Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért nem szedik össze az...

Miért nem szedik össze az emberek a kutyakakit?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem hiszem el, hogy 2020ban Budapesten (vagy bárhol máshol), még mindig vannak emberek akik nem képesek rá. Mit nem lehet azon érteni, hogy a te kutyád, szóval a te felelősséged minden szempontból?

Ezek miatt az emberek miatt kell aggódni, hogy vajon mikor raknak ki mérget a parkokba. Sokszor már nem is csodálkozom, hogy az emberek gyűlölik a kutyásokat.

Annyira felháborító komolyan.

Ráadásul az egy dolog, hogy gusztustalan alja embernek kell lenni ahhoz, hogy ott hagyd, de én pl mindig rá is nézek a kutya kakijára mikor szedem fel, hiszen az állagából, vagy a színéből rengeteg 'információhoz' juthatunk a kutya egészségével kapcsolatban. Imádom a kutyámat, és semmiből nem tart az a 10 másodperc amíg lehajolok érte.

Teljesen mindegy hol vagy, mikor, és mekkora a kutyád, kérlek szépen szedd fel a kakiját!!

2020. jún. 4. 18:18
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
43%
Pont azért, amiért nem használják a szelektív hulladékgyűjtőt.
2020. jún. 4. 18:54
 12/35 A kérdező kommentje:

Azon, hogy a kóbor állatok hova kakilnak sajnos nem tudunk változtatni, bár hozzatennem, hogy a budapesti parkok biztosan nem a kóbor kutyák kakijaval vannak tele. Azon, hogy a hajlektalanok, és más igenytelen emberek hova dobálják a szemetet sajnos nem tudunk változtatni. Mindenki azon tud változtatni amit saját maga tesz.

A kutyakaki nem porlad el egy nap alatt, es amikor hetek alatt el is kezd porladni akkor a szél szétfújja, és megy be a lakásba, a gyerekek közé a játszótérre, vagy csak simán a sétáló emberek belelegzik. Emellett rengeteg betegséget terjeszthet a kutyakaki, es nagyon nem szeretném, ha az ilyen eletkeptelen emberek miatt lenne beteg a kutyám.

Az, hogy te büszke vagy arra, hogy a kutyád akkorát kakil, mint egy vakondturas, es meg ott is hagyod, csak is téged minősít, és gondolom milyen körülmények között elhetsz, igazán büszke lehetsz magadra, gratulálok.

2020. jún. 4. 18:55
 13/35 anonim ***** válasza:
91%
Nemtörődömség.Csak azért sem.Bezzeg hozzáállás.
2020. jún. 4. 18:56
 14/35 anonim ***** válasza:
77%
Kapnak valami büntetést akik nem szedik össze? Nem. Akkor miért szednék össze? (Ha látja rendör, közteres, stb akkor sem vonják felelösségre.) Ez az elporlad szöveg a legjobban mutatja az ilyenek hozzáállását. Igen, idövel elporlad és az arra járok szépen letüdözik. És ez nekik OK.De az is megoldás lehetne ha olyan mértékü adot vetnének ki a kutyatartokra ami fedezné az eltakaritás költségeit. (És persze ha arra is forditanák!)
2020. jún. 4. 19:16
 15/35 anonim ***** válasza:
92%

Persze, hogy a gazdátlan kutyák-macskák után nem takarít senki. De nekem az se mindegy, hogy 10 méterenként vagy 100 méterenként hever egy kaka a járdán.

Én úgy is jártam már, hogy a pórázon sétáltatott kutyám ürülékét nem találtam meg. Este volt, ősz, és az utcai lámpa nem adott elég fényt, hogy a falevelek között felismerjem a megfelelő kupacot. De nagyon jó világ lenne, ha csak a kóbor kutyák után és az ilyen "keresem de mégsem látom" esetekben maradna a dolog a földön.

A cigarettacsikk is szemét, ez igaz. De ha van olyan bunkó, aki azt szétszórja, akkor tisztább lesz az utca, ha én meg mellé dobom az almacsutkámat és egy koszos papírzsebkendőt is?

