Rossz gazdi vagyok?
Sétáltatás közben a kutyám meglátott messziről egy másik kutyát és korábban sose látott módon begőzölt, veszettül el kezdett ugatni és húzni.
Rászóltam, fölé álltam, de semmi nem vált be, így mikor már percek óta örjöngött, a fenekére csaptam és rászóltam hogy “elég”.
A járókelők néztek egyet, és most azon őrlődök, hogy rossz gazdi vagyok-e... sosem csinált ilyet korábban
A bicajos dolgot nagyon nem kellene erőltetni.
Egyik ok, hogy tiltja is a jogszabály,mert ugye könnyen eleshetsz, ha elránt, de sokkal inkább a kutya épsége , ami akár veszélyben lehet.
Gondolj csak bele, mikor egy léc darabot dugnak a küllők közé. Blokkol a kerék és repülsz előre. Ha léc helyett a kutya lába kerül be, azt igen csúnyán eltörheti, vagy akár az orra is bekerülhet.
Egy nagyon nyugodt természetű kutyával el lehet bicajozni, de a hirtelen kitörésű kutyáknál ezt nem lehet megcsinálni.
Köszi az eddigi válaszokat!
Hámot csak akkor adok rá, ha kirándulni megyünk, egyébként sétakor nyakörv+póráz. Miért bajos a hám amúgy?
Nem tudtunk a másik irányba menni, mert onnan is jött egy kutya...
A levezetetlen energiában lehet valami, futni szoktam vele néha, de az lehet nem elég.. de erre meg azért nem gondoltam mert nem futok vele kevesebbet mint korábban, és korábban tènyleg nem csinàlt ilyet :/
Én jó közel szoktam hajolni, megfogom a pofiján a bundát és magam felé fordítom hogy jó szigorúan a szemébe nézzek. Van amikor ez se használ, majd ki esik oldalra a szeme. Akkor csak megfogom és nagyon rövid pórázzal határozottan elindulok vele. Esetleg a hátára fektetem de ezt inkább csak a futiban.
Ha nevelni akarod a kutyád állatkínzónak néznek, ez ilyen. Ha kiabálsz vele, rácsapsz mert már 10 perce csak örjöng és nem lehet kizökkenteni, mindegy. De közben elvárják, hogy mindenkinél tökéletesen nevelt kutyák legyenek. Nem érdemes foglalkozni ilyennel mindenki csak a szálkát keresi a másikban.
A TV-ben szokott menni egy kutyás sorozat, Cezar Millan kutyapszichológus közreműködésével.
Nála figyeltem meg egy technikát, hogy a kutya oldalába szúr az ujjával, a bordák környékén. Egész hatásos módszer.
Szerintem ezt a topicot gyerekek látogatják.
A 28-as kommentelő egy olyan technikát mondott el, amit egy olyan ember alkalmaz, aki kitűnően ért a kutyákhoz. Az egész világon elismerik a munkáját.
Ide meg bejön pár idióta és lehúzza a jó választ.
Szerintem húzzatok már innen el és gyertek vissza , ha majd elmúltatok 16 évesek. Nem véletlenül van ez a szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!