Miert kell közterületen póráz nélkül sétáltatni?
Nem, nem irigykedem, mert nincs mire...
Miért kell elengedni a kutyát közterületen, lakott településen belül?
Nem féltitek a kutyátokat vagy más kutyáját?
Pl. tegnap is pasi mellett goldi szépen slattyogott, meglátott kutyával, egyből szaladt át az úton... Persze jött egy autó, így én is felkaptam az én kutyám, és szóltam, hogy póráz kellene. Persze még a másik félnek állt feljebb...
Mondjuk azokat sem értem, akik erdőn engedik el az általuk jól nevelt kutyának vélt ebet. A kutya hajtHAT vadat, ilyenkor a vadász közbeavatkozHAT (sőt, kellene is, hisz az ő feladatuk az állomány védelme). Olykor meg megy a sírás...
Komolyan nem érzik egyesek a felelősséget?
Igen, amíg nem történik baj... Mert aztán Buksit elcsapja a szemét autós.
Ha állatot vállal tartsa telken belül!
Lehet hogy Buksi emberrel barátságos, mert kap kolbàszt, de lehet hogy pl. engem, aki kutyával megyek megtàmad. Ez a normális? Komolyan?
Igen, csak úgy kicsapjàk a pusztàra, hogy ereggy g@ci.
Tök normális... Akkor minek vannak terelőhelyek, ahol ki lehet próbálni a kutyàt? Illetve miért keresik a juhászokat sokan kiskutya szerzés céljából? Jaaaaa, mert kölyök kortól olyan nevelést kap.
Nincs ilyen, hogy megtamad. Miert tenne? Bantottad? Hat akkor? Erted? Nincs mi tortenik ha. Nincs!
Ha normalis ember vagy, aki normalisan eled az eleted, akkor nem fog soha a budos eletben megtamadni senki es semmi. Az ember fejeben levo felelmeket pszichiatrian kezelik.
Jó konkrét pelda:
Sétálok póràzzal a kutyámon. Apuka hazaér ahhoz a házhoz ahol épp tartunk, kiszàll a kocsiból, szól, hogy mehetek, de ő be fog járni kocsival, de ne aggódjak, a kutyàja Nem jön ki a kerítésen, 'Buksika' okos. Én hülye mentem tovább, az út másik felén. Buksika ahogy kinyílt a kapu, rohant felém, pasi a kutya után... Bántottam? Nem voltam normális? Az út túloldalàn mentünk, a kutyám nem ugat séta közben más kutyákat.
Tessék, mi volt a probléma?
Ne nezz ennyi horror filmet meg vampiros fanazyt, mert elveszi az eszed. A kutya nem vadallat, a kutya az csak egy kutya. Magyarorszagon nincsenek olyan ragadozok amitol felned kellene. A vaddisznonak a vad szo a neveben nem a habitusara utal, hogy mergesen vad, hanem a vadonban el es ettol vad.
Jon egy kutya? Majd elmegy. Nem lesz baj. A tulreagalasbol van baj, a felelembol van a baj. Nem kell felni!
Engem rendre megijeszt egy nemetjuhasz ... rohan felem mint eszeveszett, en mar fogom a fejem, hogy jajj most mi lesz ... de csak olyan mint amikor flinstone fredit felboritja Dino :) Korberajong, elszereti a kutyamat es elrohannak fogocskazni.
Hu de felelmetes! :)
Nekem ne tarts az erdő állatairól kiselőadàst, erdész családban nőttem fel.
Nem a nevével van baj, hanem hogy az agyara fegyver. Mindegyik állat félti a kicsinyeit. Csak nem mindegy hogy egy 5 kilós macska, vagy egy 80 kg-os disznó :)
Gondolom nem láttál még vadasparkon kívül testközelből egyet sem.
Igen, a két nemetjuhasz is jött és nekiesett a kutyámnak, ahogy a snaci is...
Érdekes, egyik sem saját lábán tàvozott, hanem gazda vitte el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!