Ha pedig valaki a járdára hányt, akkor odaborítom a szemetesem tartalmát? Az kinek lenne jó?

2020. jún. 4. 19:29
 16/35 anonim válasza:
91%
Mert az összes egy igénytelen KÖCSÖG!! Én azt szoktam mondani: "magát minősíti" ezzel nem is tévedek. Itt ahol én lakom (Sopron) nagyon kevés kóbor kutya van (őszintén már vagy 10 éve nem láttam) és volt hogy egy fiatal lány kutyája oda szarik a járdára, majd a lány megáll és a kis cuki szétkényesztetett palota pincsijének a hátsó felét letörli egy papír zsebkendővel. Na ez már az a téma amikor buta az illető. A nem tudom hányadik vakondtúrásos válaszolónak pedig csak annyit mondok: kívánom hogy az összes szándékosan ott hagyott ürülék egynap a szobádba jelenjen meg. Bár lehet már ott is van! :D
2020. jún. 4. 19:38
 17/35 A kérdező kommentje:

Őszintén egyszer velem is volt, hogy sötétben nem találtam meg a kakit, de annyira nyugtalanított a dolog, hogy másnap reggel a sétánál rögtön arra mentünk, a világosban már megtaláltam, és felszedtem. Egyszerűen én ilyenkor azt érzem, hogy az én kutyám (vagyis gyakorlatilag én) okoz kellemetlenséget más embereknek, és ez rossz érzés.

Persze nem mondom, hogy nem fordulhat elő olyan, hogy nem találjuk meg, sajnos megesik, és ha nem itt a parkban történt volna meg velem akkor én sem mentem volna el másnap reggel az erdőbe/vidékre azért, hogy összeszedjem, de sajnos jellemzően nem az ilyen esetek miatt vannak tele az utcák/parkok kakival.

2020. jún. 4. 19:40
 18/35 anonim ***** válasza:
3%

A varosi utcak ugy vannak tervezve, azert vannak a kanalisok, hogy az ilyen problema eltunhessen. Regebben loszarral volt tele minden, akkor is megoldottak.

Az atkosban meg voltak hazmesterek es minden hazfelugyelo rendet tett a lakohaz elott. De rendszeresen jott az utcasepro is. Es eleg surun jott egy locsolokocsi, ami etuntetett minden maradekot. Igaz akkor meg keves volt az auto, volt hely takaritani.

Ma mar nincsenek hazmesterek, nem jon az utcasepro, locsolokocsit nem is latni es az autoktol nem is lehetne takaritani.

Regen sem szedtem fel a kutyaszart es ma sem szedem. Ez van ... az elet megvaltozott, en nem.

2020. jún. 4. 19:58
 19/35 anonim ***** válasza:
89%

Azért nem szedik fel, mert hatalmas nagy bunkó, unintelligens, lusta, tapló parasztok. Hát ezért.

Kutyásként gyűlölöm az ilyet! Aki kutyát tart, talarítson utána. Nem kötelező ám Fifikét unaloműzőként a panelban tartani, ha a szarát már nem dívik felszedni!!!

Én rendszeresen megyek oda és szólok, hogy fel kéne ám szedni, vagy mondom, hogy látom, elfogyott a zacskód, tessék itt van egy. Nekem az a 20 forint megéri, hogy felszedje a szart a büdos parasztja!

2020. jún. 4. 20:10
 20/35 anonim ***** válasza:
13%

Madarszar miert nem csipi senkinek a szemet?

Ha kimesz az erdobe lathatod: ossze-vissza szaros papirzsebkendok vannak szanaszet ... ugye nem a kutyak hagyjak ott(?!!!)

Nem hiszem, hogy egy embernek barmi joga lenne a kutyaszart becsmerelni, amikor sajat maga sem kulonb.

Muanyag flakon, energiaitalos doboz, zacskok, torott uvegek, hanyas, emberszar, kidobott szemet ... ezt mind-mind az ember csinalja. De zavarja a kutyaszar? Hahaha

2020. jún. 4. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!