Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van arra valami törvényi...

Van arra valami törvényi szabályozás, hogy a kutya után össze kell szedni a kutyakakit, vagy ez csak illem kérdése?

Figyelt kérdés
2020. jan. 14. 10:36
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
28%

Akik itt háborognak, a róka, görény, borz, mókus, őz stb. után ki szedi össze a kulát??? Erre légyszíves válaszoljatok.

Lepontoztok mert egy szántóföldön otthagyom a végterméket? Érdekes emberek lehettek...

2020. jan. 14. 14:51
 42/58 anonim ***** válasza:
62%
# 43 ezek az állatok a városi parkokban, játszótereken hagyják ott a végterméket...???
2020. jan. 14. 14:57
 43/58 anonim ***** válasza:
35%
#44 Mondtam, hogy parkaban otthagyom???
2020. jan. 14. 15:00
 44/58 anonim ***** válasza:
0%
Hát nem az én gyerekem nő fel akkor burokban, ha a te 2 év alatti gyereked soha nem visított örömében ha meglátott egy madarat, vagy egy cicát, vagy csak egy arra járó ismerőst, már bocsi...
2020. jan. 14. 15:09
 45/58 anonim ***** válasza:
25%

Marha nagy élmény a házam előtt más kutyája után szedni a kutyaszart.

(kertesházas övezet, a járda és úttest között van 2 méter sávban fű)

Ezúton is köszönöm.

De ha észreveszem, akkor hazáig követem és éjszaka vagy a postaládájába fogom tunkolni és/vagy a kapukilincsre. Ha kint áll a kocsi az utcán, akkor arra.

20 éve még csak kevesen szedték össze, minden héten volt pár csomag.

Mostanában inkább csak 1-2 havonta.

Csak az ilyen esetek miatt kell egy szaros lapátot és kaparót tartanom a háznál.

Én éjszaka is szoktam közlekedni és a szar nem világít a fűben.

Legjobb, mikor beszállás előtt lépek bele és összekenem a pedálokat, ülést, nadrágszáram.

Ilyenkor megértem azokat, akik mérgezik a kutyákat.

2020. jan. 14. 15:11
 46/58 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le. Szerintem az általad említett helyeken elfér. Ritkán jár arra ember, senkit nem zavar. Engem is városi környezetben zavar csak.
2020. jan. 14. 15:16
 47/58 anonim ***** válasza:
100%

A jogszabály így szól:

"(6) * A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani."

"a) közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan állami vagy önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá az a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat;"

2020. jan. 14. 15:21
 48/58 anonim ***** válasza:
100%
"a róka, görény, borz, mókus, őz stb. után ki szedi össze a kulát?" - Ezek kedvtelésből tartott állatok?
2020. jan. 14. 15:22
 49/58 A kérdező kommentje:

Kevered a szezont a fazonnal vagy szándékosan sarkítasz. Az, hogy a gyerek örömében felsikít kivédhetetlen és alkalomszerű. A normális emberek számára nem is zavaró, akkor sem, ha az ablaka alatt történik. Persze vannak az olyanok, mint te akiket ez zavar és a gyereket csak a játszótéren engedik örülni. (Én is láttam már nénit pofákat vágni, mert a 1,5 évesem nevetett a buszon.)

De ha már sikerült a bosszantó hangoskodást az örömében sikongató gyerekkel összemosni : nálatok a madarak csak a játszótéren repkednek? Mert nálunk a fűre is leszállnak. És bizony a gyerek odaszalad. És már megint a fűnél tartunk.

2020. jan. 14. 15:22
 50/58 anonim ***** válasza:
50%

Egy kicsit érdemes alaposabban tanulmányozni ezt a jogszabályi mondatot: "(6) * A kedvtelésből tartott állat ürülékét az állattartó a közterületről köteles eltávolítani."

Ugyanis nem kutyáról beszél a jogszabály, hanem kedvtelésből tartott állatról, tehát ide tartoznak a kijárós macskák, vagy ha valaki mondjuk papagájhámmal röptetné mondjuk a nimfapapagáját, vagy ha kiviszi sétálni a törpenyulát vagy a vadászgörényét, mert ezekre is van mód.

2020. jan. 14. 15:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!