Van arra valami törvényi szabályozás, hogy a kutya után össze kell szedni a kutyakakit, vagy ez csak illem kérdése?
Közterületen?
Veszélyes hulladék.
Szerinted?
Nincs minden kutyatartó mellett közteres. Szabálysértés akkor szankcionálható, ha a közteres látja, amikor nem szedi össze a gazda a végterméket.
Olyan ez, mint a dohányzási tilalom. Buszmegállók, üzletek előtt 5 méter a távolság. Kétlem, hogy sok embert megbüntettek volna miatta.
A törvény nemtudása nem mentesít a következmények alól!
Aki kutyát vesz, előtte nézzen utána a vonatkozó szabályoknak!
A plakátolás semmit nem ér, ha nincs ellenőrzés és tényleges szankcionálás.
Sokan ott hagyják, engem is bosszant, kutyás vagyok, én összeszedem, az a baj, hogy mi, normálisak szívunk a többi miatt is, mert a tömeg általánosít. Látják leguggolni PISILNI a szuka kutyámat, és már néznek rám ferde szemmel, hogy nem hajolok le, pedig a szart mindig összeszedem a kutyám után. Viszont én nem vagyok olyan túlbuzgó, mint azok a kutyások, akik mindig összeszedik más után is. Időnként futiban körbemegyek, de nem mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!