Rossz gazdi vagyok?
Sétáltatás közben a kutyám meglátott messziről egy másik kutyát és korábban sose látott módon begőzölt, veszettül el kezdett ugatni és húzni.
Rászóltam, fölé álltam, de semmi nem vált be, így mikor már percek óta örjöngött, a fenekére csaptam és rászóltam hogy “elég”.
A járókelők néztek egyet, és most azon őrlődök, hogy rossz gazdi vagyok-e... sosem csinált ilyet korábban
Nem, nem ütöttem nagyot, inkább csak az emberek reakciója ijesztett meg és úgy éreztem elvetettem a sulykot.
Ahhoz szerencsére messze volt a másik kutya, hogy bármi komolyabb is történjen.
Mintha mi sem történt volna, csóvál nekem és nem látom rajta hogy mélyen érintette volna a dolog
"Sajnos egyébként nem használt, folytatta tovább.."
Olyan volt neki az a fenékre csapás, mintha Ugatás közben nekiütődött volna valaminek.
Nem volt kellő hatása ahhoz, hogy valóban abbahagyja a balhézást.
A kutya feneke nem ugyanolyan, mint az ember feneke. Izom. csont van rajta bőven.
Legközelebb ilyenkor határozottan rövidre fogod a pórázt és elfordítod a kutyát más irányba, majd pár lépés után leülteted. Ha megnyugodott, fordulhatsz vissza.
Remélem nem hámban sétáltatsz.
Akiben egyáltalán megfogalmazódik ez a kérdés, nem hinném,hogy rossz gazdi lenne.
Ellenben a 3-as válaszolótól meg elvenném a kutyát, mert egy "ien" tudatlannak ne legyen.
Ne aggódj, a kutya nyüszít és összehúzza magát ha fáj valami.
Egy 10 kilós kutyának úgy rá lehet csapni a fenekére, hogy megfájdul az ember keze, az meg kb észre sem veszi h most ez amúgy bünti volt.
Manapság már tényleg rossz szemmel néznek az emberre, ha megneveli a kutyáját, pedig aztán a kutyamama is odaharap a kölyöknek, hogy megtanulja a határokat.
Manapság összemosták az állat bántalmazást a neveléssel.
Aki visszahőköl azon, hogy egy gazdi ráordít a kutyájára, rácsap, megrázza, elektromos nyakörvet használ vagy bottal fenyegeti, annak még soha nem volt nehezen kezelhető kutyája.
Mint ahogy egy szülő simán gyermekbántalmazásnak érezhet egy fegyelmezést egy hiperaktív gyerekkel szemben.
Az én kutyámnak bizony oda kellett párszor sózni a sejhajára, de csak akkor kezdte belátni a dolgokat, amikor ággal lett megsuhintva (nyilván nem agyonverve...). Sajnos amikor félt a következményektől, akkor kezdett viselkedni.
A porszívóra csak akkor nem támad, ha tüdőből ráordítok.
A másik kutyát úgy meg szokta verni, hogy állatorvoshoz is kellett vinni mert kiharapott egy darabot a füléből.
És ő még nem is idegbeteg kutya, csak domináns.
8 hetes kora óta harcolunk vele, már akkor tisztázni kellett vele, hogy ki a főnök. Le kellett szorítani a földre, mert 10 dekásan is azt gondolta h ő a góré.
Ha nehezen kezelhető a kutya és megfelelő nevelés nélkül az ember fejére nő, akkor az embert egy idő után nem érdekli, hogy ki mit gondol.
U.i.:
Ággal nem én suhintottam meg, hanem apukám, és csak egyszer mert saját magát veszélyeztette. Utána elég volt felmutatni egy ágat és befejezte a rosszalkodást.
Visszaolvastam és amúgy nincs verve a kutya :D úgy jön le az írásomból de inkább elkényeztetve van, mint verve :D
A porszívó kiabálás pedig tök új dolog, eddig sose kiabáltam hangosan a kutyával, de simán működik (de nem fél vagy ijesmi, csak a hangerőből érti h nem szabad)
Maskor forduljatok meg mas iranyba es menjetek tovabb.
Ugye nem erosebb nalad a kutya???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!