Miert kell közterületen póráz nélkül sétáltatni?
Nem, nem irigykedem, mert nincs mire...
Miért kell elengedni a kutyát közterületen, lakott településen belül?
Nem féltitek a kutyátokat vagy más kutyáját?
Pl. tegnap is pasi mellett goldi szépen slattyogott, meglátott kutyával, egyből szaladt át az úton... Persze jött egy autó, így én is felkaptam az én kutyám, és szóltam, hogy póráz kellene. Persze még a másik félnek állt feljebb...
Mondjuk azokat sem értem, akik erdőn engedik el az általuk jól nevelt kutyának vélt ebet. A kutya hajtHAT vadat, ilyenkor a vadász közbeavatkozHAT (sőt, kellene is, hisz az ő feladatuk az állomány védelme). Olykor meg megy a sírás...
Komolyan nem érzik egyesek a felelősséget?
Tessék, itt van egy 100%-ig behívható kutya:
https://www.youtube.com/watch?v=KH67QTyMnB0
Sajnálatos, hogy nagyon sokan nem jutnak el eddig a szintig... A vadászokról annyit, hogy nem vadászszezonban kell az erdőben sétálni. De voltam már vendég vadászaton és elmondom, hogy ameddig a vadász nem tudja 100%-ra biztosan megmondani, hogy mit lát a távcsőben, addig az ujját még a ravaszra sem teszi rá. Nem csak azért, mert háziállat kerülhet a vadászmezőre, hanem azért is, mert a vad állapotát is be kell azonosítania, mielőtt kilövi, különben orrvadászatnak minősül a tevékenysége.
Kivagyok ettől. Az én kutyám, ha pórázon van, és odajön hozzá egy másik, kitámad. Ha szabadon van, akkor nem. Nem hiába van az íratlan szabaly, hogy pórázon nem ismerkedtetünk!
Ehelyett rendszeresen rá van engedve minden barom kutya, hogy jajjjj csak játszani akar... hat baszki, az enyém meg NEM!
Már komolyan nem tudok sokszor hogy táncolni a kutya körül, hogy az a nyomrult másik ne tudjon hozzáférkőzni. Vérlázító!
Multkor, nő létemre, majdnem amúgy megvertem egy ilyen 30-as kis mitugrász csávót. Szitu a szokásos, póráz, séta, nagytestű debilfifi fut hozzánk. Kutyám szőre tarajba, hörög. Gyorsan eléálltam, be a két kutya közé, ordítok a gyereknek, fogja már meg. De csak jatszani akar, mondom, az enyém nem! Válasz: hát az a privát problémája! 😳😳😳
Mondom, igeeeen?! (Huuu de nekiálltam a csávónak) mondom, tudod, miért hörög?! Mert a magad fajta debilek kicsi kölyök kora óta harcoltatták a cigánygettóban, ahonnan mentettük. Úgyhogy van 1 perced elbúcsúzni fifitől vagy elmenni a pcsába, mert utána kiveszem a lábam a két kutya közül! Válassz!
Milyen érdekes, hogy meg tudta fogni fifit és elhúzni a f@ba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!