Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miert kell közterületen póráz...

Miert kell közterületen póráz nélkül sétáltatni?

Figyelt kérdés

Nem, nem irigykedem, mert nincs mire...

Miért kell elengedni a kutyát közterületen, lakott településen belül?

Nem féltitek a kutyátokat vagy más kutyáját?

Pl. tegnap is pasi mellett goldi szépen slattyogott, meglátott kutyával, egyből szaladt át az úton... Persze jött egy autó, így én is felkaptam az én kutyám, és szóltam, hogy póráz kellene. Persze még a másik félnek állt feljebb...

Mondjuk azokat sem értem, akik erdőn engedik el az általuk jól nevelt kutyának vélt ebet. A kutya hajtHAT vadat, ilyenkor a vadász közbeavatkozHAT (sőt, kellene is, hisz az ő feladatuk az állomány védelme). Olykor meg megy a sírás...

Komolyan nem érzik egyesek a felelősséget?

2020. júl. 31. 11:40
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
79%

Alapvetően az a probléma, hogy sok gazda nem ismeri a kutyáját. Én a minap slattyogtam hazafelé egy kiadós eső után, amikor szaladt szembe velem egy labrador. Nem félek a kutyáktól, a gazda már a sarkon üvöltött utána, hogy "Samu állj meg!" De Samu leszarta, egyenesen felém rohant és úgy megörült nekem, hogy rám ugrott. Az a kisebbik gond, hogy tiszta sár lettem, a nagyobbik az, hogy hanyatt is vágódtam, mert nem számítottam arra, hogy a nyakamba akar ugrani.

30 éves vagyok, a seggem fájt az eséstől, de kihevertem. De ha egy idős emberre ugrik fel vagy egy kisgyerekre, az nem biztos, hogy megússza ennyivel.

Én nem vagyok ellene a póráz nélküli sétának, mert ha valaki ISMERI és NEVELI a kutyáját, az ne sétáltassa pórázon. A baj az az, hogy minden idiótának van kutyája és megnevelni is képtelenek.

Én pl. a mezőn vagy a vízparton engedem csak el. És nem azért mert neveletlen, hanem mert tiszteletben tartom, hogy lehet mások félnek tőle, pedig soha nem megy oda senkihez jópofizni.

2020. júl. 31. 13:16
 22/53 anonim ***** válasza:
64%

18: ismerősöm ónémetjuhászát konkrétan megölte egy vaddisznó, mikor az erődben sétáltak. Nekiment, felöklelte, és ez olyan jól sikerült, hogy el is vérzett, mire a gazdája lerohant vele a kocsiig.

"Nem retteg ettől mindig az ember, de ha látom, hogy jönnek szembe, akkor pórázt rakok a kutyára..."

Ennyi amúgy, egymásra kellene figyelni, és nem lenne gond, csak gyökerek mindig vannak. De nekik meg édesmindegy, mi a törvény, úgyhogy a normálisok kedvéért akár meg is lehetne engedni, hogy félreeső helyeken póráz nélkül sétlhassanak a kutyáik. Érdekes, nálunk is működik a dolog, mert figyelünk egymásra.

2020. júl. 31. 13:19
 23/53 anonim ***** válasza:
9%

Civilizacios betegseg, hogy amit nem tudnak kezelni arra hoznak egy szabalyt, utana a gyengek legalabb a szabalyokba kapaszkodhatnak.

Menj csak ki egy dzsunkabb orszagba es nezz korul ... nincs is mas, csak koborkutya, oszt milyen jol elvan mindenki a maga eletevel. Azt sem tudjak mi az a poraz :)

2020. júl. 31. 13:20
 24/53 anonim ***** válasza:
84%
#23 hogyne, meg még az is jó lenne, ha kőbunkókkal rohangálnánk két barlangrajzolás közben.
2020. júl. 31. 13:23
 25/53 anonim ***** válasza:
80%
#23 bár a másik kommentedből kiviláglik, hogy fingod nincs a kutyák működéséről.
2020. júl. 31. 13:24
 26/53 anonim ***** válasza:
22%
De amugy ha a francia alpokban jarsz, barmikor talalkozhatsz godzilla meretu pasztorkutyakkal :) es persze, hogy berosalsz ... pedig nem fog tortenni semmi.
2020. júl. 31. 13:25
 27/53 anonim ***** válasza:
12%
Butak vagyok, ennyi az egesz :)
2020. júl. 31. 13:25
 28/53 A kérdező kommentje:
Azért a NEVELT és KÉPZETT pásztorkutyat ne vedd már Buksihoz, akit kivisz futni néha a kedves gazda.
2020. júl. 31. 13:27
 29/53 anonim ***** válasza:
33%
Én ezt addig nem tartom problémának, amíg nem okozok másnak gondot. Én nem használok pórázt sem erdőben, sem parkokban, vagy olyan közterületen ahol nincs forgalom. A kutyám tud viselkedni, szófogadó, behívható. Ha jön szembe egy másik kutya, elég ha magam mellé hívom és lábnál jön, nem kell pórázra raknom mert semleges a többi kutyával. Ha valaki nem bír a kutyájával, akkor tényleg rakja pórázra. A baj az, hogy sokan nem tudják felmérni ezt, ráengedik más kutyákra, emberekre.
2020. júl. 31. 13:28
 30/53 anonim ***** válasza:
0%

Mennyi onsetaltato kutya van, vagy olyan aki kimegy a buszmegalloba a gazdaja ele :) Itt meg jottok valami kozterulet izevel?

Az ilyen onjaro kutyakat mindenki ismeri, a boltos ad neki kolbaszt es az ujsagos is megvakarja a buksijat.

2020. júl. 31. 13:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!