Van arra valami törvényi szabályozás, hogy a kutya után össze kell szedni a kutyakakit, vagy ez csak illem kérdése?
Na igen utolsó. Van kutyám. Felszedem a kutya szart, de szájhúzva. Hogy miért? Mert a kutya szar lebomlik. A műanyag zacskó baromira nem. Belegondoltatok már mennyi műanyagzacskó fogy egy kutyára? Havi 1 guriga/kutya. Baromi környezetszennyező.
25 éves vagyok, 10 éves korom óta nem léptem kutyaszarba, mert nem a fűben mászkálok, hanem az arra kihelyezett járdán. Van egy 2 éves lányom, őt se hagyom a fűben trappolni, játszani, pedig elkerített játszótéren szoktunk.
De gondolom könnyebb szennyezni a környezetet, mint megtanítani a gyerekeinket arra, hogy nézzen a lába elé, és az arra kialakított helyen játsszon. Bár ha a szülő sem tudja, akkor nehéz is megtanítani erre a gyerekeket.
Nem nem játszhat lakótelepen a fűben. Nem csak a kutya szar miatt, hanem azért sem, mert én sem akarom más gyerekének a visítozását hallgatni, míg én otthon pihennék, szerintem mások is így vannak ezzel.
Ha fűben akarunk játszani, akkor elviszem egy olyan helyre (erdőbe, rétre, stb), ahol nincsenek lakóházak, körbenézek van-e kutyaszar és kész. Meg van oldva a probléma. Na látod, nekem pl nem a kutyaszar a legnagyobb problémám, hanem az ilyen szülők, akik hagyják a gyereket a lakóházak között játszani, és baromira nem zavarja őket, hogy más pihenne, altatná a gyereket, stb.
Nem véletlenül hívják a játszó teret játszó térnek. Ott nyugodtan, kutyaszarmentesen őrjönghet a gyerek.
# 22
Sőt, szarassa a kutyáját a szőnyegre otthon!
Majd vigyáz, hogy ne lépjen bele. :-DDD
A szőnyegen nem bomlik le, a fűben igen.
Látom itt baromira senkit nem érdekel a saját bolygója, csak az, hogy nehogymár a lába elé kelljen nézni, mert az olyan fárasztó.
Egyébként senki nem mondta, hogy nejlonnal szedd fel, mert az tényleg terheli a környezetet.
Mondjuk újságpapír? Kis műanyaglapát? Egy darab rongy, amit csak erre használsz és ki tudod mosni? Gondolom úgyis mosható pelenkát használtatok, szóval nem idegen a téma.
és a néhány hülye gazda miatt senki ne járjon a fűben...???
Elmúltak már a "fűre lépni tilos" idők!
Ilyen mentalitás miatt nem is csodálom, hogy pl. a Kopaszi-gátra csk egy kis részre engednek kutyásokat.
# 26
Pontosan! Lehet pálmalevélbe is tenni, vagy egyéb lebomló papírba...
Amúgy ez a Föld jövőjének előhúzása tipikusan a "csúszós lejtő" nevű érvelési hiba!
Nehogy már a füves területet jogosan használóknak kelljen úgy járni, mint egy elaknásított területen!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!