Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert kell közterületen póráz...

Miert kell közterületen póráz nélkül sétáltatni?

Figyelt kérdés

Nem, nem irigykedem, mert nincs mire...

Miért kell elengedni a kutyát közterületen, lakott településen belül?

Nem féltitek a kutyátokat vagy más kutyáját?

Pl. tegnap is pasi mellett goldi szépen slattyogott, meglátott kutyával, egyből szaladt át az úton... Persze jött egy autó, így én is felkaptam az én kutyám, és szóltam, hogy póráz kellene. Persze még a másik félnek állt feljebb...

Mondjuk azokat sem értem, akik erdőn engedik el az általuk jól nevelt kutyának vélt ebet. A kutya hajtHAT vadat, ilyenkor a vadász közbeavatkozHAT (sőt, kellene is, hisz az ő feladatuk az állomány védelme). Olykor meg megy a sírás...

Komolyan nem érzik egyesek a felelősséget?

2020. júl. 31. 11:40
1 2 3 4 5 6
 51/53 A kérdező kommentje:

#49 a Ti esetetek azért kicsit speciálisabb.

Valljuk be, normális ember kérdés nélkül sem emberhez, sem másik kutyához nem engedi a sajátjàt.

2020. aug. 1. 10:45
 52/53 anonim ***** válasza:
0%
Mert a lehető legtöbb szabadságot szeretném adni neki. A mostani blökom még süldő, így sokat van pórázon, de biztonságos parkokban elengedem. Az előző kutyámnak felnőtt korára még nyakörve sem volt. A belvárosban is gyönyörűen jött mellettem póráz nélkül, soha nem volt semmi gond, nem ment le az úttestre, nem rohant más kutyához, nem ijedt meg és szaladt el. Ez a cél az új gyerekkel is. 🙂
2020. aug. 1. 13:23
 53/53 anonim ***** válasza:
66%
Nekem mentettem van, nem kezdeményez más kutyákkal konfliktust, de beleáll a konfliktusba, ha rámennek, ezért tanítom neki, hogy ugatós kutyához nem megyünk oda, ha tudunk, elmegyünk mellette, ha nem tudunk, megállunk és várunk. Ma két ilyen kutyásba futottunk bele, kutyák szabadon, ugatják az enyémet. Várni kellett, meg el kellett magyaráznom a gazdiknak, miért álltunk meg és vártunk addig, míg megfogták a kutyáikat. Eszükbe sem jut maguktól, hogy van olyan kutya, aki ezt a viselkedést mondjuk az előélete miatt nem jól reagálja le.
2020. aug. 2. 11:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!