás közben szagot áraszt a faggyú miatt. Megszokta az orrod.
Nekem bolognesem van, neki nem is lenne jo az udvaron. Sokat setal, fent alszik, szeret itt lenni, nem valo neki a kinti let. Ugyanolyan erzo kutya, mint a tobbi es szeretem nagyon. Miert lenne ezzel baj?
Panelben mentett kutyat nem lehet tartani
Amúgy normális tenyésztők pont,hogy elkezdtek ráállni arra, hogy olyan buldogokat tenyésszenek,aminek hosszabb az orra,és így nem fuldokolva veszi a levegőt, és nem is röfög.
Amúgy meg miért ne lehetne lakásban tartani kutyát? Csak le kell mozgatni,és foglalkozni vele. Pont azt tartom állatkínzásnak,hogy ki van csapva a kutya kertbe,mert az milyen nagy hely neki. Ja persze tök nagy, és? Semmi új inger,semmi új szag, nem tud kutyákkal ismerkedni,játszani. Sokszor az ilyen kizárólag kertben tartott kutyák annyira antiszociálisak lesznek,hogy minden kutyára csak támadnak. Persze manapság már szerencsére sok kertben tartott kutya gazdája is érti,hogy kell a kutyának a változatosság, és elviszi kutyákkal játszani, meg hosszú sétákra ide-oda,de sajnos még mindig az a jellemzőbb,hogy a kutya el van a kertben,aztán ennyivel érje be.
Amúgy sokan sajnos tényleg divatból választanak ilyen típusú kutyát,de biztos sokan vannak,akik meg nem. Szerintem is nagyon cukik,de nekem is egyébként egy kis közepes keverékem van,és imádom. Sokkal különlegesebbek a keverékek, ő nagyon egyedi kis mix.
Érdekes, az enyém nem büdös. Pedig nem hipoallergén, hullik a szőre. Ráadásul nem 2 kiló, hanem egy nullával több. És egyetlen egy benti kutyás ismerősöm kutyája sem büdös. Tehát ismétlem, ápolt kutya nem büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!