Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Rossz gazdi vagyok?

Rossz gazdi vagyok?

Figyelt kérdés

Sétáltatás közben a kutyám meglátott messziről egy másik kutyát és korábban sose látott módon begőzölt, veszettül el kezdett ugatni és húzni.

Rászóltam, fölé álltam, de semmi nem vált be, így mikor már percek óta örjöngött, a fenekére csaptam és rászóltam hogy “elég”.

A járókelők néztek egyet, és most azon őrlődök, hogy rossz gazdi vagyok-e... sosem csinált ilyet korábban

2020. júl. 8. 19:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
23%
Mozgatod a kutyad? Futas,bicaj stb? Ugy tunik nekem,h levezetetlen energiaja van.
2020. júl. 8. 22:47
 22/31 anonim ***** válasza:
40%

A bicajos dolgot nagyon nem kellene erőltetni.

Egyik ok, hogy tiltja is a jogszabály,mert ugye könnyen eleshetsz, ha elránt, de sokkal inkább a kutya épsége , ami akár veszélyben lehet.

Gondolj csak bele, mikor egy léc darabot dugnak a küllők közé. Blokkol a kerék és repülsz előre. Ha léc helyett a kutya lába kerül be, azt igen csúnyán eltörheti, vagy akár az orra is bekerülhet.

Egy nagyon nyugodt természetű kutyával el lehet bicajozni, de a hirtelen kitörésű kutyáknál ezt nem lehet megcsinálni.

2020. júl. 9. 00:59
 23/31 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Hámot csak akkor adok rá, ha kirándulni megyünk, egyébként sétakor nyakörv+póráz. Miért bajos a hám amúgy?

Nem tudtunk a másik irányba menni, mert onnan is jött egy kutya...

A levezetetlen energiában lehet valami, futni szoktam vele néha, de az lehet nem elég.. de erre meg azért nem gondoltam mert nem futok vele kevesebbet mint korábban, és korábban tènyleg nem csinàlt ilyet :/

2020. júl. 9. 07:55
 24/31 anonim ***** válasza:
88%

Én jó közel szoktam hajolni, megfogom a pofiján a bundát és magam felé fordítom hogy jó szigorúan a szemébe nézzek. Van amikor ez se használ, majd ki esik oldalra a szeme. Akkor csak megfogom és nagyon rövid pórázzal határozottan elindulok vele. Esetleg a hátára fektetem de ezt inkább csak a futiban.

Ha nevelni akarod a kutyád állatkínzónak néznek, ez ilyen. Ha kiabálsz vele, rácsapsz mert már 10 perce csak örjöng és nem lehet kizökkenteni, mindegy. De közben elvárják, hogy mindenkinél tökéletesen nevelt kutyák legyenek. Nem érdemes foglalkozni ilyennel mindenki csak a szálkát keresi a másikban.

2020. júl. 9. 10:07
 25/31 anonim válasza:
84%
Szia, nekem is ilyen rossz kutyám van és ha meglát egy kutyát mintha megakarná ölni a másik kutyát. Unokatesómnak a kutyájának is majdnem neki ment.. Most próbáljuk egymáshoz szoktatni őket, viszonylag elég jól bírják mostanra egymást.. Nem vagy rossz gazdi, én is szoktam ilyet csinálni, mivel, hogy nem érti meg ,hogy NeM SzAbAd! TE JÓ GAZDi VAGY!
2020. júl. 9. 10:24
 26/31 anonim ***** válasza:
89%
24-esnek igaza van, az emberek képtelenek disztingválni. Van, aki kb. a legutolsó állatkínzóval kezel egy szinten pusztán azért, mert csúnyán mersz nézni a kutyádra és rászólsz határozottan. Nem érdemes ilyenekkel fél másodpercig is foglalkozni! A saját kutyád érdeke is, hogy legyenek határok, amiket be kell tartania!
2020. júl. 9. 10:46
 27/31 anonim ***** válasza:
60%
Nem vagy rossz gazdi, bárcsak többen lennének, akik nem engedik oda csak úgy mindenkihez a kutyájukat. Viszont ha nem használt, ez nem volt a te kutyád számára jó módszer. Én azt csinálom, hogy leültetem vagy megfordítom és leültetem, megpróbálom elterelni a figyelmét, de semmiképpen sem engedem, hogy csak úgy odamenjen egy másik kutyához csak mert észrevette, mindegy, hogy csak játszani akarna vagy megszimatolni vagy morog rá, mert nem szimpi valamiért, vagy éppen haver kutya. Én szeretnék sporteseményeken is részt venni a kutyámmal, ahol bizony nem jó, ha egy másik kutya eltereli a figyelmét, olyankor rám figyeljen, és ezt séták alkalmával gyakorlom is vele. Csak akkor mehet oda más kutyához, ha én is engedem, és hiába engedné a másik gazdi, ha tanulós sétán vagyunk, akkor nem szakítjuk meg haverkodással, mert akkor pont azt nem tanulja meg, amit meg akarok tanítani neki. Ez azoknak fura, akik szabadjára engedik a kutyáikat, főleg az ölebeseknek. Tegnap is tanulós sétánk volt, szembe jött egy idős néni, oldalra húzta a kutyáját, aztán kérdezi az enyémről, hogy kisfiú vagy kislány, válaszoltam, de hozzátettem, hogy most viszont megyünk tovább, nem haverkodunk, ő odaengedte volna a sajátját, kicsit furcsán vette, hogy nem mentem oda, hanem rövid pórázon mentünk tovább, leültettem a kutyámat a járda szélén, szétnéztünk, hogy jön-e autó és átmentünk (ezt is gyakoroljuk rendszeresen, nagyon bosszantó, ha közben megzavarnak azért, hogy csak hadd szimatolják körbe egymást a kutyák, közben meg esetleg jön egy autó, aztán kész a baleset). Egyébként meg nem tiltom más kutyáktól, van, amikor csak játék van, csak szimatolás van, csak bandázás van, de van, amikor csak tanulunk, gyakorlunk, és fontos, hogy ingerközelben is gyakoroljunk, ne csak otthon.
2020. júl. 9. 11:04
 28/31 anonim ***** válasza:
53%

A TV-ben szokott menni egy kutyás sorozat, Cezar Millan kutyapszichológus közreműködésével.

Nála figyeltem meg egy technikát, hogy a kutya oldalába szúr az ujjával, a bordák környékén. Egész hatásos módszer.

2020. júl. 9. 12:29
 29/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ és a tapasztalatokat/tippeket! :)
2020. júl. 12. 18:09
 30/31 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem ezt a topicot gyerekek látogatják.

A 28-as kommentelő egy olyan technikát mondott el, amit egy olyan ember alkalmaz, aki kitűnően ért a kutyákhoz. Az egész világon elismerik a munkáját.

Ide meg bejön pár idióta és lehúzza a jó választ.

Szerintem húzzatok már innen el és gyertek vissza , ha majd elmúltatok 16 évesek. Nem véletlenül van ez a szabály.

2020. júl. 12. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!