Miért nem szedik össze az emberek a kutyakakit?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy 2020ban Budapesten (vagy bárhol máshol), még mindig vannak emberek akik nem képesek rá. Mit nem lehet azon érteni, hogy a te kutyád, szóval a te felelősséged minden szempontból?
Ezek miatt az emberek miatt kell aggódni, hogy vajon mikor raknak ki mérget a parkokba. Sokszor már nem is csodálkozom, hogy az emberek gyűlölik a kutyásokat.
Annyira felháborító komolyan.
Ráadásul az egy dolog, hogy gusztustalan alja embernek kell lenni ahhoz, hogy ott hagyd, de én pl mindig rá is nézek a kutya kakijára mikor szedem fel, hiszen az állagából, vagy a színéből rengeteg 'információhoz' juthatunk a kutya egészségével kapcsolatban. Imádom a kutyámat, és semmiből nem tart az a 10 másodperc amíg lehajolok érte.
Teljesen mindegy hol vagy, mikor, és mekkora a kutyád, kérlek szépen szedd fel a kakiját!!
Én tudom, hogy nálunk miért nem szedi össze senki. Nincs hova kidobni. Budán lakom kertes házas övezetben, 1 nyomorult szemetes sincs sehol. Én cipelem a nagytestűm végtermékét a 3 órás séta alatt, de ha nem esik útba pl.egy buszmegálló, akkor nincs hova kidobni.
Az önkormányzattól azt a választ kaptam, hogy nem tervezik szemetesek kihelyezését. Gondolom úgy vannak vele, hogy mindenki oldja meg ahogy tudja. Baromi kellemes, amikor a 30 fokban a buszmegállóban bűzölög a szar, a kukát meg lepik a legyek.
Simán otthagyják a járda közepén vagy a kapuk előtt is, ahova éppen sikerül.
Szóval ezen a környéken valahol meg is értem, hogy az emberek is szarnak rá.
Szinte mindig összeszedem a kutya után a kakit, alapvetőnek tartom. Viszont ritkán előfordul, hogy pont kifogy a zacsi mivel ketten sétáltatjuk felváltva és ha nem szól a férjem én meg elfelejtek ránézni akkor van, hogy séta közben veszem észre, hogy nincs. Ilyenkor igyekszem kalandosabb útvonalon menni a kutyával, hogy odakakiljon ahol nem jár ember és a következő sétánal arra megyek és felszedem vagy ősszel simán egy falevéllel felkapom és elviszem az első kukáig (kistermetű kutyánk van aki kb egy kisujjamnyit kakil).
Amin egyszet megbotránkoztam amikor leesett a hó és a hófehér gyönyörű szűz havon sétáltatta valaki a gyalogos járdán a nagytestű kutyáját, kutya odaszart az út közepére, a gazdája oda se bagózott csak továbbmentek, a mammut méretű, gőzölgő szar meg ott virított a havas út közepén. Hogy nem sült le a bőr a képéről...
Én debreceni vagyok, lakótelepen élünk. Itt is nagyon sokan otthagyják, pedig ők azok, akik holnap is ugyanott fognak sétálni, tehát ők fognakbbelelépni is.
Halál komolyan vannak itt olyanok, akik előveszik a zacsit, lehajolnak, aztán körülnéznek és nem veszik fel!!!!
Meg van, aki felszedi és az utcai lámpa kis beton talpára teszi.
Vagy bezacskózva hagyja a földön.
Mondjuk ezeket egy kicsit megértem, mert nálunk nincs kutyagumi kidobásárs alkalmas gyűjtő edény. A sima szemétbe pedig tilos beledobni. De én is beledobom, mert mit csináljak?
Vigyem haza és húzzam le a wcn? De akkor is már szaros a zacskó, az ugyanúgy veszélyes hulladék...
Szóval félig azért, mert idióták, félig meg azért, mert nincs lehetőség a szabályos és ésszerű eltávolításra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!